Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 11:14 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Zawiadamiam, że u kotów od IKI 6 stwierdzono wszoły. Musiałam dokonać dezynsekcji :wink: Poza tym Adaś i Bercik mają się dobrze. Adaś powoli zaznajamia się z nowymi koleżankami. Je jak smok - pochłonął już przedwczoraj resztki karmy, od IKI 6 - kilogram w tydzień 8O Plus puszki. Piszę o tym, bo doszło do mnie, że ta osoba ma wątpliwości, czy karma posłuży jej kotom. Oświadczam do protokołu: Nie odważyłabym się podać karmy z Pani domu żadnemu innemu kotu! Oczywiście Bercik je karmę stosowną do jego wieku.
A teraz mniej miłe wieści: Niestety okrutne "kontrolerki" zdyskwalifikowały potencjalny DS Bercika. Powodem był wyraźny brak entuzjazmu do zabezpieczenia okien :( Chyba mam jedną znajomą mniej, ale grunt, że Bercik nie pofrunie z pierwszego piętra. Po niedzieli wyślę ICE 6 umowę adopcyjną z moimi danymi. Ułatwi jej to pisanie pozwu :wink:
Kociasty ma kłopoty z oczkami (Adaś zresztą też) - zakraplamy Tobrex i jesteśmy dobrej myśli.
W związku z tym, że Bercik był szczepiony tylko raz i to przed 8 tygodniem życia, czeka nas podwójne doszczepianie.

edit: w wygrubionym miejscu zmiana miesiacem na tygodniem :wink:

Wybacz, że zapytam ale nie czytałam jakiś czas wątku, czy po odebraniu kotów od IKA
poszłaś z nimi z miejsca do weterynarza i sporządziłaś wykaz chorób jakie mają, w tym
skórnych, pasożytów itd? Czy ktokolwiek odbierający koty od IKI to zrobił, natychmiast
nie kilka dni później znaczy się?
Nie pisze złośliwie, serio nie wiem bo wpadam na wątek okazyjnie...

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw sie 26, 2010 11:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:
Zofia&Sasza pisze:Zawiadamiam, że u kotów od IKI 6 stwierdzono wszoły. Musiałam dokonać dezynsekcji :wink: Poza tym Adaś i Bercik mają się dobrze. Adaś powoli zaznajamia się z nowymi koleżankami. Je jak smok - pochłonął już przedwczoraj resztki karmy, od IKI 6 - kilogram w tydzień 8O Plus puszki. Piszę o tym, bo doszło do mnie, że ta osoba ma wątpliwości, czy karma posłuży jej kotom. Oświadczam do protokołu: Nie odważyłabym się podać karmy z Pani domu żadnemu innemu kotu! Oczywiście Bercik je karmę stosowną do jego wieku.
A teraz mniej miłe wieści: Niestety okrutne "kontrolerki" zdyskwalifikowały potencjalny DS Bercika. Powodem był wyraźny brak entuzjazmu do zabezpieczenia okien :( Chyba mam jedną znajomą mniej, ale grunt, że Bercik nie pofrunie z pierwszego piętra. Po niedzieli wyślę ICE 6 umowę adopcyjną z moimi danymi. Ułatwi jej to pisanie pozwu :wink:
Kociasty ma kłopoty z oczkami (Adaś zresztą też) - zakraplamy Tobrex i jesteśmy dobrej myśli.
W związku z tym, że Bercik był szczepiony tylko raz i to przed 8 tygodniem życia, czeka nas podwójne doszczepianie.

edit: w wygrubionym miejscu zmiana miesiacem na tygodniem :wink:

Wybacz, że zapytam ale nie czytałam jakiś czas wątku, czy po odebraniu kotów od IKA
poszłaś z nimi z miejsca do weterynarza i sporządziłaś wykaz chorób jakie mają, w tym
skórnych, pasożytów itd? Czy ktokolwiek odbierający koty od IKI to zrobił, natychmiast
nie kilka dni później znaczy się?
Nie pisze złośliwie, serio nie wiem bo wpadam na wątek okazyjnie...

Prosto z pociągu byłam u weta. Jest pełna dokumentacja medyczna.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sie 26, 2010 11:26 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

to bardzo dobrze.... :ok:

cangu

Post » Czw sie 26, 2010 11:40 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

inspektor pisze:
Zofia&Sasza pisze:Obrazek

Bercik - rudy z Rudy - pozdrawia cioteczki i wujaszków :lol:

ten gest kozakiewicza wysoce wymowny; adresat oczywiście wiadomy...

Ja pozwolę sobie zacytować, bo to strzał w dziesiątkę :)

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Pt sie 27, 2010 11:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:Wybacz, że zapytam ale nie czytałam jakiś czas wątku (...) nie wiem bo wpadam na wątek okazyjnie...

Właśnie dlatego wątki mają po kilkadziesiąt stron, mnóstwo powtórzeń tych samych tematów i pełne są niemerytorycznych pseudo-dyskusji.
Najpierw czytanie ze zrozumieniem, potem zastanowienie, a dopiero na końcu pytania - wtedy połowa awantur nie miałaby miejsca.
Szkoda pracy Liwii... :roll:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt sie 27, 2010 12:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Nov@ pisze:
cangu pisze:Wybacz, że zapytam ale nie czytałam jakiś czas wątku (...) nie wiem bo wpadam na wątek okazyjnie...

Właśnie dlatego wątki mają po kilkadziesiąt stron, mnóstwo powtórzeń tych samych tematów i pełne są niemerytorycznych pseudo-dyskusji.
Najpierw czytanie ze zrozumieniem, potem zastanowienie, a dopiero na końcu pytania - wtedy połowa awantur nie miałaby miejsca.

Dlaczego szkoda? Na początku są informacje, a potem dyskusja. To chyba normalne? 8O Chyba że ma być jak na dogo - zakaz swobodnych wypowiedzi...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 27, 2010 12:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 27, 2010 12:26 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Nov@ pisze:

ja skończyłam to ty dalej ciągniesz temat. Zapytałam bo nie mam czasu na czytanie zaległych stron i ktoś
jakoś dwie strony wcześniej napisał, że nie macie dowodów na to, że ika ma chore zwierzaki.
Ale jak wet zwarzył kicie po odebraniu, a teraz zważył ponownie!! i wpisał to w karte.
I kicia przytyła tyle i tyle, lub stan się zmienił tak czy tak to są dowody na to, że jest nieleczenie
zwierząt. Przez jakiś czas miałam wrażenie, że nie chodzi o zwierzęta bo dowody nie były zbierane...
nagonke każdy może zrobić bez dowodów i potwierdzeń osób postronnych nie uwierze w żadne
słowo napisane na miau. Niestety złe doświadczenia nauczyły mnie takiej postawy......

cangu

Post » Pt wrz 03, 2010 14:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

napiszcie mi jak to jest!!! jak jakaś osoba bierze koty na tymczas i ma ich np 10 to wszystko ok bo to osoba która im pomaga ale już jak jakaś prywatna osba nie z fundacji czy stowarzyszenia ma dużo kotów to już jest zbieraczka to absurdalne!
gerardbutler

Post » Pt wrz 03, 2010 14:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

gerardbutler pisze:napiszcie mi jak to jest!!! jak jakaś osoba bierze koty na tymczas i ma ich np 10 to wszystko ok bo to osoba która im pomaga ale już jak jakaś prywatna osba nie z fundacji czy stowarzyszenia ma dużo kotów to już jest zbieraczka to absurdalne!

Proponuję dokładną lekturę tego wątku, oraz wątku kolekcjonerskiego z mojego podpisu...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt wrz 03, 2010 14:26 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

tylko dziwi mnie jedna rzecz dlaczego dając ice koty nikt ni sprawdził warunków w jakich je trzyma/ uważam że nie ważne jest ile kto ma zwierząt byle by:
- zwierzęta były w czystych higienicznych warunkach trzymane
-w razie choroby leczone
- były najedzone
- nie bite i znecane
-wysterylizowane wykastrowane
- pod opieką weta

a co wy o tym sądzicie odpiszcie proszę :lol:
gerardbutler

Post » Pt wrz 03, 2010 14:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

gerardbutler pisze:(...) a co wy o tym sądzicie odpiszcie proszę :lol:

Zofia&Sasza napisała już - jest specjalny dyskusyjny wątek o tych sprawach: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt wrz 03, 2010 14:36 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

gerardbutler pisze:tylko dziwi mnie jedna rzecz dlaczego dając ice koty nikt ni sprawdził warunków w jakich je trzyma/ uważam że nie ważne jest ile kto ma zwierząt byle by:
- zwierzęta były w czystych higienicznych warunkach trzymane
-w razie choroby leczone
- były najedzone
- nie bite i znecane
-wysterylizowane wykastrowane
- pod opieką weta

a co wy o tym sądzicie odpiszcie proszę :lol:

Te osoby już tu na wątku pisały jak się z tym czują. Możesz się domyślić jak... Na pewno następnym razem każda z nich sprawdzi trzy razy, zanim odda gdzieś kota.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt wrz 03, 2010 15:46 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
Nov@ pisze:

Dlaczego szkoda? Na początku są informacje, a potem dyskusja. To chyba normalne? 8O Chyba że ma być jak na dogo - zakaz swobodnych wypowiedzi...

A na dogo jest zakaz swobodnych wypowiedzi?
Przepraszam, że pytanie nie na temat, ale nie zauważyłam tego zakazu na dogo.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt wrz 03, 2010 15:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

A ja owszem. Przykład: Jest wątek. Z tego wątku ktoś zgłasza kogoś na Czarne Kwiatki. Mod zamyka wątek macierzysty. Na Czarnych Kwiatkach nie można dyskutować. To co to jest? Wolność słowa?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]