Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 15:29 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

:ryk: To samo co moja Niunia :ryk: Jak była malutka i chciała urobek zagrzebac to więcej wyniosła na sobie z kuwety, niźli zostało we wnętrzu. I tez sie nie myła :mrgreen: Ale wszystko przyszło samo z czasem. Najpierw strasznie nieporadnie, potem coraz lepiej i częściej :wink: Niektóre koty to pewnie takie już brudasy :mrgreen: U mnie na posterunku zawsze była Kosia - matka zastepcza, że jak mała wytytlana z kuwety wróciła, to Kosiunia już dopilnowała, żeby mały smród czysty chodził.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 31, 2010 19:58 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Problem leży w tym, że od Kokosia bardzo brzydko pachnie... Ba, wręcz śmierdzi... Koty <nawet najbardziej opiekuńcza Pusi, która każdym maluchem się opiekuje> się od niego odsuwają... Pieska też zaczęła się usuwać przed Koko.

Weterynarz dziś oglądał maluch. Stwierdził, że chłopak nie nadaje się do szczepienia. Ma bardzo silne problemy gastryczne, nie oddaje gazów, brzuch jest napęczniały pomimo podawania espumisanu. Dał do zrozumienia, że być może było błędem ratowanie tych maluchów i że te problemy gastryczne mogą nie ustać...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro wrz 01, 2010 11:57 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Oj to problem :roll: A jakby mu tak dziurawcu? Ja swojej dawałam strzykawką w japę zaparzony ze zbieranego na łące, ususzonego - tak troszke. Ale nie wiem, czy koty mogą go pić. Ja dawałam bez wiedzy weta w sumie, ale nic kotu nie było. Tylko z japy jej strasznie śmierdoliło. Teraz jest OK

jasdor

Post » Śro wrz 01, 2010 16:55 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Wet rozkłada ręce. podawaliśmy RC na problemy gastryczne i nic... Nic nie działa... Nie wiem już co robić z maluszkiem. Ale nie wykazuje oznak zlego samopoczucia, biega i bawi sie, brudasek nasz jeden kochany:)
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw wrz 02, 2010 7:43 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Maluch ma rozwolnienie i zatwardzenie naprzemiennie. Dziś mamy wizytę u weta. Zobaczymy co i jak. Wzdęcia są minimalnie mniejsze bo podajemy dwa razy dziennie espumisan. Mały ma coraz mniejszy apetyt... Ehh...

ifciastu

Post » Czw wrz 02, 2010 8:54 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Probiotyk wprowadź mu, by wyregulować florę jelitową i spróbuj samym suchym karmić jakiś czas....espumisan stosuje się doraźnie z tego co wiem i nie można go podawać za długo, zresztą kilku moich wetów go nie poleca u kotów :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob wrz 04, 2010 16:50 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

W porozumieniu ze schroniskiem podjęłam decyzję o eutanazji malucha. Jego stan się pogarszał, miał albo zaparcia albo lejące rozwolnienie i wieczne wzdęcia. Maluch męczył się. Teraz jest już szczęśliwy...

W związku z całą powyższą sytuacją i z faktami jakie miały miejsce uważam, że kontynuacja wątku nie ma już sensu...

Wiem tylko jedno- wypaliłam się, nie mam już psychicznej siły... Wiele razy mówiłam, ze nie będzie już tymczasów, ale obecna sytuacja całkowicie mnie dobiła...

ifciastu

Post » Sob wrz 04, 2010 17:03 Re: Koko czeka na domek!!! Bunia i Dżamboś [*][*]

ifciastu pisze:Obrazek

Kokosiu , już nic nie boli [*] Nigdy się nie pogodzę z czytaniem takich postów :( nie tak miało być :( Nie po to trafiłyście do Dużej, żeby potem odejść :( To już trzeci kociak dzisiaj :(
To tak bardzo boli i jest źle :(

jasdor

Post » Nie wrz 05, 2010 9:08 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Koko był cudny, miziasty i kochany... Nigdy nie zrozumiem, dlaczego takie kochane koty musza być tak skrzywdzone przez los...

ifciastu

Post » Nie wrz 05, 2010 10:05 Re: Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

[*] przykro... :cry:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia]