Taki piękny kocio, co z tego, że chory - kto da mu dom?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Neigh pisze:Ehem, ehem
Ja miałam być tym dt dla persa z sikiem
( a tak przy okazji Ulv, to ja sie cały czas polecam jako dt dla czarnego baranka dziewczynki - sianko czeka, klatka czeka, ale jak nie to nie- mimo całej sympatii dla Wrocka;-) )
Ale wracając - otóż towar dotknięty uznaje sie za sprzedany. Nie moze mi ta bidna morda z głowy wyjść.
Gadałam dziś z moją wetką. Jeśli pewnym jest - że u niego te sikania nie są behawioralne, znaczy nie znaczy terenu, nie stres........a oddany został z powodu chorych nerek......
Noo to skoro chore nerki, to powinno mu coś wyjść we krwi ( tak? - jeśli miał robione badania i nic nie wyszło......to dziwne, nie?)
Moja Wszechwiedząca Wetka stwierdza, ze moze to zwykłe kryształy w moczu + zapalenia pęcherza. Ze by się pilnie siku do badania przydało + usg.
Czy oni Wam z tego schronu wydadzą kota na badania, hę? Bo kasę by się pokombinowało.....moze coś z Puchatkowa......moze bym wyczarowała gdzies?
Że sie go leczyć w schronie nie da to jasne........ale łatwiej dt i ds znaleźc jak wiadomo co jest.
Ja mam jutro spotkanie z Panią od rudej, długowłosej i obaczym......
To jak pomożecie ustalić co z biało - szarym plaskatym jest?
JaEwka pisze:Zdrowym kotom absolutnie nie można dawać karmy nerkowej jako stałego pokarmu. Już lepiej kupić weterynaryjną karme seniorową i dawać wszystkim kotom jeżeli jest problem z izolacją podczas karmienia![]()
Co do persa to nie wiem czy można go na badanie wyciągnąć tu już chyba leśna musi się wypowiedziećA króliczka można spokojnie wyciągnąć ze schronu tylko transport musiałby się znaleźć. W najgorszej kondycji psychicznej chyba jest ten baranek biało rudy
Fajnie by było jakby dla niego się też coś znalazło.
JaEwka pisze:Moja kotka nerkowa też jest kochana i niesłychanie mądra. Można się na nią położyć i ona będzie tak leżeć (no może nie teraz kiedy koty jej śmigają przed nosem bo może się wkurzyć i przywalić łapą bo głowie)
A kotek chory i do tego zabrany ze schroniska na pewno będzie i niesłuchanie wdzięczny i kochający
A co do royala nerkowego moja tylko sos wylizywałaA chrupki po ktrótkim czasie przestała jeść i prawie 5 kg pojechało do Warszawy z wrocławskim kotkiem. Ale za to smakuje jej bardzo sucha purina NF i puszki kattoviat mokre
yosia pisze:podrzucam prosbe NeighNeigh pisze:Ehem, ehem
( a tak przy okazji Ulv, to ja sie cały czas polecam jako dt dla czarnego baranka dziewczynki - sianko czeka, klatka czeka, ale jak nie to nie- mimo całej sympatii dla Wrocka;-) )
Ale wracając - otóż towar dotknięty uznaje sie za sprzedany. Nie moze mi ta bidna morda z głowy wyjść.
Gadałam dziś z moją wetką. Jeśli pewnym jest - że u niego te sikania nie są behawioralne, znaczy nie znaczy terenu, nie stres........a oddany został z powodu chorych nerek......
Noo to skoro chore nerki, to powinno mu coś wyjść we krwi ( tak? - jeśli miał robione badania i nic nie wyszło......to dziwne, nie?)
Moja Wszechwiedząca Wetka stwierdza, ze moze to zwykłe kryształy w moczu + zapalenia pęcherza. Ze by się pilnie siku do badania przydało + usg.
Czy oni Wam z tego schronu wydadzą kota na badania, hę? Bo kasę by się pokombinowało.....moze coś z Puchatkowa......moze bym wyczarowała gdzies?
Że sie go leczyć w schronie nie da to jasne........ale łatwiej dt i ds znaleźc jak wiadomo co jest.
aamms pisze:yosia pisze:podrzucam prosbe NeighNeigh pisze:Ehem, ehem
Dziewczyny, co z tym puchatym?
Podobno kocio wrócił do schronu?
Co z nim teraz się dzieje, może warto skorzystać z propozycji Neigh?
Dodam, że znam ją osobiście, nie raz pomogła puchatkom..
to jest jeden z najlepszych domów tymczasowych, jaki znam..
Weźcie to proszę pod uwagę..
i jeszcze jedno - mówiłam ulv, że pomogę sfinansować badania krwi kocia.. a jeśli były już zrobione, to może konieczne jest inne badanie? mocz? usg?
mawin pisze:
Kto mógłby podjechać do schronu i wziąć na badania koteczka?
Agness78 pisze:mawin pisze:
![]()
![]()
Prośba do kogoś kto jest na miejscu.... szkoda kotka,
chodzi tylko o badania u weta... Nie ma nikogo kto mógłby poświęcić 2 godziny jutro lub w tygodniu
i zawieźć go na badania? Jak rozumiem dziewczyny dają wsparcie finansowe... więc pozostaje tylko podjechać do weta.
PROSIMY O POMOC
molly88 pisze:Agness78 pisze:mawin pisze:
![]()
![]()
Prośba do kogoś kto jest na miejscu.... szkoda kotka,
chodzi tylko o badania u weta... Nie ma nikogo kto mógłby poświęcić 2 godziny jutro lub w tygodniu
i zawieźć go na badania? Jak rozumiem dziewczyny dają wsparcie finansowe... więc pozostaje tylko podjechać do weta.
PROSIMY O POMOC
Rozumiem, ok chciala bym byc to ja, ale nie mam samochodu a bez tego z jednego konca wroclawia na 2gi mpk sobie nie wyobrażam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura, puszatek i 48 gości