DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 05, 2010 12:57 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Kryniu, dziękuję.

Na uśmiech za wcześnie. Cały czas za wcześnie...

Edka pilnuje dzieci, stała się po odejściu Stasia zła, agresywna, atakuje wszystkie koty. Kiedy Jasio bądź Junior opuszcza namiot leci i nawołuje. Uspokaja się wyłącznie jak ma je pod kontrolą.
Po odejściu Stasia, Edka weszła do transporterka, gdzie leżał Staś i tak go myła, płakała, pomiaukiwała, tak próbowała obudzić.... Co z tego, że mama przybrana, jak kocha jak własne :cry: :cry: :cry:
Serce mi się pokroiło na te widoki i wierzcie mi, nigdy w życiu nie chciałabym tego oglądać... Rozpaczy i determinacji kotki, która próbuje obudzić swoje kocię...

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie wrz 05, 2010 13:18 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Witaj z powrotem, Dulencjo. Dobrze, że wróciłaś.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie wrz 05, 2010 13:23 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Witaj z powrotem, Dulencjo.
Edka.. jest wielka. Jasio też.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie wrz 05, 2010 18:09 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Zdjęć kilka...

Edzia pilnuje Jasia po powrocie od weta
Obrazek

Jasio i Gucio Junior
Obrazek
Obrazek

Jak Mam nie umyje, to można liczyć na Brata...
Obrazek

Mama przytuli, odgoni chorobę i smuteczki...
Obrazek

Dulencja

Post » Nie wrz 05, 2010 18:23 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Jakie słodkie foteczki :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie wrz 05, 2010 20:59 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Chciałam dać Gabisi Calm'a bo już spałaszowała drugą próbkę... I tak jakoś dałam na spróbowanie Leonowi, przyszła Marysia, za Marysią Maszka, za Maszką Halisia, za Halką Eda z Gnojcami... Jedynie Antosia siedziała z daleka, ale widzialam jak jej oczyska prosiły... Zaniosłam, oddaliłam się, zjadła (żeby nie powiedzieć pożarła)...
Gaba dostała ostatnią (6) próbkę...

Czy to oznacza, że one przechodzą na Calm'a??? Czy One to ze mną uzgodniły??? I z moim kontem???

A na pawlaczu siedzi 4 kg Indoora... Ich, do tej pory, ulubionego...

Dulencja

Post » Nie wrz 05, 2010 21:10 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Dulencja pisze:Chciałam dać Gabisi Calm'a bo już spałaszowała drugą próbkę... I tak jakoś dałam na spróbowanie Leonowi, przyszła Marysia, za Marysią Maszka, za Maszką Halisia, za Halką Eda z Gnojcami... Jedynie Antosia siedziała z daleka, ale widzialam jak jej oczyska prosiły... Zaniosłam, oddaliłam się, zjadła (żeby nie powiedzieć pożarła)...

Czy to oznacza, że one przechodzą na Calm'a??? Czy One to ze mną uzgodniły??? I z moim kontem???

Tsaaa... skąd ja to znam ;) U mnie jest mieszanka RC Exigent, RC Digestive, RC Skin and Hair, RC British, RC Intense Hairbal, RC Siamse, RC Maincoon... yyy... jeszcze jakieś ale nie pamiętam ;) A do tego Miecio na diecie dostaje osobno Troveta i RC Light.
A z mokrego to Sibel dostaje Sushicat i Animonda Carny Ocean, a Miecio też Sushicat i RC Light.

Mój chłop stwierdził że czas drugiej pracy poszukać ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 05, 2010 21:27 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Gibutkowa pisze:
Dulencja pisze:Chciałam dać Gabisi Calm'a bo już spałaszowała drugą próbkę... I tak jakoś dałam na spróbowanie Leonowi, przyszła Marysia, za Marysią Maszka, za Maszką Halisia, za Halką Eda z Gnojcami... Jedynie Antosia siedziała z daleka, ale widzialam jak jej oczyska prosiły... Zaniosłam, oddaliłam się, zjadła (żeby nie powiedzieć pożarła)...

Tsaaa... skąd ja to znam ;) U mnie jest mieszanka RC Exigent, RC Digestive, RC Skin and Hair, RC British, RC Intense Hairbal, RC Siamse, RC Maincoon... yyy... jeszcze jakieś ale nie pamiętam ;) A do tego Miecio na diecie dostaje osobno Troveta i RC Light.
A z mokrego to Sibel dostaje Sushicat i Animonda Carny Ocean, a Miecio też Sushicat i RC Light.

Mój chłop stwierdził że czas drugiej pracy poszukać ;)

Edyta, ale naprawdę mam je ochotę przestawić na KiteKata, bo juz im się w futrzanych doopskach poprzewracało :evil:

Żrą Kittena (ok 400 g dziennie), teraz Calma... Nosz do Jasnej Ciasnej :evil:
Naprawdę nie maja źle... W miskach z suchego dwa rodzaje RC (indoor i beauty) i orijen - cały czas dostępne, kitten, dopóki nie wyżrą, bo jak już wyżrą, to Gnocje wołają i dosypuję, teraz Calm..
Dostają ok 3 (do 4)puszek Animondy Carny Adult+Miamiorki tuńczykowe +mięsko.

Do jasnej cisnej, ile można żreć???
:twisted:

Dulencja

Post » Nie wrz 05, 2010 21:31 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Dulencja pisze:

Tego pytania nawet nie zadaję Mieczysławowi :strach:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 05, 2010 21:33 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Może ładują na zimę, mroźna ma być...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie wrz 05, 2010 21:36 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Gibutkowa pisze:
Dulencja pisze:

Tego pytania nawet nie zadaję Mieczysławowi :strach:

Nie próbuj. Jak ja postanowiłam nakarmić Leona do granic Jego możliwości, to się okazało, że dwa udka to wciągnie.... 8O

Dulencja

Post » Pon wrz 06, 2010 8:19 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Dulencjo bardzo Cię podziwiam, bo tyle spadło na Ciebie, na Twoje serce. Bądź dzielna, bo jeszcze Jasio ... :(
ja bym tego nie wytrzymała..... jesteś cudowna :1luvu:

biedna Edzia, kochana mamusia .
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon wrz 06, 2010 9:48 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Madziu, ja po odejściu Stasia byłam w takim stanie, że dostałam małe fajne tabletki... Uspokajają i wyciszają... Otępiają.. Pozwalają funkcjonować w miarę normalnie. Inaczej nie wiem, jakbym to zniosła.

Jasio jest w naprawdę dobrym stanie, jednak ciężko patrzyć na radosnego kociaka, nad którym wiem, że wisi wyrok.

Z jednej strony żal mi Edzi i mam żal do siebie, że zafundowałam jej koszmar śmierci kociaków-dzieci, z drugiej Staś miał mamę, miał cyca, był kochany.. Jaś też ma. Jak patrzę na Jasia wtulonego w Edę, jak patrzę jak Eda go tuli... Może dobrze, że odejdą/odeszły kochane....

Jaś był dziś u weta, pobraliśmy krew. Wydębiłam dziś tez kolejne próbki Calma.
Stoi kolejka do miski.

Leon zaczął kichać - antybiotyk już dostał.
Leon jest bardzo szczęśliwy - ma dwa Gnojce do biegania, Antośkę do duszenia i zapasów.

Dulencja

Post » Pon wrz 06, 2010 9:54 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Dulencja pisze:

Pytam się o to mojego Futrza i odpowiedzi nie dostałam. Muszę go odchudzić i jeszcze nie opracowałam klarownej koncepcji.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon wrz 06, 2010 10:14 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*] Staś[*]

Bardzo się cieszę, że wróciliście :1luvu: :1luvu: :1luvu:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

[poprzednia][następna]