SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 15:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

mar_tika pisze:
Kotka jest z ul.Braci miroszewskich lub okolic.Wczoraj rano dzwoniła do mnie karmicielka czy ja przyjmiemy.Niestety nie ma gdzie!
Kotka została wystawiona na ulice bo "Państwo" kupili sobie psa!Błąkała się od dwóch dni.Dziś dostałam sygnał że ktoś "dobroduszny " zawiózł ją wczoraj wieczorem do schronu bo kotka w pelni rujkowa i kocury za noą ganiają :roll:
A tak na marginesie przydałby się ktoś do robienia zdjęć i ogłoszeń w schronisku ,bo kotka naprawde ladna więc i dom by szybko znalazła.

W KCH beda czekały dwa wory na podklady do klatek.Wczoraj odebrałam od Kasi.Dary sa ze szkoły podstawowej
- dzięki

muszę kupić aparat, padł mi :evil:
w ogłoszeniach pomaga Rybka a zdjęcia to liczę na Dorotę i Rybkę na razie dopóki czegoś nie kupię

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 02, 2010 20:36 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dziś popołudniu byłam z kotami u weta, dostały leki a najmniejsza umierająca czarnuszka miała nawet wyższą temp. niż wczoraj, teraz wróciłam ze spotkania z rodzicami - malutka czarnuszka dołączyła do mamusi - nie żyje :cry: Nawet nie zdążyła sie położyć na poduszce elektrycznej :( bo dopiero ją przywiozłam (dzięki Karolina). Mamka też nie najlepiej: rzyga żółcią, chudnie, nie je, nie pije, miała zbyt szybko krzepnącą krew by pobrać ją do badania... Zastanawiam się też poważnie nad uśpieniem Sonyego :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 02, 2010 20:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S pisze:Dziś popołudniu byłam z kotami u weta, dostały leki a najmniejsza umierająca czarnuszka miała nawet wyższą temp. niż wczoraj, teraz wróciłam ze spotkania z rodzicami - malutka czarnuszka dołączyła do mamusi - nie żyje :cry: Nawet nie zdążyła sie położyć na poduszce elektrycznej :( bo dopiero ją przywiozłam (dzięki Karolina). Mamka też nie najlepiej: rzyga żółcią, chudnie, nie je, nie pije, miała zbyt szybko krzepnącą krew by pobrać ją do badania... Zastanawiam się też poważnie nad uśpieniem Sonyego :(

Dlaczego :?:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw wrz 02, 2010 21:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ladies and Gents

zapraszam na nowy wateczek, tak nietypowo w połowie - ale łatwiej będzie zarządzać tytułami i innymi sprawami
:wink:
viewtopic.php?f=1&t=116684&p=6372685#p6372685

Filomen

Post » Pt wrz 03, 2010 7:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dajcie mi jeszcze 2 dni, bo kończe bazarek i chcę psy ogłosić, a potem mogę ogłaszać koty. :)

Dołączam sie do pytania o Sonyego :( ?
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Pt wrz 03, 2010 8:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ja już nie mogę z Sonym - on mnie wykańcza psychicznie - wyje, wyje i wyje. Miał stosunkowo dużo ogłoszeń i nic - nawet 1 telefonu :cry: . W dodatku ma jakiegoś pecha bo jak miał być ogłoszony w Dzienniku to coś tam spieprzyli i jego ogłoszenie się nie ukazało :( . To super kot ale jesli może wychodzić - u mnie w bloku takiej możliwości nie ma. Oczywiście Sony nie jest moim jedynym życiowym problemem ale jego wycie to przysłowiowy gwóźdź do mojej trumny. Nie mam już sił a nie wywale kota, który sypia w domu na ulicę ani do schronu naturalnie też go nie oddam. Wet nie chce zrobić operacji podcięcia strun głosowych a więcej możliwości poza uspaniem nie widzę :cry: Nawet jeśli powywieszać ogłoszenia na słupach i w ogóle zacząć mu jeszcze intetnsywniej szukać to i tak jest potrzebny czas a ja już dłużej nie dam rady....

Mara S

Post » Pt wrz 03, 2010 10:24 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dziś pytam weta niejakiego Macieja Żakiewicza czy weźmie rudego malucha. Jeżeli nie to to grubas idzie dziś do znajomych Filomen. Jest najgrubszy, nasilniejszy, największy i spokojnie może iść do nowego domu a tak to tylko mi tam dominuje w tej klacie. Dziś będe myć chatę Virkonem - nie mam spryskiwacza ani nie wiem jak mam to zrobić i czy muszę to potem zmyć wodą i co z kotami więc trzymajcie kciuki

Mara S

Post » Pt wrz 03, 2010 10:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S pisze:Ja już nie mogę z Sonym - on mnie wykańcza psychicznie - wyje, wyje i wyje. Miał stosunkowo dużo ogłoszeń i nic - nawet 1 telefonu :cry: . W dodatku ma jakiegoś pecha bo jak miał być ogłoszony w Dzienniku to coś tam spieprzyli i jego ogłoszenie się nie ukazało :( . To super kot ale jesli może wychodzić - u mnie w bloku takiej możliwości nie ma. Oczywiście Sony nie jest moim jedynym życiowym problemem ale jego wycie to przysłowiowy gwóźdź do mojej trumny. Nie mam już sił a nie wywale kota, który sypia w domu na ulicę ani do schronu naturalnie też go nie oddam. Wet nie chce zrobić operacji podcięcia strun głosowych a więcej możliwości poza uspaniem nie widzę :cry: Nawet jeśli powywieszać ogłoszenia na słupach i w ogóle zacząć mu jeszcze intetnsywniej szukać to i tak jest potrzebny czas a ja już dłużej nie dam rady....

Wydaje mi sie że to troche nie fer wobec niego uśpić go bo wyje 8O :oops: przecież jest zdrowy
Może go oddaj do KCH :oops:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt wrz 03, 2010 10:33 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

dostałam dziś Pollene JK to moge Ci dac troche lepsze nie virkon - dziewczyny uciekajcie na nowy wątek :twisted:
ten zamykamy :lol:

Filomen

Post » Pt wrz 03, 2010 10:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S pisze:Dziś pytam weta niejakiego Macieja Żakiewicza czy weźmie rudego malucha. Jeżeli nie to to grubas idzie dziś do znajomych Filomen. Jest najgrubszy, nasilniejszy, największy i spokojnie może iść do nowego domu a tak to tylko mi tam dominuje w tej klacie. Dziś będe myć chatę Virkonem - nie mam spryskiwacza ani nie wiem jak mam to zrobić i czy muszę to potem zmyć wodą i co z kotami więc trzymajcie kciuki

na pw wysle

Filomen

Post » Pt wrz 03, 2010 12:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Buuuu... z trzech chętnych wsyscy z rudziolka zrezygnowali :( :(

Mara S

Post » Pt wrz 03, 2010 17:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kleo pisze:
Mara S pisze:Ja już nie mogę z Sonym - on mnie wykańcza psychicznie - wyje, wyje i wyje. Miał stosunkowo dużo ogłoszeń i nic - nawet 1 telefonu :cry: . W dodatku ma jakiegoś pecha bo jak miał być ogłoszony w Dzienniku to coś tam spieprzyli i jego ogłoszenie się nie ukazało :( . To super kot ale jesli może wychodzić - u mnie w bloku takiej możliwości nie ma. Oczywiście Sony nie jest moim jedynym życiowym problemem ale jego wycie to przysłowiowy gwóźdź do mojej trumny. Nie mam już sił a nie wywale kota, który sypia w domu na ulicę ani do schronu naturalnie też go nie oddam. Wet nie chce zrobić operacji podcięcia strun głosowych a więcej możliwości poza uspaniem nie widzę :cry: Nawet jeśli powywieszać ogłoszenia na słupach i w ogóle zacząć mu jeszcze intetnsywniej szukać to i tak jest potrzebny czas a ja już dłużej nie dam rady....

Wydaje mi sie że to troche nie fer wobec niego uśpić go bo wyje 8O :oops: przecież jest zdrowy
Może go oddaj do KCH :oops:

Pytanie jaki wet uśpi zdrowego kota, to od razu poproszę o nazwisko. :evil:

Dawaj tekst i zdjęcia Sonego na:
sylwia39@gmail.com
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Pon wrz 06, 2010 20:45 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara nie usypiaj Sonego , proszę Cię dam Ci kocie ferromony naprawdę uspokajają koty, może pomoże Sonemu i proponuję też coś na uspokojenie - jakby co będzie dla kotów z chatki albo ze schronu , wszystkie na początku są raczej nie teges -też kupię ten uspokajacz. Może uda się kota wyciszyć bez podcinania strun , rozumiem Cię że jesteś wykończona ,trzeba go uspokoić, na pewno jakoś się da. Nikt go nie weźmie jak będzie tak wył.Ja dopiero teraz się zorientowałam że masz z sonym aż taki kłopot. Mara jutro się z Tobą skontaktuję telefonicznie , mam nadzieję że do tego czasu się nie powiesisz na słupie obok ogłoszenia o sonym :ryk: , do jutra kobieto.I kup stoppery naprawdę chronią przed hałasem , ja bez nich nie mogę żyć, mam bardzo lekki sen , a stoppery to ratunek w takiej sytuacji .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon wrz 06, 2010 22:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon wrz 06, 2010 22:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dn

Filomen pisze: dziewczyny uciekajcie na nowy wątek :twisted:

Zacytuję Ewę dziewczyny jest nowy wątek nie piszcie już tu bo się robi lekkie zamieszanie.
TO LINK DO NOWEGO WĄTKU
viewtopic.php?f=1&t=116684&p=6372685#p6372685
Ostatnio edytowano Pon lut 11, 2013 11:50 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zamykam wątek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia]