TYMCZASY U JOPOP IV - sielanka na 40 łap ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2010 7:45 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

jopop pisze:uszy. ropa się z nich leje.
jeden bardzo kiepski. i wyjął sobie wenflon, debil.

wszystkie czarne maja goraczke.

ja tez.

słów mi brak :cry:
w dodatku nie mam jak pomóc
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt sie 27, 2010 20:40 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Pogoda... karmi... mleko aż sika...

Obrazek

Upałka ma wyraźną nadżerkę, więc obstawiam calici.

Telepek je. Wydajność ma dość niską, ale zaangażowany jest bardzo.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob sie 28, 2010 11:11 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Przepraszam za lakoniczność z ostatnich dni, miałam szalony tydzień i ledwo starczało mi czasu na zrobienie zastrzyków...

Sytuacja się rozwija, nie jestem przekonana, czy podoba mi się kierunek rozwoju.

1. Pogoda karmi kocięta, w miarę toleruje moje kocice, a Łapka próbuje zabić. W związku z czym ona nadal jest na smyczy, a Łapek boi się przejść przez przedpokój.

2. Kocięta z Chodkowa mają kaliciwirozę (Upałka ma okropne nadżerki) i - dziś odkrytego - grzyba. Reakcja na antybiotyk, w sumie łatwa do przewidzenia.

3. Rude i ich czarna siostra mają uszy do leczenia, ale roznoszą klatkę i ogólnie czują się aż za dobrze. Z wyjątkiem Telepka. Ale i on czuje się ogólnie wyraźnie lepiej. Uwielbia schmusy, niestety ma duże trudności z trafieniem głową w miskę, w związku z czym rozrzuca to jedzenie po całym pokoju.

4. Ja dziś i jutro regeneruję się po ostatnich dniach, a w poniedziałek wyjeżdżam na tydzień.

5. Potrzebna jest zbiórka na leczenie tych kociąt, ja zamówiłam wszystko na JoKota, ale ten dług trzeba będzie spłacić!
Obrazek

jopop

Post » Nie sie 29, 2010 0:07 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Tymczasy masz śliczne, zwłaszcza gromada rudzielców robi wrażenie. Szkoda, że chore... A ja chyba czegoś niezorientowana, nie mogę się doczytać :oops: - który to Telepek? I dlaczego ma problemy z trafieniem łepetyną do miski?

Pogoda się ładnie odmieniła 8O. Jak to pogoda w sumie :wink:

Asiu, trzymaj się :ok:
Na jakie konto wpłacać?
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Nie sie 29, 2010 19:50 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

behemotka pisze:Na jakie konto wpłacać?

Najlepiej na operacyjne konto JoKota, najłatwiej się z niego rozlicza bieżące sprawy. W wątku JoKota znalazłam taki numer: 59 1140 2004 0000 3502 6603 9016

Tylko nie pamiętam czyje to to, mam nadzieję, że ktoś z JoKotów dopisze...

Dzięki!

Telepek to jeden z rudych, to ten najbardziej chory. Ma uszkodzoną błonę bębenkową i w efekcie objawy neurologiczne. Imię chyba sugeruje dość wyraźnie ich charakter ;) Ale jest naprawdę ogromna poprawa od środy. Mam nadzieję, że będzie mu można to imię zmienić ;)
Obrazek

jopop

Post » Nie sie 29, 2010 20:34 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Wpłaty - tak jak jopop pisała - najpiej kierować na konto operacyjne. Jeśli poza numerem konta komuś potrzebne są pełniejsze dane, proszę o pw, wszystko podam.

A ja właśnie sobie uświadomiłam, że rodzeństwo Telepka w ogóle nie ma imion :evil:
Aśka, zaniedbujesz je! ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 29, 2010 20:57 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Aleba pisze:Wpłaty - tak jak jopop pisała - najpiej kierować na konto operacyjne. Jeśli poza numerem konta komuś potrzebne są pełniejsze dane, proszę o pw, wszystko podam.

A ja właśnie sobie uświadomiłam, że rodzeństwo Telepka w ogóle nie ma imion :evil:

Olu, będziesz mieć świetną okazję do nadrobienia moich zaniedbań :twisted: Pierwszą literkę już masz :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Nie sie 29, 2010 21:12 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Złapaliśmy dzisiaj starszą siostrę Telepka&Co.
Piękna szylka z białym. Jest z miotu urodzonego tam w zeszłym roku.
Jej siostrę, burasię z puchatym ogonem, karmiciele odłowili i wysterylizowali jakiś czas temu.
Matkę ciachnęliśmy tydzień temu.
Więcej płodnych kocic tam nie ma. Czyli już nie będzie kolejnych małych rudasów ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon sie 30, 2010 14:30 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Aleba pisze:Złapaliśmy dzisiaj starszą siostrę Telepka&Co.
Piękna szylka z białym. Jest z miotu urodzonego tam w zeszłym roku.
Jej siostrę, burasię z puchatym ogonem, karmiciele odłowili i wysterylizowali jakiś czas temu.
Matkę ciachnęliśmy tydzień temu.
Więcej płodnych kocic tam nie ma. Czyli już nie będzie kolejnych małych rudasów ;)

Odpukaj lepiej... :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro wrz 01, 2010 11:01 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Mały raporcik ;)
Jopop jest wyjechana, więc od poniedziałku przejęliśmy opiekę nad stadkiem u Niej.

Wspólnie z Asią postanowiliśmy nie zabierać Telepka od rodzeństwa, o ile nie zadzieje się nic, co wymagałoby intensywniejszej opieki nad nim - jest mu na pewno raźniej w gromadzie.
W związku z tym dojeżdżamy do niego rano i wieczorem podać leki. Dzisiaj kończymy antybiotyki dożylne i przechodzimy na zastrzyki.
Maluch nadal jest niezborny ruchowo, ale całkiem żwawy i wesoły. Ma apetyt i chęć do szaleństw. Z uszu jakby mniej ropy się leje.
Reszta stadka klatkowego w doskonałych nastrojach, jeden ciut gorączkuje ostatnio, co jednak nie przeszkadza mu wściekać się z rodzeństwem i roznosić klatki :roll:

Krowo-pingwiny z przedpokoju ładnie się leczą.
Pogoda karmi całe towarzystwo i troskliwie wylizuje.
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro wrz 01, 2010 21:06 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

jopop pisze:
Aleba pisze:Wpłaty - tak jak jopop pisała - najpiej kierować na konto operacyjne. Jeśli poza numerem konta komuś potrzebne są pełniejsze dane, proszę o pw, wszystko podam.

Olu, będziesz mieć świetną okazję do nadrobienia moich zaniedbań :twisted: Pierwszą literkę już masz :twisted:

A ja też mogę wyskoczyć z jakimiś propozycjami? :mrgreen:

Tajfun
Turkot
Tupet
Tajga

W ogóle rudzielce to same chłopaki czy jakaś panna też się trafiła?

Kciuki za Telepka i gorączkującego szczyla :ok:
No i gratulacje dla zresocjalizowanej Pogody 8)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Śro wrz 01, 2010 21:50 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Asiu, tak miło Cię czytać :)
Jakoś tak... raźniej. W sumie jesteś moim idolem :oops:
Jednak to może oznaczać, że coraz trudniej mi uwierzyć w istnienie życia pozaforumowego :roll:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto wrz 07, 2010 10:07 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

:)

Aga&2 - dzięki za miłe słowa :) Jednak, tak jak pisałam niedawno, nie wróciłam do działalności kociej. Nazwijmy to tylko krótkim urlopem od niedziałania... Już w najbliższy poniedziałek muszą mój dom opuścić wszystkie tymczasy...

Behemotka - fajne imiona ;) Podpowiem je komuś, kto ode mnie przejmie rude (mam nadzieję, że się taki znajdzie, inaczej trafią do lecznicy). Ale też nie chcę narzucać, niektórzy mają własne wizje ;) Brakuje jeszcze dla 1 chłopczyka, gdyby przyjąć ten zestaw. jest 5 rudych facetów i ich czarna siostra ;)

Spuściłam Pogodę ze smyczy i na razie nie słyszę awantur. Niestety ma placek grzyba, to było w sumie jasne, że przejmie od małych... oczywiście dostała biocan, smarujemy się...
Obrazek

jopop

Post » Wto wrz 07, 2010 12:29 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Tornado :twisted:
Nawet wiem, który by na nie zasługiwał :twisted:

jopop pisze:Spuściłam Pogodę ze smyczy i na razie nie słyszę awantur. Niestety ma placek grzyba, to było w sumie jasne, że przejmie od małych... oczywiście dostała biocan, smarujemy się...

Aaaa, właśnie - zapomniałam Ci o nim powiedzieć.
Od 2 dni go ma, oczywiście smarowaliśmy go.
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto wrz 07, 2010 13:15 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

jopop pisze:
behemotka pisze:Na jakie konto wpłacać?

Najlepiej na operacyjne konto JoKota, najłatwiej się z niego rozlicza bieżące sprawy. W wątku JoKota znalazłam taki numer: 59 1140 2004 0000 3502 6603 9016

Tylko nie pamiętam czyje to to, mam nadzieję, że ktoś z JoKotów dopisze...

Dzięki!

behemotko, podglądałam JoKotowe konto i widziałam wpłatę od Ciebie.
Bardzo dziękujemy! :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]