Mój kochany Tofik + psiaki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 16, 2010 15:11 Mój kochany Tofik + psiaki

Kochani, chciałam Wam przedstawić Bieti czarną koteczkę, dzięki której trafiłam tu na forum. Podaję link do strony z dogomania.pl - gdzie można poczytać o mojej nowej domowniczce http://www.dogomania.pl/threads/189111- ... czepienie..
Kicia jest po sterylce, czekamy na szczepienia.

Obrazek

Okazało się, że to bardzo sympatyczna dama, taka miziasta, jest bardziej przymilna od mojego stałego bywalca Tofika
Obrazek

Tofiś na pieszczoty pozwala tylko wtedy, kiedy on ma ochotę.

To nie cały mój "dobytek" bo mam jeszcze dwie suczki (ale, to już inny temat).

Dałam, tu na miau.pl ogłoszenie i tak trafiłam do Was, teraz się uczę i podczytuję:)
Ostatnio edytowano Śro lis 10, 2010 16:39 przez Sylwia M., łącznie edytowano 1 raz

Sylwia M.

Od: Wto lip 27, 2010 17:36

Post » Pon sie 16, 2010 16:01 Re: Beti, piękna kotka na DT

Witaj ze swoimi futerkami. .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon sie 16, 2010 18:54 Re: Beti, piękna kotka na DT

dorcia44 pisze:Witaj ze swoimi futerkami. .

Ty Dorciu, też masz ich sporo?

Sylwia M.

Post » Wto sie 24, 2010 13:28 Re: Beti, piękna kotka na DT

Tak mi smutno, w czwartek moja kicia tymczasowa ma iść do nowego domku. Pani się nie rozmyśliła - a miałam taką cichą nadzieję. Cały czas patrzę na Beti jak sobie smacznie śpi i myślę, że nigdzie nie będzie jej tak dobrze jak u nas. Wy też tak macie? Pocieszcie człowieka, bo zbiera mi się na płacz.

Sylwia M.

Post » Sob sie 28, 2010 16:50 Re: Beti, piękna kotka na DT

Beti już w nowym domku, Pani zadowolona,kicia również:)

Sylwia M.

Post » Sob sie 28, 2010 17:27 Re: Beti, piękna kotka na DT

To brawo dla wszystkich - pierwszego tymczasa najtrudniej oddać :wink: . Najbardziej się przywiązujemy ... ale tak lepiej dla koty a Ty możesz pomóc następnej biedzie ...
Sylwia, skąd jesteś? Szukam DT dla biało-rudego miziaka, ja niestety jestem przekocona w tej chwili maksymalnie :(
edit: już widzę, Łomianki :wink: - może się skusisz? Będzie po przeglądzie weterynaryjnym ... cudny jest: viewtopic.php?f=13&t=114827&start=0 . Jak chcesz, to załatwię oględziny w naturze, ale uprzedzam, trudno go zostawić :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 29, 2010 8:22 Re: Beti, piękna kotka na DT

alix76 pisze:To brawo dla wszystkich - pierwszego tymczasa najtrudniej oddać :wink: . Najbardziej się przywiązujemy ... ale tak lepiej dla koty a Ty możesz pomóc następnej biedzie ...
Sylwia, skąd jesteś? Szukam DT dla biało-rudego miziaka, ja niestety jestem przekocona w tej chwili maksymalnie :(
edit: już widzę, Łomianki :wink: - może się skusisz? Będzie po przeglądzie weterynaryjnym ... cudny jest: viewtopic.php?f=13&t=114827&start=0 . Jak chcesz, to załatwię oględziny w naturze, ale uprzedzam, trudno go zostawić :(

Jeszcze mi smutno, ale cały czas sobie tłumaczę, że nie po to brałam małą, żeby ją zostawiać, ma fajny domek :)
Obiecałam sobie, że więcej kotów nie biorę, bo moje serce pewnie tego nie wytrzyma.
Ja mam w domu na stale rudzielca, myślisz, że dwa kocury zgodzą się ze sobą? Bo mała Beti straszne prychała na mojego kota, on taki przestraszony chodził biedaczek, widać, że teraz odpoczywa - tylko on z wydania kotki jest zadowolony :) Do łapoczynów nie dochodziło, ale przy każdym spotkaniu mała go wyganiała i on uciekał z domu.
Kiedyś miałam kotkę znajomej (na czas jej urlopu) to bardzo ładnie się zachowywał, podzielili chatę na 1/2. Z tą nie było tak łatwo, czuła się tu bardziej "u siebie" niż Tofik.

Sylwia M.

Post » Nie sie 29, 2010 8:27 Re: Beti, piękna kotka na DT

Dwa kocury potrafią żyć ze sobą w wielkiej przyjaźni, myć sobie uszy i przytulać we śnie. Kastraty, rzecz jasna, bo wtedy ze sobą nie rywalizują o samicę :twisted: . Oczywiście, nigdy nie ma 100% pewności, czy akurat te konkretne 2 zwierzaki znajdą "wspólny mianownik", ale na ogół, po kilku dniach do 2 tygodniu prychania, koty się akceptują.
Mam właśnie tymczasa :roll: (5 kot w kawalerce!) od środy, i po kilku szczepach :twisted: widzę, jak stopniowo ciekawość bierze górę :mrgreen:

alix76

Post » Pon sie 30, 2010 12:56 Re: Beti, piękna kotka na DT

alix76 pisze:Dwa kocury potrafią żyć ze sobą w wielkiej przyjaźni, myć sobie uszy i przytulać we śnie. Kastraty, rzecz jasna, bo wtedy ze sobą nie rywalizują o samicę :twisted: . Oczywiście, nigdy nie ma 100% pewności, czy akurat te konkretne 2 zwierzaki znajdą "wspólny mianownik", ale na ogół, po kilku dniach do 2 tygodniu prychania, koty się akceptują.
Mam właśnie tymczasa :roll: (5 kot w kawalerce!) od środy, i po kilku szczepach :twisted: widzę, jak stopniowo ciekawość bierze górę :mrgreen:

Widzisz, ale ja mam jeszcze dwie suczki, które na czas pobytu mojego tymczasa siedziały cały czas w ogrodzie, albo biedaczki miały do dyspozycji korytarzyk - wejściowy, nie chciałam kota stresować dodatkowo psami :) One i tak jak ją widziały przez szybę w drzwiach tarasowych - miały ją ochotę pogonić. Do mojego Tofika są przyzwyczajone, ale inne koty gonią :)

Sylwia M.

Post » Czw wrz 02, 2010 11:44 Re: Beti, piękna kotka na DT

Wiecej zdjec Tofika poprosze. ;)

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw wrz 02, 2010 13:34 Re: Beti, piękna kotka na DT

margaretka2002 pisze:Wiecej zdjec Tofika poprosze. ;)

Zawsze, jak jest coś fajnego do zrobienia, to zanim pobiegnę po aparat Tofik
zmienia pozycję :) Najśmieszniej było, jak leżał z moją sunią pod kominkiem i lizał ją po brzuchu, a później ona jemu czyściła uszy :lol: Ale wkleję coś w najbliższym czasie - tylko, że on znowu leży na tym samym krzesełku co wtedy :)

Sylwia M.

Post » Czw wrz 02, 2010 13:39 Re: Beti, piękna kotka na DT

Bo aparat to się nosi na szyi :twisted: - u mnie tez najładniej się kotki wyginają, jak akurat bateria padnie :wink:

alix76

Post » Czw wrz 02, 2010 13:52 Re: Beti, piękna kotka na DT

alix76 pisze:Bo aparat to się nosi na szyi :twisted: - u mnie tez najładniej się kotki wyginają, jak akurat bateria padnie :wink:

To fakt :ryk: Z baterią, też były problemy - wtedy gdy najbardziej potrzebny aparat :)

Tu mam jeszcze jedno:

Obrazek

Koty ciężko się fotografuje, psy, to lubią pozować :)
Moja Etna jak pilnuje pana, przy patroszeniu ryb, to nawet się nie ruszy :
Obrazek
A, tu razem z Amusią
Obrazek

Sporo tego "zwierzyńca" co ?

Sylwia M.

Post » Sob wrz 04, 2010 13:34 Re: Beti, piękna kotka na DT

Sliczne zwierzaki, rudzielec bossski. :)

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38