1/ Konewka - mała czarna koteczka jest w DT, chyba sie DT przeksztalca w DS

2/ Oficer - jest w DS
3/ Misiu - rozpaczkowany z Porucznika, jest w DT
a było tak:
O kotach z Wojska Polskiego w Koninie przeczytalam w lokalnej gazecie - Przegladzie Koninskim.
Przy tej ulicy jest sad, kilka firm i sporo starych budynkow, w ktorych mieszkaja ludzie. Miasto ma plan by przeksztalcic ta czesc starowki. Plan zaklada przenosiny sadu, wyburzenie budynkow mieszkalnych.
W czasie gdy mialam praktyki w sadzie widywalam okoliczne koty i zastanawialam sie co z nimi sie stanie, ale zmiany wydawaly sie byc odlegle.
W gazecie we wtorek przeczytalam dramatyczny tekst o szukaniu domow dla kociakow - pan, ktory juz nie mieszka w budynkach, ktore beda przeznaczone do rozbiorki opiekuje sie kotami - przyjezdza do nich je karmic, koty byly u weterynarza. Za okolo miesiac, moze poltora wjada tam maszyny.
Koty beda bez szans!
Napisalam do redakcji gazety proszac o kontakt do corki pana opiekujacego sie kotami, ktora zainteresowala sprawa gazete. Dzis wymienilam z ta pania kilka e-maili. Obie mamy nadzieje, ze uda sie kotom pomoc.
Szczerze mowiac nie licze na to, by za posrednictwem gazety udalo sie znalezc domy dla kociakow - musimy dzialac same.
Nie dam rady sama porobic ogloszen i poumieszczac ich na portalach czy allegro. W przyszlym tygodniu postaram sie podjechac tam i zrobic zdjecia wszystkim kotom, bo ma fotkach jakie dostalam na maila mam glownie maluszki.
Prosze o pomoc w oglaszaniu kotow. Od p. Malgosi dostalam zdjecia kociakow - jutro je pozmniejszam i wrzuce tutaj.
Ustalilam, ze kotow w sumie jest 10 - cztery maluchy (okolo 3 miesiace) i 6 mlodych doroslych (okolo 1,5 roku). Maluszki to szara koteczka i czarne/czarne w skarpetkach nie wiadomo co.
Nie mam mozliwosci tymczasowania, moge lapac, fotografowac, organizowac transport.
Jesli ktos ma doswiadczenie w takich grupowych akcjach bardzo prosze o rady.
AKTUALNE:
Kotow jest 10, widzielismy 8, bo dwa spaly gdzies w budynku, a my bylismy na sesji fotograficznej w szopce.
Malych jest 4, maja okolo 3 miesiecy.
male szare - odpchlone, odrobaczone, moim zdaniem chlopiec
male czarne z bialym krawatem - moim zdaniem chlopiec
male czarne I - nic blizej nie wiem, nie dalo do siebie podejsc
i male czarne II - rownie niepodchodliwe jak male czane I
wszystkie male maja domy, trzy DS jeden DT - konweka, jej szukamy domu
I duze - widzielismy 4 sztuki:
bialo - szary, chlopak, okolo 1,5 roku , zaskoczylam go i wzielam na rece, ale jak zaskoczenie minelo wyrwal sie - ochrzczony jako Oficer
szaro-biala , kotka, oceniam na jakies 2 lata - kotka w pon. 20.09 poszla na sterylke. ma TDT na dwa tygodnie, kotka zostala ochrzczona roboczo 'Oficerka' tutaj ma swoj watek: viewtopic.php?f=1&t=117481&p=6437431#p6437431 jej DT stal sie DS!!!

czarny z bialymi znaczeniami (skarpety, brzuszek, krawat) - zakladam ze chlopak
koniecznie trzeba zajac sie jego oczami - zachodzi trzecia powieka,
okolo 1,5 roku
bedzie mial DS

czarny z gorsem - nie podszedl blizej, nic nie wiem o nim, okolo 1,5 roku, nie jestem pewna czy to nie kotka - mamusia maluszkow - roboczo ochrzczona jako Porucznik
Pani Gosia byla z tata ktory przyjezdza karmic koty, one mu ufaja, mieszkaja w drewnianej szopce, w ktorej je karmi. Panstwo sie przejmuja losem kotow. Najbardziej zalezy im na domach dla maluszkow. numer kontaktowy do ogloszen to numer p. Gosi : 602 444 707
ewentualnie moj mail: nekome malpka gazeta.pl
BANSHIE ZROBILA KOTOM PIEKNEGO FACEBOOKA:
http://www.facebook.com/pages/Koty-zagr ... 9711811187