Modrzewiowy fotoreportaż.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 15, 2010 22:04 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Nadrabiam zaległości. ;-)

Ale najpierw się pochwalę, że tydzień temu w czwartek oddałem pierwszy raz honorowo krew. :-) Wcześniej mnie zawsze zbywali, głównie dlatego, że niby jestem za chudy. Raz nawet bez ważenia, tylko na oko. A normę (waga > 50kg) spełniam, więc czemu się wcześniej nie łapałem mimo braku innych przeciwwskazań - nie wiem. Ale grunt, że oddałem, zadowolony jestem bardzo. :D Za dwa miesiące idę znowu, zobaczymy co będzie tym razem. ;-) Zabieg wbrew pozorom całkiem przyjemny, w klimatyzowanym autokarze, na leżącym fotelu, kawa/herbata na miejscu + kawa i czekolada na drogę. ;-) Miałem się też chwalić, że nawet siniaki mi się nie zrobiły, ale po tym jak Modrzew wlazł mi na rękę mam już trzy... ;-)

U Modrzewia w porządku. Ostatnio mu odwaliło i zaczął się sam z siebie wylegiwać na dworze. 8O Co prawda w bezpieczniej odległości od domu (zaraz przy schodach) i pod krzakiem (raz że cień, dwa że Morda nie lubi otwartych przestrzeni, musi mieć jakiś "schowek" koło siebie), ale jednak. ;-) No i coraz częściej sprowadza se kumpli na chatę. :roll: Na szczęście kumple spierniczają jak tylko widzą człowieka, więc nie ma z tym za bardzo problemu. ;-) Z resztą co to za kumple, jak ostatniego tak osyczał, że w całym domu było słychać. :roll: ;-)
A do zdobyczy łowieckich dołączył konik polny. ;-) Piękny, wielki, zielony. Złapałem i wypuściłem, zanim Modrzew zmaltretował go do końca. ;-) A kotut dostał gratyfikację w postaci głasków i dokładki żarcia. ;-)

Zaległe zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie sie 15, 2010 22:33 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Siriwan - to zaloz moze watek dla siebie skoro zamierzasz tak regularnie oddawac krew :ryk:
Bedziemy mieli biezace informacje o honorowym krwiodawstwie :wink:
Sorry...ciezki bo ciezki ale dowcip....a propos Modrzewia - dziwne, ze on kumpli na chate ciagnie :roll: a moze to jednak byly dziewczyny :mrgreen: , ktore...potem ofukal :?:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie sie 15, 2010 22:44 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Cindy pisze:Siriwan - to zaloz moze watek dla siebie skoro zamierzasz tak regularnie oddawac krew :ryk:

Ponoć im dłużej tym gorzej, bo potem organizm się przyzwyczaja i człowiek zaczyna się gorzej czuć jak nie odda. ;-)

Cindy pisze:Bedziemy mieli biezace informacje o honorowym krwiodawstwie :wink:

E tam, co dwa miesiące przeżyjecie po jednym poście. :P

Cindy pisze:Sorry...ciezki bo ciezki ale dowcip....a propos Modrzewia - dziwne, ze on kumpli na chate ciagnie :roll: a moze to jednak byly dziewczyny :mrgreen: , ktore...potem ofukal :?:

Na 100% nie powiem, bo takim dzikusom choćbym chciał nie sprawdzę kto to. ;-) Ale zwykle to chyba jest tak, że Modrzew wychodzi, spotyka innego kota i jak go znam szybko ucieka na z góry upatrzoną pozycję, czyli do domu. A gość za nim. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sie 21, 2010 20:09 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Zdjęcia:

Jutro albo pojutrze napiszę coś więcej. ;-) Dziś podziękuję tylko charm za furminator, to cholerstwo faktycznie działa. :mrgreen: Modrzew na pewno by się dogadał z Burymi - przynajmniej sądząc po tym jak ochoczo obwąchiwał i ocierał się o pachnący nimi furminator. ;-)

EDIT: Dobra, jeszcze dziś będzie relacja. ;-)
Wziąłem furminator, wziąłem kota, zamknąłem się w łazience, coby nie nanieść kudłów do chałupy i przy okazji żeby Mordzie nie zachciało się uciec na podwórko. ;-) Morda jak się okazało był dużo bardziej niezadowolony z zamknięcia niż z czesania. ;-) Czesanie nawet mu się podobało, częściowo pewnie dlatego że furminator pachniał Beeju, Gureem i Natalią. ;-) Z wierzchu wyczesałem go całkiem nieźle, tzn. kot łaził dookoła łazienki a ja od czasu do czasu stopowałem go (albo sam się stopował, np. przy drzwiach czy na umywalce) i czesałem. ;-) Udało się też usunąć zbędny podszerstek z brzuchola, przy czym tu Modrzew miał już nieco mniej cierpliwości. ;-) Ale to bardziej wina wymuszonej pozycji niż samego czesania. Swoimi kłakami z początku był zainteresowany, potem bał się do nich podejść. ;-)
Furminator sprawdza się świetnie. Miałem ciągle przed oczami fotki z allegro, gdzie zwierzęta stoją nad stosami kłaków - fotki jak najbardziej przesadzone, ale nie aż tak jak się spodziewałem. ;-) Futra wyszło sporo jak na takie przygodne czesanie. Sprawię sobie pewnie takie ustrojstwo za jakiś czas. ;-)
charm - jeszcze raz dzięki. :-)

Kłaków wyszło tyle:
Obrazek

Po sfilcowaniu tyle ;-)
Obrazek

Ej, to moje?
Obrazek

A fe. ;-)
Obrazek

Dwa Modrzewie bonusowe:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt sie 27, 2010 21:35 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Modrzew znosi mi myszy do pokoju. Ja rozumiem, że to jest objaw jego przywiązania do mnie, ale zdecydowanie wolę jak barankuje albo ugniata. :? ;-)
No i moja teoria, że kot nie lubi spać pod kołdrą tylko jak jest ciepło legła w gruzach - jest zimno, a Modrzew śpi gdzie indziej. ;-) Choć raz zrobił wyjątek od wyjątku od reguły i spał... w kołdrze:

Fotki ździś.

Uwaga, się będę chwalił. ;-)
Zdałem egzamin zawodowy i już jestem "technikiem informatykiem", a nie tylko "gościem od komputerów". ;-) Z etapu pisemnego dostałem 80% z pierwszej części, 95% z drugiej i 85% z etapu praktycznego.
Ubawił mnie za to suplement europass do dyplomu i wypisane na nim moje "umiejętności i kompetencje". Fakt, umiem wszystko co tam jest rozpisane, ale większość to wcale nie efekt 4 lat nauki w technikum... Mało tego - niektórych rzeczy chyba w ogóle nie ma w wymaganiach do egzaminu zawodowego. Ale nie czepiajmy się szczegółów, mam w końcu papier który oficjalnie potwierdza, że umiem to co umiem i to się liczy. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt sie 27, 2010 22:14 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Modrzew śródkołdrowy świetny!
Mój to kołdrą nawet nie pogardzi, ale to przeważnie nie moja kołdra (no chyba że jest ze mną sam w domu i usiłuje z rańca zasugerować, że pora coś zjeść).

No i gratuluję wyników egzaminu. ;) :ok:

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Pt sie 27, 2010 23:10 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Wlascicielowi Modrzewia - gratuluje tego papieru, ktory otrzymal za swoje umiejetnosci :regulamin: :ok:

Cindy

Post » Sob sie 28, 2010 15:18 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

To zdjęcie jest boskie:
http://pl.zooomr.com/photos/siriwan/9393420/

aż by się chciało pocałować w ten rozkoszny pysio :1luvu:
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Pt wrz 03, 2010 23:10 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Dzięki za gratulacje. ;-)

Morela80 pisze:aż by się chciało pocałować w ten rozkoszny pysio :1luvu:

Pysiów ci u nas dostatek, dziś też się parę ładnych znajdzie. ;-) Ale najpierw wstępniak. ;-)

Sezon śpiworowy można uznać za otwarty. Nie, nie jadę nigdzie pod namiot. Po prostu zrobiło się zimno na tyle, że żeby w domu było cieplej niż na zewnątrz trzeba było zapalić w piecu. Mój kaloryfer tradycyjnie zastrajkował i zapowietrza się non stop, a co najlepsze nie zawsze daje się bez problemów odpowietrzyć. W ramach zastępstwa wyciągnąłem sobie śpiwór do którego włażę, żeby w razie awarii móc posiedzieć przy komputerze i nie zamarznąć. A że leniwa ze mnie bestia nie zwijam go za każdym razem, tylko zostawiam na podłodze. Z takiej okazji Morda nie mógł nie skorzystać...

Obrazek

Kartka tak na wszelki wypadek, gdyby komuś z domowników zachciało się przenieść śpiwór i nie sprawdzając, czy tenże nie został zasiedlony. ;-)

Zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt wrz 03, 2010 23:33 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Modrzew cudowny i bardzo utalentowany...artystycznie chyba :roll:
Byloby fajnie, gdybys zechcial jednak swoj fotoreportaz uzupelnic jednak krotkimi komentarzami - bo niezbyt rozumiem koteckiego :spin2:Na pierwszym zdjeciu chyba wykonuje jakas arie czy cus...taki mniej wiecej Pawarotti. A tam przy murku - jakby komus wygrazal piastka i puscil mu ...wiazanke, tam gdzie posila sie trawka, na jednej fotce wyglada jakby chcial peknac ze smiechu...
Fantastyczny kocurek...i widac, ze bardzo szczesliwy :kitty:

Cindy

Post » Sob wrz 04, 2010 5:28 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Cindy pisze:Byloby fajnie, gdybys zechcial jednak swoj fotoreportaz uzupelnic jednak krotkimi komentarzami - bo niezbyt rozumiem koteckiego :spin2:Na pierwszym zdjeciu chyba wykonuje jakas arie czy cus...taki mniej wiecej Pawarotti. A tam przy murku - jakby komus wygrazal piastka i puscil mu ...wiazanke, tam gdzie posila sie trawka, na jednej fotce wyglada jakby chcial peknac ze smiechu...

Jego ulubiona zabawa na dworze - bieganie za źdźbłem trawy. Modrzew w ogóle lubi biegać za wszystkim co jest podobne do sznurka, nie było kupione w sklepie i co się rusza, albo raczej - co jest wprawiane przez kogoś w ruch. Na pierwszym i na ostatnim zdjęciu widać próbę złapania trawy paszczą. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob wrz 04, 2010 11:56 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Slodziak :ryk:

Cindy

Post » Nie wrz 12, 2010 13:10 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Zdjęcia:
Obrazek

Kocie trofeum (po sfotografowaniu zostało wypuszczone). ;-)
Obrazek

A ja idę spać...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob wrz 18, 2010 19:53 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Zdjęcia:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob wrz 25, 2010 19:55 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

We wtorek Modrzew skończył 4 lata. O tym, że ma urodziny przypomniałem sobie w środę... Kot nie wydaje się zbyt przejęty ani urodzinami ani moją sklerozą. ;-)

Obrazek

Zdjęcia:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

[poprzednia][następna]