Zofia&Sasza pisze:Zawiadamiam, że u kotów od IKI 6 stwierdzono wszoły. Musiałam dokonać dezynsekcjiPoza tym Adaś i Bercik mają się dobrze. Adaś powoli zaznajamia się z nowymi koleżankami. Je jak smok - pochłonął już przedwczoraj resztki karmy, od IKI 6 - kilogram w tydzień
Plus puszki. Piszę o tym, bo doszło do mnie, że ta osoba ma wątpliwości, czy karma posłuży jej kotom. Oświadczam do protokołu: Nie odważyłabym się podać karmy z Pani domu żadnemu innemu kotu! Oczywiście Bercik je karmę stosowną do jego wieku.
A teraz mniej miłe wieści: Niestety okrutne "kontrolerki" zdyskwalifikowały potencjalny DS Bercika. Powodem był wyraźny brak entuzjazmu do zabezpieczenia okienChyba mam jedną znajomą mniej, ale grunt, że Bercik nie pofrunie z pierwszego piętra. Po niedzieli wyślę ICE 6 umowę adopcyjną z moimi danymi. Ułatwi jej to pisanie pozwu
![]()
Kociasty ma kłopoty z oczkami (Adaś zresztą też) - zakraplamy Tobrex i jesteśmy dobrej myśli.
W związku z tym, że Bercik był szczepiony tylko raz i to przed 8 tygodniem życia, czeka nas podwójne doszczepianie.
edit: w wygrubionym miejscu zmiana miesiacem na tygodniem
Wybacz, że zapytam ale nie czytałam jakiś czas wątku, czy po odebraniu kotów od IKA
poszłaś z nimi z miejsca do weterynarza i sporządziłaś wykaz chorób jakie mają, w tym
skórnych, pasożytów itd? Czy ktokolwiek odbierający koty od IKI to zrobił, natychmiast
nie kilka dni później znaczy się?
Nie pisze złośliwie, serio nie wiem bo wpadam na wątek okazyjnie...