DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 30, 2010 8:50 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

ifciastu pisze:Lenia jutro ma sterylkę, czymajcie kciuki :ok:

A jak tam wasze przedszkole? Ile maluszków, ile młodzieży?

Jesteśmy na urlopie koło Karwi nad morzem... i co?!
Oczywiście przybłąkał się do nas kociak :/ eh.... jakiś koci fatum, nawet na urlopie (kiedy wszystkie koty sprzedane rodzinie w warszawie) nie można opędzić się od wąsaczy ;)))))
Kociczka baaaardzo podobana do Musi. Mizia się i pieści jak oswojony kociak.

Jedziemy do sklepu po wyprawkę... I szukać weta :/ w końcu u nas pp, trzeba ją jak najszybciej zaszczepić! :/

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Pon sie 30, 2010 9:24 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

A Lenka to jeszcze nie za młoda na sterylkę?One nawet 6 miesięcy jeszcze nie mają.
ObrazekObrazek

Sinea

Od: Nie lip 29, 2007 12:23

Post » Pon sie 30, 2010 17:37 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Sinea pisze:A Lenka to jeszcze nie za młoda na sterylkę?One nawet 6 miesięcy jeszcze nie mają.

Nie, my sterylizujemy już 4miesięczne. Lenia na razie "pijana" po narkozie. Cięcie jest malutkie. Interesuje się ranką więc dostała ubranko.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro wrz 01, 2010 19:58 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Strasznie wcześnie...
A u nas znowu jakiś czas bez internetu,więc będzie cisza...
ObrazekObrazek

Sinea

Post » Pt wrz 03, 2010 13:51 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Jeśli potrzebny DT to zapraszam.Powiekszyłam powierzchnię i mam dodatkowe pomieszczenie w kociarni.Mogę tam umieścić 2-3 małe.Jest tylko jedna mała prośba:żeby nie były czarne bo ma już 7szt czarnych a domki dopominają się o szaro-bure,szaro-białe,szare,bure,rude itd....Jeśli,oczywiście,będzie komu dowieżć-chociaż do Białegostoku stamtąd już ktoś je zabierze.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 04, 2010 19:28 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

J.D. pisze:Jeśli potrzebny DT to zapraszam.Powiekszyłam powierzchnię i mam dodatkowe pomieszczenie w kociarni.Mogę tam umieścić 2-3 małe.Jest tylko jedna mała prośba:żeby nie były czarne bo ma już 7szt czarnych a domki dopominają się o szaro-bure,szaro-białe,szare,bure,rude itd....Jeśli,oczywiście,będzie komu dowieżć-chociaż do Białegostoku stamtąd już ktoś je zabierze.

Witam.
Domek tymczasowy bardzo się oczywiście przyda.Transport podjrzewam,że jakiś się załatwi nawet na forum.A ile masz kociaków?Czarnych akurat nie mamy do oddania,za to jest dużo burych.Czy to mają być same małe kotki czy też mogą być takie około 6 miesięcy?
Pozdrawiamy :D
ObrazekObrazek

Sinea

Post » Sob wrz 04, 2010 20:29 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Lepiej jak są małe gdyż po okresie aklimatyzacji i ewentualnego leczenia koty przechodzą na dużą kociarnię a młodsze szybciej integrują się.Poza tym jeśli idzie o adopcje na moim terenie to małe koty mają większe szanse niż starsze.Wiem coś bo sama mam dwa [ok.2l i ok.4l] i mam problem ze znalezieniem im domów.

J.D.

Post » Nie wrz 05, 2010 11:29 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

J.D. pisze:Lepiej jak są małe gdyż po okresie aklimatyzacji i ewentualnego leczenia koty przechodzą na dużą kociarnię a młodsze szybciej integrują się.Poza tym jeśli idzie o adopcje na moim terenie to małe koty mają większe szanse niż starsze.Wiem coś bo sama mam dwa [ok.2l i ok.4l] i mam problem ze znalezieniem im domów.

A ten problem występuje nie tylko na Twoim terenie :wink:
Nasze wszystkie są poszczepione,odrobaczone i wszystko z nimi zrobione co powinno być ;)
Jest tylko ten problem,że narazie nie mamy internetu.Może w poniedziałek już będzie,także będziemy mogły się na bieżąco dogadywać.
Jak już będzie to zaczniemy konkretne negocjacje :wink:

paulina777

Post » Nie wrz 05, 2010 11:31 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Ten post wyżej to mój,niechcący napisałam z konta niewylogowanej pauliny777 :wink:
ObrazekObrazek

Sinea

Post » Nie wrz 05, 2010 11:45 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Czyli może być tak,że po ok.10dniach będą mogły iść do kociarni dużej?To super :ok: bo wtedy znów miałabym miejsce dla jakiegoś nagłego przypadku
edit:właściwie jeśli są szczepione i zdrowe moje też to nie muszą siedzieć 10dni w przejściówce-wystarczy 2-3dni.

J.D.

Post » Wto wrz 07, 2010 3:21 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Kochane moje dziewczyny,może to nietakt z mojej strony,ale bardzo proszę o jakieś konkrety[tzn. czy trzymać miejsce]Jeśli pseudoafera rozpętana na moim wątku spowodowała wasze wahania to chcę to wiedzieć bo kotów w potrzebie jest naprawdę dużo.Będę wdzięczna za sygnał co i jak.

J.D.

Post » Wto wrz 07, 2010 7:11 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Tak jak wyżej podkreśliła Sinea, nie miałyśmy internetu w domu i nie zawsze mogłyśmy cokolwiek odczytać i odpowiedzieć, więc proszę czytać chociaż pobieżnie posty wyżej.
Dzisiaj Sinea na pewno się skontaktuje w sprawie tymczasów bo wczoraj udało mi się w końcu wymienić modem na sprawny.

paulina777

Post » Wto wrz 07, 2010 13:22 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

J.D. pisze:Kochane moje dziewczyny,może to nietakt z mojej strony,ale bardzo proszę o jakieś konkrety[tzn. czy trzymać miejsce]Jeśli pseudoafera rozpętana na moim wątku spowodowała wasze wahania to chcę to wiedzieć bo kotów w potrzebie jest naprawdę dużo.Będę wdzięczna za sygnał co i jak.

Szczerze powiedziawszy to nic nie czytałyśmy :wink:
A ile mogłabyś takich kociaków wziąć na tymczas?
ObrazekObrazek

Sinea

Post » Wto wrz 07, 2010 14:03 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Teraz to ja już zgłupiałam zupełnie i nie wiem co mam robić,żeby nie narazić się znów na ataki.Mam sporo[a nawet dużo] miejsca-przejściówka[-obserwacja],mała kociarnia-obecnie zajęta,pokój od ulicy-przeznaczony dla dorosłych kotów,które potrzebują być pojedynczo;kociarnia duża-5kociąt czarnych.Już ktoś powiedział,że" najpierw wyadoptuj te co masz a potem bierz nowe" ale niestety telefony dzwonią z zapytaniem o bure,rude,szare,kolorowe tylko nie czarne.oddałam do adopcji dużo kociąt i starszych kotów ale przez te wszystkie lata tylko 3 czarne; "poszło" jeszcze 5 ale w Białymstoku z tymczasu i na Mruczeniu{moja córka tam była}.Moja kociarnia liczy sobie ok 30m2 z czego ok20m2 to tzw. wolna przestrzeń-drapki,legowiska,sofa-leżakujemy sobie razem-kociaste i ja-przeważnie tam piszę a koty mi pomagają dodając swoje komentarze :D .Jeśli dziewczyny z Gdańska nie przestraszyły się afery to przywiozą 4 kociki więc jeszcze mogę 3 {może 4}.Dziś skończę przemeblowanie to będę miała "pełne spojrzenie" ale też nie chcę za bardzo zagęszczać.Z tego co czytałam to wasze koty są zdrowe,szczepione....itd.;moje też- więc wasze nie musiały by nawet być w przejsciówce dłużej niż 2-3dni aby minął stres[zwykle trzymam ok.2tyg.].Jednak dla jasności -poczytajcie mój wątek i dajcie znać czy" nie boicie się oddać swoich maluchów do J.D"?

J.D.

Post » Wto wrz 07, 2010 14:23 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Ok,przeczytałam sobie i mój komentarz jest niezmienny od jakiegoś czasu- tam gdzie dużo bab,tam zawsze będzie dym :wink: -a mówią,że kobiety łagodzą obyczaje... :twisted:
Forum jest takim miejscem,gdzie zawsze bezkarnie można się delikatnie mówiąc poprzyczepiać.Nie dziwi mnie tu już nic.
Teraz mam pytanie-czy Ty przeczytałaś nasz wątek od początku?.Kociaki są po panleukopenii.Już zdrowe,lecz mogą to na sobie jeszcze jakiś czas przenosić.Czy kociaki u Ciebie są poszczepione?
ObrazekObrazek

Sinea

[poprzednia][następna]