Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
majencja pisze:Pisałyście kiedyś o małych qwetkach- jakiego rozmiaru potrzebujecie. Ja sie zaopatrzyłam w takowe mam 3 rozmiary- kupuję w normalnym sklepie / ale u nas tylko sa w Kaufflandzie/ tacki żywnościowe.Są rewelacyjne. Zaczynam u maluszków od najmniejszej i tak w górę. jak większe to plastikowa miska- tańsza niż normalna qweta.
Rybka_39 pisze:A więc tak w klatce przedzielonej, po jednej stronie jest czarny podrostek,
w drugiej części buraska z brązowym- buraska wymiotuje, spała, ponoć potrafi ugryźć, czy tam podrapać, jednym słowem nie najlepiej z nią.
Obok jest czarny obesrałek, który już biegunki nie ma
Pod nim jest czarna kocica, humorzasta bestyja, raz mrauczy, żeby ją myziać, a raz fuknie, ale taka mizista jest.
5 maluszków, przebojowe są, brykają, bawią się w zapasy, wyciągają łapki po worek z kocami, wspinają się, bawią w tarzana i są słodkie, dwa czarnuchy, burasek, buro białe, tricolorek![]()
Jest czarnuch, podrostek, który wyciaga łapki przez kraty, miał chyba biegunkę dostał to żółte coś 1 cm.
Jest maluszek z rozwalonym karkiem, kark jest twardy, malec dostaje antybiotyk, rana jest twarda, może się tam ropa zbierać, posmarowałam mu to- a czym to powie Ewa, bo ja to wiem tylko, że to śmierdziało i sie kleiło.
Maluch czarno biały, wesołek, bawił się wężykiem pluszowym.
Wszystkie obowiązkowo wymiziane, oprócz buraski, bo nie miałam serca jej stresować.
Buraska z zieloną obrożą siedzi w kącie, buraska z czerwoną wymiziana, a buraski bez obroży nie widziałam, albo się schowała, albo wcięło ją. Nakarmione, odpchlone, zaszczepione i odrobaczone.
Ciasno, ciasno i jeszcze raz mówię ciasno, byle jak najszybciej się remont skończył.
majencja pisze:Największe 25x35 a mniejsze 18x27 wysokie na 4 cm-sa dobre dla takich maluchów. pewno ze jak kopia to troche narozsypuja ale do wyższej mają problem się wdrapać.
To w takim razie ja Wam zakupię . A że będę miała za niedługo parę dni wolnego to może jakoś to podrzucę albo zrobie przerzut przez mojego Szefa do Tereni
majencja pisze:Co w tej chwili potrzebujecie najbardziej ze środków czystości?
Nowa82 pisze:A czy nie przydałby się Wam żwirek brylujący do schroniska...może byłby lepszy dla małych kotków niż taki drewniany, w lidlu chyba 10 l kosztuje ok 10 zł... mogłabym dowieźć razem z gazetami
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 186 gości