Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 03, 2010 14:50 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

AgaPap pisze:A co Twój ojciec tak pamięta, że masz 3 buraski? 8O Czy liczy na wejsciu wszystkie koty? 8O

To może pogadaj z Totunią poważnie, że jak będzie taki pan wchodził to niech sp.... gdzieś pod mebel :wink:

Widzisz, problem w tym, że ja swoje buraski :twisted: mam od lat TYLKO DWA :roll: I oba na odgłos otwieranych drzwi lecą w te pędy przywitać się z gośćmi. Totunia niestety ma tak samo, co daje razem - jak by nie liczyć - TRZY :oops:

Dzisiaj mam urlop, więc wstałam dopiero około 15.00 :oops:

Obszczana szafka w kuchni. Obszczany próg przy drzwiach wejściowych.
Co gorsza, kałuża moczu przedostała się na drugą stronę drzwi i stała tak sobie Bóg wie ile godzin, dopóki teraz jej nie sprzątnęłam :oops:
Marcelibu, szyć Ci te kapcie czy może coś innego :twisted: ?

Wieczorem do teatru na Ochotę, więc mogę już dziś nie zajrzeć. Pa wszystkim.
Ostatnio edytowano Sob wrz 04, 2010 0:26 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 2 razy
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt wrz 03, 2010 23:28 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Zasiedziałam się w innym wątku, więc krótko.

Wróciłam. Janda jak zwykle genialna :D

A ja powoli wracam do życia. Wychodzę z matni, w której tkwiłam przez ponad dwa lata. Być może nie powinnam tego oficjalnie pisać, bo a nuż pewna eks-forumowiczka znowu w odwecie za to i owo zacznie szczuć mnie swoimi kolegami policjantami :roll: - ale trudno, zaryzykuję. Bo skórę też mam już twardszą. A na pewne osoby i ich podłość to już w ogóle chyba pancerz :wink:

Kochani, nie wiem, czy wiecie, jaka ogromna jest Wasza w tym zasługa...
Pomaga mi już samo codzienne tutejsze przebywanie z Wami, ale nie tylko. To dzięki osobistym spotkaniom z niektórymi z Was od nowa uczę się ufać ludziom. Uczę się bez ogródek mówić o bólu, uczę się znowu beztrosko śmiać z byle czego. Przypomniałam sobie, że istnieją kociarskie imprezy, kino, teatr, muzyka i książki. Że BARDZO BARDZO BARDZO kocham moje Dranie i że nawet choćby tylko dla nich warto jest żyć. I że mogę - że wystarczy mi już na to sił - znowu pomagać innym kotom, które bardzo tego potrzebują.
Gdybym chciała wymienić każdą z osób, którym coś zawdzięczam, z pewnością niechcący niejedną bym pominęła. Dlatego wymienię tylko dwie, którym zawdzięczam niewątpliwie najwięcej:
Moniu :1luvu:
Paweł :1luvu:

A na dobranoc jeszcze dwie moje ulubione piosenki Doorsów z "Waiting for the sun":
http://www.youtube.com/watch?v=A_O0YwSfT-k
http://www.youtube.com/watch?v=pldftoUbM80 (Ten mały śliczny rudzielec to Pam Courson, jedyna prawdziwa miłość Jima. Odeszła do Niego trzy lata później...)
I jedna z "Morrison Hotel":
http://www.youtube.com/watch?v=pldftoUbM80
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 04, 2010 8:42 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:

Co gorsza, kałuża moczu przedostała się na drugą stronę drzwi i stała tak sobie Bóg wie ile godzin, dopóki teraz jej nie sprzątnęłam :oops:

Nie wiem, nie chyba.... 8)
Krople dajesz?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob wrz 04, 2010 8:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:
Pomaga mi już samo codzienne tutejsze przebywanie z Wami, ale nie tylko. To dzięki osobistym spotkaniom z niektórymi z Was od nowa uczę się ufać ludziom. Uczę się bez ogródek mówić o bólu, uczę się znowu beztrosko śmiać z byle czego. Przypomniałam sobie, że istnieją kociarskie imprezy, kino, teatr, muzyka i książki. Że BARDZO BARDZO BARDZO kocham moje Dranie i że nawet choćby tylko dla nich warto jest żyć. I że mogę - że wystarczy mi już na to sił - znowu pomagać innym kotom, które bardzo tego potrzebują.
Gdybym chciała wymienić każdą z osób, którym coś zawdzięczam, z pewnością niechcący niejedną bym pominęła. Dlatego wymienię tylko dwie, którym zawdzięczam niewątpliwie najwięcej:

Kasia - sobie zawdzięczasz - sobie! Wystarczy się tylko odciąć od ludzi toksycznych i "od razu lepiej". Potem się zmienia myślenie, patrzysz inaczej (bardziej obiektywnie) i wnioski wysuwają się same. Tylko trzeba mieć siłę na zmianę myślenia, na zmianę tych etapów: o osobie i o innych. Wielką siłę - ale to pozwala się podnieść :( . Czasem trzeba upaść na samo dno, niestety :( .
Tak trzymaj, Kochana!!!! :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Sob wrz 04, 2010 10:51 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:

Nie wiem, nie chyba.... 8)
Krople dajesz?

Daję :roll:

Obszczana ściana pod stołem.

Wybieramy się z Totunią do weta.

Nad ranem obudziło mnie jakieś szeleszczenie pod drzwiami. Wstałam, wyszłam z pokoju.
To Pluszaczek latał po mieszkaniu z zaczepioną o brzuch i tylne łapy reklamówką z Tesco. Wygrzebał ją sobie z kosza na śmieci.
Nie wiem już, czy śmiać się z tego, czy płakać :roll:

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 04, 2010 11:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

śmiej się, płacz nic nie pomoże :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob wrz 04, 2010 11:38 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Kasiu, tak trzymać!!!! :ok: :ok: :D
Raczej śmiać. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob wrz 04, 2010 14:54 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Jesteśmy z powrotem. Totulek tym razem był całkiem grzeczny :)

Z drogami oodechowymi już wszystko OK, uszy nadal do leczenia. Oprócz surolanu dostałyśmy jeszcze do przemywania Totuniowych słuchów :wink: Aurisal forte. Poza tym kupiłam biduli RC Fibre Response, który (z próbek) bardzo jej smakuje.

A teraz idę spać. Wyspać się jak zwykle na zapas na cały przyszły tydzień. Bo jutro to już bezwzględnie trzeba tę kocią komunę wreszcie posprzątać :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 04, 2010 17:00 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

*anika* pisze:Antymonek (jak wiadomo, ten pierwiastek występuje także w kolorze srebrnym, stąd imię 8) ) pozdrawia Wielbłądka ;)

Obrazek

Takiego miłego kotka Ci przesyłam :mrgreen:

Aha, bubor, jak nie weźmiesz Tulca to dostarczę Ci mojego Antymona :twisted: Jest łagodny jak baranek 8)

Świetny ma ogonek , taki :roll: ....żmijowaty :lol: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob wrz 04, 2010 17:07 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:

Tak trzymaj, Kochana!!!! :ok: :ok: :ok:

Dokładnie 8) , tak trzymaj :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob wrz 04, 2010 19:11 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Kasiu - zrobiłam Twój bazarek dla Dorci 44: viewtopic.php?f=20&t=116749&start=0 .
A chętnych zapraszamy! :D

Marcelibu

Post » Sob wrz 04, 2010 19:27 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Dziękuję moja Anielico :1luvu:

Wstałam, bo zaraz wpadnie do nas mój ojciec. Totka i Pękośka upchnięte w małym pokoju, oby nie zechciało mu się tam zajrzeć :strach:
Ostatnio edytowano Sob wrz 04, 2010 20:19 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 04, 2010 20:17 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

To może poiwedz tatusiowi, że tam mężczyznę masz to nie wejdzie :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob wrz 04, 2010 20:24 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nie musiałam. Spieszył się :mrgreen:

I słuchajcie, jaja jak berety.
Dunieczka jakiś cudem w ogóle się nie schowała 8O Siedziała sobie najspokojniej w świecie na środkowej półce drapaka. A ja jeszcze w dodatku durna, nie widząc białych skarpetek usiadniętej Dziczy, spytałam od niechcenia ojca: zobacz, które to tam siedzi na drapaku? :strach:
Na co mój ojciec: "Nie wiem, nie obchodzą mnie twoje koty".
:ryk: :ryk: :ryk:
Z mamą nie poszłoby tak łatwo. Od razu zauważyłaby, że kreatura posiada białe skarpetki, a takowej przynajmniej oficjalnie od bardzo dawna nie miałam na stanie :roll:

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 04, 2010 20:30 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Zawsze możesz powiedzieć, że siwieje na starość :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]