SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 18:12 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

To Neigh się zdecydowała go wziąć? Nie jestem na bieżąco :oops:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 07, 2010 18:16 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Gibutkowa pisze:To Neigh się zdecydowała go wziąć? Nie jestem na bieżąco :oops:

Jak tak to moze na transportowym znalazl by sie transport:(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto wrz 07, 2010 18:47 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

No to teraz tak:
Zastanówcie się czy robić mu badania tutaj na miejscu, czy chcecie go od razu do Warszawy zabrać i tam już to wszystko załatwić. Ja nic więcej nie wiem na temat zabiegu, badań itp itd.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 07, 2010 18:53 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

dziewczyny czy szukamy transportu do Warszawy czy też nie? Kotek ma DT czy nie?
Transport się pewnie znajdzie, tylko czy jest Neight ma dla niego jeszcze miejsce?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto wrz 07, 2010 19:01 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Witajcie,
mam pytanie do osób współpracujących z wrocławskim schroniskiem, chciałabym zaadoptowac kotka, i stad moje pytanie czy w schronisku bywaja równiez małe kotki czy sa to w reguły koty dorosłe?

shamarh

Od: Śro sie 18, 2010 13:00

Post » Wto wrz 07, 2010 19:02 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

_leśna_ pisze:aha a tą z pokręconym ogonem widziałam dzisiaj za to faktycznie nie widziałam tri i romka

a kicia z pokręconym ogonkiem od dawna mieszka w schronie??

emilanka

Od: Śro sie 18, 2010 21:12

Post » Wto wrz 07, 2010 19:04 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

shamarh pisze:Witajcie,
mam pytanie do osób współpracujących z wrocławskim schroniskiem, chciałabym zaadoptowac kotka, i stad moje pytanie czy w schronisku bywaja równiez małe kotki czy sa to w reguły koty dorosłe?

są kotki zarówno małe jaki i dorosłe.

mawin

Post » Wto wrz 07, 2010 19:06 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Żeby było jasno czytelnie - od piątku jestem domem tymczasowym dla Morki ( miało to być miejsce biało - szarego persa ze schronu). Ponieważ kot wrócił z adopcji, myślę nad jakimiś zastępczymi opcjami pomocy.

Chciałabym się dowiedzieć co kotu jest - ponieważ chciałam podjąć decyzję świadomie. Gdyby miał być moim JEDYNYM tymczasem mogłabym ładować się w sytuację niepewną.
W tej chwili miałabym dwa koty na tymczasie ( w tym jednego chorego nie wiadomo na co), a w sumie 5 kotów + 2 psy. Dlatego też prosiłam o diagnostykę,chciałabym wiedzieć w co się pakuję i z jakimi kosztami musiałabym się liczyć. Jak powszechnie wiadomo, zwykle dt zostaje z problemem sam. Owszem ludzie deklarują pomoc, potem gdzieś znikają, a kota leczyć trzeba.

Ponieważ od blisko miesiąca nie można jasno i czytelnie ustalić CO KOTU JEST - rozważam różne opcje łącznie z wariacką ( jak na moj sposób działania ) czyli uuuuuuuraaaaaa zabieram kota, a potem będę myśleć

Jeszcze raz BARDZO PROSZĘ osoby działające, pracujące, współpracujące w schronisku napiszcie jasno i wyraźnie i dokładnie co wiadomo. I które info są prawdziwe....
Powtarzam słyszałam iż:
- ma chore nerki
- miał badanie krwi, wszystko ok.
- jest uwalany kałem, możliwe - że nie trzyma kału
- ma mieć operację napletka.

Dzięki w imieniu kota. ( i własnym też)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto wrz 07, 2010 19:09 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Leśna prośba do Ciebie, możesz napisać co dolega persikowi, jakie badania miał zrobione lub jeśli nie miał to czy można mu w schronie zrobić badanie krwi i moczu? Jest szansa na domek tymczasowy więc warto z niej skorzystać.

mawin

Post » Wto wrz 07, 2010 19:12 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domków dla kotków które wróciły z adopcji :(
Wątek: viewtopic.php?f=13&t=116874&p=6388259#p6388259

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto wrz 07, 2010 19:17 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

ponowię pytanie odnośnie kici z pokręconym ogonkiem, moja milka się nie znalazła :( a ona miała pokręcony ogonek. Może trafiła ostatnio do schronu ? Jest buraskiem ma około roku. proszę o odpowiedź

emilanka

Post » Wto wrz 07, 2010 19:21 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

emilanka pisze:ponowię pytanie odnośnie kici z pokręconym ogonkiem, moja milka się nie znalazła :( a ona miała pokręcony ogonek. Może trafiła ostatnio do schronu ? Jest buraskiem ma około roku. proszę o odpowiedź

poczekaj do jutra, jak Leśna zajrzy to może będzie więcej wiedziała :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto wrz 07, 2010 19:25 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

super dzięki wielkie :) melduję przy okazji że moja adopcyjna córcia Tosia ma się świetnie, po wszelkich dolegliwościach nie ma śladu. Zaczyna już za to swoje pierwsze piesze wycieczki po całym domu :) Jest przy tym przesłodka i łobuzuje już za trzy koty :)

emilanka

Post » Wto wrz 07, 2010 19:33 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Ta kota z pokręconym ogonem trafiła z bratem jako dzieciaki chore do izolatki. Dzikawe i buro białe więc to na pewno nie ten kot.

Jutro postaram się dowiedzieć jak najwięcej o tym persie i dam po pracy znać - niestety ja mam te koty od 4 dni i sama nie za wiele o nich wiem. okolo 16 tu napisze czego sie dowiedziałam i co było robione

Narazie udało mi się "uporządkować" kociarnie a dopiero teraz będę się brała za koty...

Gdzieś ktoś pytał o burego kota starego bez prawie zębów czy on je - tak je ma bardzo duży apetyt - siedzi z 2 kotą bo nie ma narazie więcej miejsc ale stoję i czekam aż sobie spokojnie zje - może wyjdzie z tej swojej chudości

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto wrz 07, 2010 19:39 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

A dzisiaj jeszcze trafiła taka dziołcha http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/431/80810

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

[poprzednia][następna]