Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 9:21 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nie wybrzydzaj.
Jak Ci stopy w zimę przemarzną, to jeszcze sama będziesz mnie prosić.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw wrz 02, 2010 16:39 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wróciłam. Posprzątałam. Dałam Lichowi kropelki.
A teraz chyba idę spać.
Przedtem chciałabym jeszcze poczytać, ale jak znam życie, któreś mi to jak zwykle uniemożliwi :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 02, 2010 21:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

no ładnie się wątek rozwija - kupczenie ciałem i planowanie zabójstw :ryk:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw wrz 02, 2010 22:15 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Antymonek (jak wiadomo, ten pierwiastek występuje także w kolorze srebrnym, stąd imię 8) ) pozdrawia Wielbłądka ;)

Obrazek

Takiego miłego kotka Ci przesyłam :mrgreen:

Aha, bubor, jak nie weźmiesz Tulca to dostarczę Ci mojego Antymona :twisted: Jest łagodny jak baranek 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw wrz 02, 2010 22:42 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

*anika* pisze:Obrazek

I Ty takie cuś trzymasz we własnym domu :strach: ???
:wink:

Wstałam. Licho - kropelki, Totusia - surolan do uszu. Posprzątałam kuwety.
I tak w kółko :twisted: ...

Niestety, coraz bardziej obawiam się, że Totunia niewabem mnie wsypie. Bo wiecie, ja mam oficjalnie w domu 8 rezydentów + 1 tymczaskę Tulię :oops: :mrgreen:
Z Duńką nie ma większego problemu, bo i tak prawie od zawsze na odgłos otwieranych drzwi wejściowych ekspresowo schrzania w najdalszy kąt pod sufitem w kuchni. Z Pękośką też na razie nie ma, bo ona dla odmiany natychmiast ewakuuje się do kufra kanapy. Tulec jest 'legalny'. Pozostaje zatem jeszcze jedna 'nielegalna' - Totka. Prawdę mówiąc, miałam szczerą nadzieję, że ona też na ten odgłos będzie spieprzać, a tu tymczasem... Totunia, kiedy słyszy, że ktoś idzie, biegnie do drzwi razem z oboma burasami i Plusiem 8O Kurka wodna, a mój ojciec umie liczyć do trzech i raczej nie ma szans nie zauważyć, kiedy zamiast dwóch burych lecą do niego trzy :? :roll:
Kluczy do chaty nie mogę mu zabrać, bo formalnie mieszkanie jest jego :(

Tulec przechodzi sam siebie. Właśnie waruje pod moimi nogami. Najchętniej nie oddalałaby się ode mnie ani na moment. Powiedzcie mi, jak ja mam ją oddać, no jak :crying: ???

Aha, na rentgen jutro nie musimy specjalnie jechać. Okazuje się, że w lecznicy w Marysinie, gdzie przyjmuje dr Niziołek, też mają i możemy zrobić zdjęcie podczas wizyty.

Pękośka dała mi się wziąć na ręce i wycałować po łebku :D

A moja Maryla zakochana w Malucie coraz bardziej i bardziej :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 02, 2010 22:50 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:
*anika* pisze:Obrazek

I Ty takie cuś trzymasz we własnym domu :strach: ???
:wink:

Wywaliłabym, ale boję się podejść. Jeszcze mnie zagryzie :strach:
8)

Wielbłądzio pisze:Wstałam. Licho - kropelki, Totusia - surolan do uszu. Posprzątałam kuwety.

że sprzątasz kuwety, a później znów wstajesz? wiem, złośliwa jestem, ale to nie nowość :mrgreen:

Moje tymczasy też na surolanie. Oba. Pewnie jeszcze dojdzie trzeci do leczenia (ten z powyższego obrazka), bo mu się znowu coś odnowiło... :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw wrz 02, 2010 23:16 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

*anika* pisze:
Wielbłądzio pisze:Wstałam. Licho - kropelki, Totusia - surolan do uszu. Posprzątałam kuwety.

że sprzątasz kuwety, a później znów wstajesz? wiem, złośliwa jestem, ale to nie nowość :mrgreen:

Po "posprzątałam kuwety" powinno być jeszcze "zaraz znów padnę spać" :roll:
A rano od nowa...

Nie ma to jak codziennie od 8 do 16 ciężko pracować na kocie g. w kuwetach (bo pracuję na ich jedzenie, a z jedzenia - wiadomo...), a potem wracać do domu i jeszcze ostatkiem sił musieć te g. sprzątać :roll:
To chyba tylko wielbłąd może się tak w życiu urządzić :twisted:

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 02, 2010 23:39 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

A na dobranoc - Doorsi. Muzyka, która kiedyś była mi bardzo bliska, ale teraz dopiero do niej wracam po jakichś 9-10 latach...
A pana J.D.M. schrupałabym żywcem :oops: :1luvu: Gdyby tylko jeszcze żył oczywiście.
http://www.youtube.com/watch?v=AibBR-Jw ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=DcEAI5p- ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2WW9T6mR ... re_related
http://www.youtube.com/watch?v=d70Ih5fO ... re_related
http://www.youtube.com/watch?v=BvtZTkl0 ... re=related
I dwie moje ukochane, obie z ostatniego albumu Doorsów pt. "L.A. Woman". A "Jeźdźcy" to w ogóle ostatni utwór nagrany przez Jimmy`ego przed odejściem.
http://www.youtube.com/watch?v=Bwvon-YQ ... re_related
http://www.youtube.com/watch?v=DsI7lubC ... re=related

Tej piosenki akurat nie lubię, ale zobaczcie tylko, jak on tu wygląda :love: Mój typ, mój ideał męskiej urody :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=PECk9A-07Pw

Słodkich snów (o np. jak wyżej) :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 03, 2010 0:02 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:Tej piosenki akurat nie lubię, ale zobaczcie tylko, jak on tu wygląda :love: Mój typ, mój ideał męskiej urody :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=PECk9A-07Pw

Słodkich snów (o np. jak wyżej) :mrgreen:

Mój ideał wygląda nieco inaczej, ale ten tutaj też mi się podoba :mrgreen:

edit: po obejrzeniu do końca stwierdzam, że słodki jest, taki do schrupania :P
Ostatnio edytowano Pt wrz 03, 2010 0:05 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 03, 2010 0:05 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nie oddam :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 03, 2010 0:06 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Ależ ja nie zabieram! 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 03, 2010 0:07 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Tym bardziej, że dawno już umarł :? :(

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 03, 2010 0:11 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

To oczywiście także wiem :(

Dobranoc.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 03, 2010 9:15 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze: Niestety, coraz bardziej obawiam się, że Totunia niewabem mnie wsypie. Bo wiecie, ja mam oficjalnie w domu 8 rezydentów + 1 tymczaskę Tulię :oops: :mrgreen:
Z Duńką nie ma większego problemu, bo i tak prawie od zawsze na odgłos otwieranych drzwi wejściowych ekspresowo schrzania w najdalszy kąt pod sufitem w kuchni. Z Pękośką też na razie nie ma, bo ona dla odmiany natychmiast ewakuuje się do kufra kanapy. Tulec jest 'legalny'. Pozostaje zatem jeszcze jedna 'nielegalna' - Totka. Prawdę mówiąc, miałam szczerą nadzieję, że ona też na ten odgłos będzie spieprzać, a tu tymczasem... Totunia, kiedy słyszy, że ktoś idzie, biegnie do drzwi razem z oboma burasami i Plusiem 8O Kurka wodna, a mój ojciec umie liczyć do trzech i raczej nie ma szans nie zauważyć, kiedy zamiast dwóch burych lecą do niego trzy :? :roll:

:ryk: :ryk: :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt wrz 03, 2010 9:26 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

A co Twój ojciec tak pamięta, że masz 3 buraski? 8O Czy liczy na wejsciu wszystkie koty? 8O

To może pogadaj z Totunią poważnie, że jak będzie taki pan wchodził to niech sp.... gdzieś pod mebel :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]