Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 20:28 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Dyziulek siedzi nadal ze swoją czarną towarzyszką, także nieufną i bojaźliwą, w swoim pokoju. Przeżył mały remoncik, jak pisała Mary. Opiekunka pracje nad nim i mówi, że może go już głaskać. Opiekunka chce podjąc ponownie próbę znalezienia domku.
To prawda, co piszecie. Cierpliwy dom potrzebny dla takich kotów. Ale gdzie te domy są i jak je znaleźć? Ogłoszeń tysiące, a tu potrzebny ktoś, kto schyli się nad tymi kotami, cierpliwie poczeka i niezależnie od efektu końcowego nie wyrzuci.

Dyziu i Czarna dostali dzisiaj nowego lokatora - czarno-białego młodego kocurka, któr wziął je w obroty. Wyjada z miski i syczy, a Dyzio cierpliwie podchodzi, pełen ufności, ale zaraz zmyka. Podobno widok to dość komiczny. Czarno-biały jest tymczasowo, już domek dla niego jest. Dyzio to naprawdę koci terapeuta. Ciekawe, czy uda mu się młodego spacyfikować.

Piszę po przerwie wakacyjnej. Dziękuję, że tu jesteście. Umówiłam się z opiekunką na nowe zdjęcia i być może już ogłoszenia, ale ten młody musi się trochę uspokoić.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Sob wrz 04, 2010 18:25 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

viewtopic.php?f=1&t=116743

W potrzebie dwa domowe koty, które tracą dom.
Obrazek

majka2222

Post » Pon wrz 06, 2010 19:41 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Co u Dyzia nieśmiałego kocurka?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon wrz 06, 2010 20:47 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

No właśnie tu siedzę i dumam, co napisać. Nie myślcie, że zaniedbuję Dyzia. Dziasiaj rozmawiałam z opiekunką, od niej zależy, kiedy wystawimy ogłoszenia.
Dyziu jak Dyziu. Raz milszy, raz bardziej wciśnięty w kąt. Zasadniczo sparwy wyglądaja tak jak na początku. No i jeszcze jest z nim czarnulka, także problematyczna. Gdzie jest miejsce dla takich kotów? Nie mogą życ po swojemu, a my im życia nie potrafimy ułożyć.
Obrazek

majka2222

Post » Wto wrz 07, 2010 6:15 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

No kurcze ciężka sytuacja... Dyzio raczej do doświadczonego domku powinien trafić, bo tak na pierwsze zakocenie to ludzie raczej szukają miziaka...
oj rany... bidny ten kocion.. a właściwie obydwie kicie... :(
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto wrz 07, 2010 10:45 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

TYlko cierpliwy, mądry człowiek, który pomyśli o kotach, a nie o sobie.
Obrazek

majka2222

Post » Czw wrz 23, 2010 22:03 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

I nadal cisza?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob wrz 25, 2010 9:24 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Biedny Dyziulek... biedny samotny kocio...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Sob wrz 25, 2010 13:51 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Wczoraj wieczorem widziałam go w oknie

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 27, 2010 17:36 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

myrzapl pisze:Biedny Dyziulek... biedny samotny kocio...

Samotny to on nie jest, bo zawsze jakiś kot z nim. Teraz czarna, juz od dłuższego czasu, i i mała myszka zabrana z ogródków w stanie zakichania i wychudzenia. Symapatyczna, miziasta koteczka - juz przytyła i leczenie przyniosło dobre efekty. TYlko człowieka brak.
Obrazek

majka2222

Post » Pon wrz 27, 2010 23:04 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Bo Dyziu nie chce człowieka.. :roll:

Ej przemyśl to Dyziek, opłaca się. Na serio..
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto wrz 28, 2010 9:39 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Czasem widzę Dyzia w oknie, ma taki smutny wzrok

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 30, 2010 20:10 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Obrazek
Odwiedziłam Dyzia, aby zrobić zdjęcia jego nowej koleżance. Przy okazji pstryknęłam Dyzia. Ty kocie, taki duży a głupi - powiedziałam mu, gdy schował się za fotelem. Koleżankę przyjął jak zwykle z pełną aprobatą. To mała kotka, która przyszła do miejsca karmienia zakichana i wychudzona. Okazało się, że ma jednak ok. 2 lat, jest tylko taka malutka. W ciągu dwóch tygodni przybrała kilogram, leczenie przeziębienia juz na ukończeniu. Padłaby jak nic, gdyby jej opiekunka nie zabrała do domu.
Chyba jest jakaś domowa, bo strasznie przytulasta. Ucieka, gdy wie, że idzie tabletka, ale jak ja juz złapiesz, możesz robić, co chcesz. Opiekunka wepchnęła jej tabletkę do pyska. Mała połknęła pokornie i juz po wszystkim przykleiła się i z rąk jej nie mozna było strącić. W przyszłym tygodniu, jak skończy lekarstwa, będziemy szukać domu.
Fajna jest, taka do głaskania i przytulania. Nie boi się ani kotów, ani ludzi - wszyscy jej przyjacielem. W przeciwieństwie do Dyzia, który mnie omija.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt paź 01, 2010 20:45 przez majka2222, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

majka2222

[poprzednia][następna]