Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 01, 2010 11:54 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

zgadzam sie z takim podziałem....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 01, 2010 13:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Sauron [*] powinien być na liście wg mnie, miał operację, koszty zostały poniesione

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro wrz 01, 2010 16:26 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

No przecież jest :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 01, 2010 18:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Kopiuję swój wpis z wątku Parkera:
"Dziś rano (30.08) dostałam telefon, że coś niepokojącego dzieje się z lewym okiem Parkera. Ponieważ na popołudnie miałam umówioną wizytę u okulisty ze swoim jednookim maluszkiem, to Parker się załapał. Wet od wejścia, nie widząc kogo dziś przyniosłam, zapytał co słychać u schroniskowca Ale do rzeczy...
W lewym oku powróciły wrastające naczynia krwionośne - oko zostało pokryte różowawą grubą dobrze ukrwioną tkanką. Nie jest to bardzo groźne samo w sobie, może jednak spowodować, że nie będzie jednak na nie widzieć albo znacznie ograniczy widzenie, bo cofające się naczynia będą pozostawiać po sobie blizny. Prawe oko - super, została do dogojenia maleńka punktowa zmiana.

Wrażenia ogólne (moje własne): przepiękny kocur się z niego zrobił. Po raz pierwszy widziałam go bez ropnych i łzawych wypływów na pyszczku. Niesamowicie pozytywne wrażenie - pysk klasycznie piękny Sierść zrobiła się gęsta, lśniąca, przemiła w dotyku. No i nieźle przybrał na wadze Doktorka mu dogadza :twisted: "

I wiadomość z dzisiaj: naczynia zaczęły "atakować" również prawe oko :( Zamówiłam już wizytę u okulisty na piątek...

I jeszcze w sprawie podziału finansów:
Parker nadal przebywa w schronie. Nie ma "własnego" opiekuna, który ponosiłby koszty jego leczenia.
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Śro wrz 01, 2010 19:03 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Tysiek pisze:
Parker nadal przebywa w schronie. Nie ma "własnego" opiekuna, który ponosiłby koszty jego leczenia.

Tysiek to może podaj mi na pw do Ciebie konto żeby posłać wsparcie dla niego :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 01, 2010 19:43 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Tysiek pisze:Kopiuję swój wpis z wątku Parkera:
"Dziś rano (30.08) dostałam telefon, że coś niepokojącego dzieje się z lewym okiem Parkera. Ponieważ na popołudnie miałam umówioną wizytę u okulisty ze swoim jednookim maluszkiem, to Parker się załapał. Wet od wejścia, nie widząc kogo dziś przyniosłam, zapytał co słychać u schroniskowca Ale do rzeczy...
W lewym oku powróciły wrastające naczynia krwionośne - oko zostało pokryte różowawą grubą dobrze ukrwioną tkanką. Nie jest to bardzo groźne samo w sobie, może jednak spowodować, że nie będzie jednak na nie widzieć albo znacznie ograniczy widzenie, bo cofające się naczynia będą pozostawiać po sobie blizny. Prawe oko - super, została do dogojenia maleńka punktowa zmiana.

Wrażenia ogólne (moje własne): przepiękny kocur się z niego zrobił. Po raz pierwszy widziałam go bez ropnych i łzawych wypływów na pyszczku. Niesamowicie pozytywne wrażenie - pysk klasycznie piękny Sierść zrobiła się gęsta, lśniąca, przemiła w dotyku. No i nieźle przybrał na wadze Doktorka mu dogadza :twisted: "

I wiadomość z dzisiaj: naczynia zaczęły "atakować" również prawe oko :( Zamówiłam już wizytę u okulisty na piątek...

Az sie wierzyc nie chce,ze taki sliczny kot nawet DT nie ma :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 01, 2010 21:24 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

AgaPap pisze:
Tysiek pisze:

Tysiek to może podaj mi na pw do Ciebie konto żeby posłać wsparcie dla niego :wink:

:D Parker nam się sam odwdzięcza piękniejąc z dnia na dzień :kotek:
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Post » Śro wrz 01, 2010 21:32 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Dziękujemy bardzo za wsparcie :1luvu:
bardzo sie przyda, tym bardziej, ze mam w łazience trzeciego slepaczka :roll:
Walerka, który przez pewien czas udawał Walercie :twisted:
dzisiaj miał operacje, ktora ma uratowac oko.
Podobną operację przeszedł Jorguś.
Karlik miał niestety ponowną operację, tym razem usuniecia gałki ocznej :(
Biedny do piatku musi zostac w lecznicy, bo jego stan jest nienajlepszy.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro wrz 01, 2010 21:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

mam pytanie
Jorguś i Walerek miały podobną operacje
Jorgusiowi leci z operowanego oka krew, a Walerkowi nie,
bardzo mam sie martwić tą krwią, czy to norma? :roll:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt wrz 03, 2010 17:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Willy prosi , Parker piękny obaj bez dt :(

Wróciłam od Parkera... Okulista niezbyt zadowolony... z nas (ludzi - opiekunów kota). Prawe oko jest podrażnione i powierzchnia uszkodzona w wyniku roztarcia(?). Stąd pojawienie się naczyń krwionośnych, które pomagają w gojeniu. W tej chwili trzeba odczekać kilka dni, żeby się podgoiło, a potem ewentualnie zaordynuje krople sterydowe na "przegonienie" tych naczyniek z oka. Dostałam nakaz, żeby Parkera znów ubrać w kołnierz.

Króciutki film z Parkerem - już po badaniu
http://img832.imageshack.us/img832/6275/dscf0688.mp4

Tysiek

Post » Nie wrz 05, 2010 10:13 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Willy prosi , Parker piękny obaj bez dt :(

To ja moze cos napisze....
Za godzinke Masza z Radomia wyjeżdża i przybedzie do mojego domu.Pani TDT bardzo ja kocha , ciagle bije sie ze swoja decyzja, czy ja wydac, (namawiałam,zeby tam została....),czy adoptowac na stałe....Ma jednak ciagła rotacje kotków schroniskowych.....Maszka przyjedzie do mnie, bo niestety nie udało sie znalexc transportu do Poznania....szkoda :(
Wiec prosze ja zdjac z pilnych i wstawic na "poszukujacej DS', bo Malinka1 chce jej znalexc dom mniej zakocony oczywiscie(popieram)....Nadal ja bedziemy ogłaszali....wszedzie.Wiem ,ze Masza według woli tymczasowej opiekunki powinna byc kotem wychodzacym.....Jestem innego zdania, ale ...to nie ja bede szukała jej domu ,wiec jesli taki dom bedzie bede mówiła nie...No cóz ja mam złe doswiadczenia z wypuszczaniem kiedys moich kotów...Teraz wiem,ze je uwieziłam w domu...Przykro mi patrzec jak patrza przez okno i wspominaja wspólne wychodznie do ogrodu....No niestety....rózni ludzie mieszkaja...
Maszka przyjedzie do mnie z mała kaleka koteczka jaka zabieram do siebie....Wczoraj wyciagneły ja ze schroniska....Wyglada jak Rumcajsik kiedy go zabrałam..i dzisiaj jest strasznie biedniutka.Mam nadzieje postawic ja na nogi.....tak jak wiele z moich kotów z "odzysku'....Niebawem bede wystawiała jakis bazarek, albo nie wiem jak to nazwac...Czesc pójdzie na slepaczki oczywiscie, ale mam troche długu do uregulowania, a podwyzki w pracy "niet',wiec moze ktos cos sobie upatrzy i chojnie nas "pobłogosławi" :lol:

Temidek taki grubas sie zrobił,ze ho, ho...Gania po domu....opanował sztuke "ucieczki"z sypialni....ale biega pod nadzorem i jest BARDZO, BARDZO szczesliwy....Zaczyna łapac do czego kuwetka słuzy, choc wypadki jeszcze ma czeste...Wazne,ze obok kuwetki robi....Miłej niedzieli i za domki slepineczkom :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 05, 2010 13:32 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Willy prosi , Parker piękny obaj bez dt :(

Temis mi umiera...ludzie pomózcie..tel..0606354814...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 05, 2010 13:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Willy prosi , Parker piękny obaj bez dt :(

BOZENAZWISNIEWA pisze:Temis mi umiera...ludzie pomózcie..tel..0606354814...

co się dzieje??
fufu

Post » Pon wrz 06, 2010 7:33 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Willy prosi , Parker piękny obaj bez dt :(

Bożena co się dzieje :!:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon wrz 06, 2010 11:42 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Willy prosi , Parker piękny obaj bez dt :(

Mały zyje, ale było bardzo, bardzo xle.....nie mam czasu teraz pisac....ale chciałam uspokoić....choc sama nie wiem co dzień kolejny przyniesie...boje sie ,ze jednak cos dalej tam sie dzieje....
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]