Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 06, 2010 14:10 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Shiba dostawała Intestial jak my z Anią byłyśmy, sama widziałam że pracownicy też dawali, bo jak przyszłam w sobotę to w miseczce miała właśnie Intestial, a nie to co pozostałe dorosłe, czyli jakieś najtańsze jedzenie.
Ale faktem jest, że ostatnio koteńka poddana była wielu zmianom - kilka dni u neurologa, schronisko na dwa dni i teraz kolejna zmiana.
Spórbujcie z głaskaniem podczas jedzenia.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon wrz 06, 2010 14:16 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

albo tak jak się dziś udało z moją Mrusią która tez nie jadła od trzech dni..

rozrobiłam convalescenta tak na gęstość smietamy i maczałam w tym palec i palcem jej buziaka-nie miała wyjścia,musiała się oblizac-tak zlizała ok dwóch łyżaczek od herbaty :catmilk: :catmilk: :dance: :cowsleep: :dance2:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon wrz 06, 2010 14:23 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

koty sa delikatne duszyczki, tyle zmian, to mega stres dla kici - oby szybko zaczela jesc - trzymam!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon wrz 06, 2010 16:56 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Shiba jest w lecznicy, tam zjadła :) hjuyyy5 - to dopisała Pekatka, łażąc po klawiaturze ....

u mnie chciała, to pewnie klatki, której ja nie mam albo zapachu lekarstw, sama nie wiem...
z drugiej strony smutne, że kot uznaje lecznicę i klatkę za dom i miejsce, w którym czuje się bezpiecznie...

niewiele wiemy, ale jesteśmy dobrej myśli :mrgreen:
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Pon wrz 06, 2010 16:59 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

O Matko... Znowu w lecznicy?
Kiedyż wreszcie dane jej będzie doświadczyć spokoju i stabilizacji...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon wrz 06, 2010 17:02 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

super, ze zjadla, bardzo sie ciesze.... :D

tillibulek

Post » Pon wrz 06, 2010 17:05 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

magaaaa pisze:O Matko... Znowu w lecznicy?
Kiedyż wreszcie dane jej będzie doświadczyć spokoju i stabilizacji...

jak będzie wiadomo, że ma zrobione wszystkie badania, że zrobiliśmy dla niej wszystko co można było zrobić, jest zdiagnozowana...
nie można odpuścić, to wszystko po to żeby jej pomóc. Kotka jest bardzo odwodniona, w tej chwili została podłączona do kroplówki na 24h, jest pod dobrą opieką, na pewno tam jest bezpieczniejsza niż w domu, tam moga więcej i lepiej się znają, moga zareagować...
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pon wrz 06, 2010 17:13 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Magda, no jasne.
Tylko tak mi się wymknęło, wiem że przecież robisz dla niej wszystko co najlepsze.
Biedna.
Ale ją odpasiesz i będzie z niej laska!
Trzymajcie się :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon wrz 06, 2010 17:20 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

MagdalenaKa - dzięki za wielkie serducho :1luvu:
Trzymam kciuki za Shibę, za zdrowie i oby jeszcze wiele szczęsliwych chwil przed Wami :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon wrz 06, 2010 17:22 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

oby jak najwiecej i jak najlepiej :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:

tillibulek

Post » Pon wrz 06, 2010 17:23 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

magaaaa pisze:Magda, no jasne.
Tylko tak mi się wymknęło, wiem że przecież robisz dla niej wszystko co najlepsze.
Biedna.
Ale ją odpasiesz i będzie z niej laska!
Trzymajcie się :ok:

odpaść to nie, bo jak będzie chodzić to na trzech nóżkach, jedną ma niedowładną całkiem :?

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pon wrz 06, 2010 18:36 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Madzia, wpisuj tutaj proszę wydatki, żebyśmy wiedzieli ile trzeba uzbierać.

kto może, niech przelewa Magdzie bezpośrednio, inni jak mogą, niech zrobią może bazarki...

mój już jest, zachęcam do zakupów.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon wrz 06, 2010 18:44 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Super, że zjadła!! Ogromnie się cieszę, tym bardziej, że teraz można spać spokojnie bo wiem, że jest pod czułą opieką!! Teraz, oby można było jak najszybciej odpowiednio zareagować i leczyć kotkę!
:ok:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon wrz 06, 2010 18:50 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

qlenka pisze:Madzia, wpisuj tutaj proszę wydatki, żebyśmy wiedzieli ile trzeba uzbierać.

kto może, niech przelewa Magdzie bezpośrednio, inni jak mogą, niech zrobią może bazarki...

mój już jest, zachęcam do zakupów.

dokładnie będę wiedziała po wycenie wetki...
oczywiście wszystko wpiszę... w hoteliku będzie trzy dni i będzie badana, w tej chwili jest w trakcie 24h kroplówki... i oczywiście dostaje weterynaryjną karmę. Jak coś więcej będę więcej tzn. dokładnie ile to napiszę.
Wiem, że ma mieć badanie na toxoplazmozę (poprawcie mnie jeśli coś przekręciłam w nazwie) , które jest bardzo kosztowne i miała dziś badanie krwi na poziom potasu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pon wrz 06, 2010 20:17 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Magda jesteś :aniolek: , trzymam bardzo mocno :ok: za Shibunię. Podaj mi proszę nr konta. A czy jeżeli znajdę coś nadającego się na bazarek dla malutkiej, to mogłabym Ci podrzucić? Bo ja niestety nie umiem tego robić :oops: Natomiast mogłabym te rzeczy obfotografować...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]