^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 05, 2010 19:15 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Ja tam posiadam kociaki szuwarowo-bagienne ze zbiorowego majsterkowania. :lol:
Chyba, też nie odpowiadają wymaganiom.....

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie wrz 05, 2010 19:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Moge Srulowi walnac lekki retusz i bedzie wygladal jak jednorozec Joli Rutowicz czyli calkiem niepospolicie :ryk:
Obrazek

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie wrz 05, 2010 19:51 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Zdaję sobie sprawę że moja wypowiedź brzmiała jakbym się uważała za nie wiadomo kogo, ale to nie moja wina. To nie jest tak że sobie takiego zażyczyłam, że chcę mieć rasowego za darmo, wymyśliłam i już, teraz, dajcie mi takiego. Ja bym wzięła po prostu kociaka w potrzebie, nieważne jakiego, ale jestem uzależniona od rodziców. Mają takie wymagania a nie inne, nic na to nie poradzę. Od dziecka chciałam mieć kota i gdy wreszcie uzyskałam zgodę, podporządkuję się i poszukam takiego. Napisałam, ponieważ nie zawsze koty są ogłaszane na miau, może macie jakiś znajomych, którzy szukają domu dla podopiecznego albo o takim słyszałyście. Nie chciałam dać do zrozumienia że zwykłe kundelki są gorsze, wcale tak nie uważam. Takie wymagania i już, moja mama ma niestety różne dziwne pomysły. To naprawdę nie ode mnie zależy. Ta lista jest trochę absurdalna, wiem o tym. ;) Jedno jest pewne, jeśli znajdzie się ten kociak, który podpasuje, to na pewno nie będzie bardziej kochany tylko dla tego, że jest ładniejszy. Będzie kochany po prostu, mam nadzieję, że mama się przekona i kolejnego (bo nie chce poprzestać na jednym, ale to już kwestia czasu ;)) weźmiemy burasa, na przekór. :)
No, to się trochę rozpisałam.

naciol

Od: Śro sie 18, 2010 20:59

Post » Nie wrz 05, 2010 19:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Nikt nie chcial Ci dokuczyc wiec nie musisz sie tlumaczyc. Ciezko jednak bedzie znalezc malego rasowego kotka . Czasami zdarzaja sie jakies ladne mieszanki kocie ,ale my akurat mamy te zwykle. Moze wiec zdecydujcie sie na rodowodowego bo bez rodowodu rasowego nie polecam,moze miec jakies felery,wady genetyczne etc.

kya

Post » Nie wrz 05, 2010 20:01 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

A mały rudzielec pasuje do profilu?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie wrz 05, 2010 20:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

nie stresuj się naciol - ja tutaj zalogowałam się w poszukiwaniu kota dla mamy - miał być koniecznie rudy i koniecznie kotka, dorosła, wysterylizowana, oswojona i śliczna...
teraz mam trzy z czego żaden nie spełnia wymagań he he he ... a ruda kotka mieszka u mojej mamy ;)
tu jest tyle kotów że na pewno coś się rodzicielce spodoba - bez obaw

a jak nie to ci e-dita złapie :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie wrz 05, 2010 20:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

A takie umaszczenie? (kotki nie oddam never ever, służy jako modelka )
Prezentacja dla mamy:

Obrazek

jest jeszcze takie (też tylko model)

Obrazek

od wyboru do koloru :mrgreen:

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie wrz 05, 2010 20:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Agiis-s, a to małym druczkiem to co ma znaczyć, he? :twisted:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie wrz 05, 2010 20:47 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Przeglądam stare zdjęcia
ehhh, to były czasy :piwa:

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie wrz 05, 2010 20:56 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kya

Post » Nie wrz 05, 2010 21:06 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Na ambonie :smokin:

Obrazek

no czas na powtórkę z rozrywki
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie wrz 05, 2010 21:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Jestem trochę przewrażliwiona na punkcie niezrozumienia na forach ;p
kya, nie chodzi o wygląd rasowca, bardziej o umaszczenie - mama nie cierpi burych kotów, bo jej się kojarzą z blokowiskiem, smrodem, wylęgarnią. No nie zmienię tego, mogę tylko szukać jakiegoś fajnego :) Nie mówi jakiś konkretów, bardziej chodzi o to, by jej wpadł w oko, miał miły wyraz pyska. Na pewno lubi trójkolorowe, ale z całymi łatami, szylkretki już nie. I jak tu takiej dogodzić... ;p
Rasowego bez rodowodu na pewno nie wezmę, siedzę od kilku lat na forum o szczurach i tam bardzo na to naciskamy :) Dlatego też chcę kota młodego, bo mam szczury i chciałabym go do nich przyzwyczaić. Żeby chociaż tolerował ich obecność w klatce.
No cóż, na razie będę szukać, poprzeglądam. Nie spieszę się, wolę poczekać miesiąc i mieć pewność, że kot będzie kochany przez wszystkich. Nie chcę zmuszać mamy do decyzji której będzie żałować przez ileś lat.

Jak teraz przeglądałam zdjęcia z mamą to zauważyłam, że im bardziej słodziutki kociak z pysia tym bardziej się jej podobał.
e-dita, jakis konkretny rudzielec? Bo do rudych nic nie ma, mówi że to zależy od tego, czy sympatycznie wygląda.

naciol

Post » Nie wrz 05, 2010 21:22 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

tak, konkretny :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie wrz 05, 2010 21:47 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Nawet jej się spodobał, ale saaaaamaaa nieeee wieeee, bo to chyba nie ten. Jeśli uda Ci się editko cyknąć jakąś uroczą fotkę to myślę, że jej się spodoba. Teraz znowu chce odwlec decyzję w czasie i czeka na powrót ojca - jakis tydzień, dwa. ;) W tym czasie będę wyszukiwać jakiś słodzinek.
Najbardziej ze wszystkich spodobała jej się ta niebieska koteczka z TOZu:
Obrazek
Obrazek
Jutro będę dzwonić, może mała szuka domku wychodzącego. :)

naciol

Post » Nie wrz 05, 2010 22:31 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 4

Hmm mam ochotę zapytać ale boję się, że - jak to na forum bywa z niedopowiedzeniami i tym razem może wyjść coś nie tak 8)
Ten kotek ma być słodki. Ale jak kogoś dziabnie, albo nasika na coś, co na przykład trudno wyprac, albo zezre jakiegoś kwiata - ze o zrzucaniu doniczek i innych rzeczy nie wspomnę - albo jak podrze firany - bo gdzieś wyżej przyczai sie latajaca zwierzyna - albo och dużo tych "albo". No jednym słowem kotek broić bedzie, zniszczy to i owo - czy Twoja mama Naciol nie chce aby puchatego zwierzątka a nie zywego prawdziwego kota? Nie chcę żebyś mnie jakoś niewłaściwie zrozumiała ale zawsze mi sie gdzieś zalęga coś takiego jak obawa o realną rzeczywistość kiedy chce się mieć coś wyjątkowo słodkiego...
Mój pierwszy kot w domu pojawił się kiedy przyniosłam do domu małego trzęsącego się kociaka i postawiłam go na środku przedpokoju. Tak się trząsł, że serce mojej mamy zmiekło i kot został - ale my wszyscy w ogóle nie bylismy przygotowani na takiego stwora w domu :) Zdążył nam obszczać całą chaupe zanim ktoś życzliwy nam doradził, zeby kocura jednak może wykastrować :lol: O jakości zapachu nie wspomnę przez przyzwoitość - dość rzec, ze jak zrywalismy płytki podłogowe łzy same leciały :lol: Co ten kot zrobił z naszym domem długo by mówić. Na szczęście jego zapędy niszczycielskie jakoś przeszły - wcześniej pies wszystko poobgryzał więc kolejne stopnie dewastacji nie robiły już wrazenia. Ale wiem z autopsji, ze jak się ma w domu kogoś kto ceni sobie sprzęty domowe to zatargi o kota pewne jak w banku ;)
Każde słodkie stworzonko prędzej czy później zacznie przypominac legion demonów w szczycie niszczycielskiego szalu ;) A jeśli kot nie polubi szczurów - tzn. polubi je hmmm. "inaczej"?
Nie wiem sama czy słusznie wysuwam te wątpliwości - bo w końcu kolejny kot ma szansę na dom. Ale żeby nie stracił tego domu zbyt szybko... :|

E-dita skąd ten rudzielec ? Wrócił ten z Bezrzecza ? 8O O klony Frei i Marcela boję się pytać 8)
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

[poprzednia][następna]