Gdn 4 do adopcji - nowe FOTY s. 21 Justynko[*] Śpij Słonko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 06, 2010 12:05 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Fakt, dość specyficznie pachnie.
Minia na początku też nie była zadowolona, ale cóż...łaziła aż jej przestało przeszkadzać. Nie było zlituj, zmiłuj!
Wkurzona była towarzystwem, obrożą pewnie też, nie pamiętam po ilu dniach się uspokoiła , dla mnie najważniejesze było , że był wreszcie spokój.

Feliway do kontaktu działał na mnie...głowa mnie bolała... pierwsze dwa dni, byłam... "trochę przyćpana" ...
Koty jakoś nie :)

Bacha dodawałam i dodaję do wody( jak pamiętam :roll: ).
Parę kropel.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon wrz 06, 2010 13:26 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

na wydziczająca Kreskę będę stosowac KALM-aid jak tylko dojdzie przesyłka. jest też syropik stresnal.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon wrz 06, 2010 13:49 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Poker71 pisze:na wydziczająca Kreskę będę stosowac KALM-aid jak tylko dojdzie przesyłka. jest też syropik stresnal.

Poker, będziesz pierwszy raz stosować czy masz już doświadczenia z tym?
jak cenowo to wygląda?

bo obroża + krople + koszt wysyłki to 105 zł :strach:
duuużo za dużo :(

EDIT: stresnal - 26 zł w tym samym sklepie co obroża i krople, zastanawiam się nad zakupem dodatkowo tego specyfiku :roll:

Poker, napisz mi czy ten stresnal jest polecany, plisss
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon wrz 06, 2010 14:02 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

KarolinaS pisze:
Poker71 pisze:na wydziczająca Kreskę będę stosowac KALM-aid jak tylko dojdzie przesyłka. jest też syropik stresnal.

Poker, będziesz pierwszy raz stosować czy masz już doświadczenia z tym?
jak cenowo to wygląda?

bo obroża + krople + koszt wysyłki to 105 zł :strach:
duuużo za dużo :(

EDIT: stresnal - 26 zł w tym samym sklepie co obroża i krople, zastanawiam się nad zakupem dodatkowo tego specyfiku :roll:

Poker, napisz mi czy ten stresnal jest polecany, plisss

pierwszy raz będę stosować. i kalm-aid i stresnal wyszukalam na forum, są dobre opinie. w każdym razie na wszystkich wątkach gdzie o nim pisało DZIAŁAŁY (w przeciwienstwie do bacha i feliway co działa albo nie).

na początek będę ją stresnalować, bo to dorazny srodek na natychmiastowe wyluzowanie, jak się odstresuje CHOC TROCHĘ histeryczka jedna, to do nowego domu pójdzie z kalm-aidem zeby go dawac jednoczesnie i jej, i nadpobudliwemu psu.
koszt stresnala niewielki (ok 25zł), kam-aid troche więcej (45zet na allegro zapłaciłam) ale cały czas znośnie.

Poker71

Post » Pon wrz 06, 2010 15:06 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Poker, dzięki serdeczne :wink:

stresnal jak zauważyłam na szczęście nie jest homeopatią (krople bacha jak przeczytałam też nie są homeopatyczne - to jakieś wyciągi z roślin)
bo w lecznicze właściwości roztworu soli jakoś nie wierzę :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon wrz 06, 2010 17:25 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Karolina Ty bywasz w Gdańsku?
Oddam Ci Kalm Aid.
Albo możemy się jakoś inaczej umówić ;)
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon wrz 06, 2010 19:20 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Sin pisze:Karolina Ty bywasz w Gdańsku?
Oddam Ci Kalm Aid.
Albo możemy się jakoś inaczej umówić ;)

dzięki :D

już piszę pw

mamy kłopoty, przed chwilą wróciłam od weta; jeden z naszych kotów - Igor ma zgrubienie w okolicach kręgosłupa, zauważyliśmy to wczoraj, byłam pewna, że po zastrzyku mu się to zrobiło (tydzień temu dostał antybiotyk); będzie wycinane i potem na histo. :(; wet twierdzi, że wygląda to raczej na tłuszczaka, na nasze oko też nie wygląda źle - raczej miękkie i odrobinę ruchome; martwimy się jednak bardzo

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon wrz 06, 2010 19:33 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Po betamoxie się takie czasem robią.
Miśka miała takie-i to nawet kilka.
Dr Łukuć kazał masować, znikło.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon wrz 06, 2010 19:40 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

to jest znacznie głębiej;
wet stwierdził, że na pewno nie po zastrzyku

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 07, 2010 21:21 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

przed chwilą odebrałam Igora z lecznicy; wycięte, mój wet stwierdził, że na jego oko nie wygląda groźnie - raczej tłuszczak;

telefony w sprawie adopcji znowu milczą;

wstawiam filmik od pani z Koszalina, relacja miedzy kotami nie wygląda dobrze :|
dzięki kochanej Sin, prawdopodobnie do końca tygodnia dojdzie tam calm-aid, ale po zobaczeniu filmiku, zastanawiam się jednak nad zakupem jeszcze jakiś dodatkowych środków :(
sami zobaczcie:
http://www.youtube.com/watch?v=SwQ3vmBEhDY

zastanawiam się czy na forum są jacyś behawioryści

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto wrz 07, 2010 21:36 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

nie jest TRAGICZNIE: ewidentnie walczą o dominację na terytorium, ale nie ma walki na absolutnie poważnie. nie ma też dzikiej paniki, nie widac bardzo duzej przewagi jednego, czarny wydaje się bardziej wycofany ale nie jest to wg mnie bardzo duża różnica.

najważniejsze: oba są już ciachnięte? i kiedy były ciachane? czy "nowszy" pojechał do nowego domu ze swoimi zabawkami, kocykiem, czymś co pachnie "poprzednim" domem?

Poker71

Post » Wto wrz 07, 2010 22:41 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Poker71 pisze:nie jest TRAGICZNIE: ewidentnie walczą o dominację na terytorium, ale nie ma walki na absolutnie poważnie. nie ma też dzikiej paniki, nie widac bardzo duzej przewagi jednego, czarny wydaje się bardziej wycofany ale nie jest to wg mnie bardzo duża różnica.

najważniejsze: oba są już ciachnięte? i kiedy były ciachane? czy "nowszy" pojechał do nowego domu ze swoimi zabawkami, kocykiem, czymś co pachnie "poprzednim" domem?

szary - kocur już dawno wykastrowany; czarna - koteczka, wysterylizowaliśmy ją ok miesiąc temu;
Koteczka generalnie jak szary jest zamknięty to zachowuje się doskonale, jest wyluzowana, przychodzi się miziać etc;

co do zabawek i kocyków to nie ma swoich; generalnie adopcja przyszła zaskakująco szybko (jak na dorosłego kota)i kotka właściwie nie miała swoich rzeczy; niecały miesiąc temu wzięliśmy ją od eve (w zamian za 7 kociaków); eve zabrała ją z domu, w którym się nad nią znęcano (dlatego zresztą boi się młodych facetów); zamiana wyszła mimo wszystko na dobre, bo kotka bała się przeraźliwie Tz i musiała być w izolowanym pomieszczeniu (poza mieszkaniem); ponieważ my nie mieliśmy miejsca, wyprosiłam moich rodziców o tymczas - nie była tam zbyt długo, kilka tygodni po sterylce znalazł się dom; taka krótka właściwie historia

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro wrz 08, 2010 7:17 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Ewidentnie widać że czarna koteczka panikuje i histeryzuje i jest niepewna nowego kota, i niepewna siebie... choć on nadzwyczaj agresywny nie jest, raczej zaczepny, u moich kotów takie "ataki" jak w wypadku niebieskiego są na porządku dziennym i taka postawa ciała, ale drugi kot "oddaje" nie przybiera postawy poddańczej więc zabawa się toczy...koteczka musi nabrać pewności siebie. Kurcze może jest szansa że się wyluzuje, próbujcie tych uspokajaczy wszelkiej maści :roll:
Zabrałabym ją z tego domu jeśli sytuacja się nasili, a koteczka będzie wystraszona i bardzo wycofana, chowająca się, jeśli wychodzi na pokoje przy drugim kocie gdy ten jej nie rusza, potrafi spać w jego obecności to tragedii nie ma....i dałabym im czas w takim wypadku...jeśli nowy domek oczywiście będzie miał tyle cierpliwości....koty się dotrą....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro wrz 08, 2010 7:44 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Jak zareaguje na calm-aid to ok :)
Jeśli wszystkie środki byłyby wyczerpane to - cóż, nie zawsze się udaje. Nie jestem zwolenniczką przekonywania na siłę, że się uda ale trzymam kciuki :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro wrz 08, 2010 20:11 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Na filmiku widać wyrażnie,że kotka jest wystraszona,kocur na nią skacze,i na pewno nie jest to dla niej przyjemne jak za każdym razem traktuje ją pazurami ,dziwię się,że właściciel w takiej sytuacji nie ingeruje,nie można dopuszczać ,żeby on ją tak atakował,a co będzie jak kotka wróci i będzie musiała znaleść nowy dom,po takich przejściach może już nie akceptować innych kotów.Widać wyrażnie kot jej nie akceptuje i wątpię czy to się zmieni,ja miałam taką samą sytuację u siebie,musiałam czekać dwa lata,zanim kotka mogła być z innymi kotkami,ale mimo to nadal są na dystans.Szkoda mi naprawdę tej kotki.Ale trzymam kciuki za koteczkę,bo w tej chwili potrzebuje tego :ok:

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

[poprzednia][następna]