KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 19:19 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

seja pisze:
taizu pisze:Hm... z farmakologii ostatnio tez sporo ćwiczeń miałaś....

Tia :) ale oni nie będą pytać o dawki unidoxu dla kociąt :)

Zapytają które to są beta2mimetyki przerywające atak astmatyczny
-salbutamol
-salmeterol
??
W stresie te głupie nazwy się piórkują aż miło...

Nic , wracam do swoich leków przeciwpasożytniczych... :D
Dobranoc :)

po mojemu salbutamol, było miec astmatyka w rodzinie to bys wiedziala :ryk:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sie 31, 2010 20:06 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

:D
Dobrze , ostatnio na zaliczeniu pomyliłam...nerwy robią swoje...

Całe szczęście , że nie mam astmatyków w rodzinie! Tego by tylko brakowało...
Raki, choroby ukladu krążenia starczą!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto sie 31, 2010 20:14 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

astmatyczne są proste, zwykle mają jakieś "bu" lub "pu" w nazwie :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sie 31, 2010 20:46 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Poker71 pisze:astmatyczne są proste, zwykle mają jakieś "bu" lub "pu" w nazwie :mrgreen:

:ryk: trochę tego jest , a w nerwie się myli...

Masz 5 minuut do końca egzaminu, który trwał 70minut i miał 70pytań...a zostało jeszcze z 10 pytań do odpowiedzi...
Wtedy wszystko brzmi tak samo .

Obydwa leki są w astmie stosowane i obydwa są beta2mimetykami, ale różnią się czasem działania od momentu zastosowania...
Jeden działa natychmiastowo , a drugi po jakimś czasie.

Żeby spamiętać to wszystko , a tych nazw jest trochę i jeszcze ... i jak masz 5 minut czujesz szpilki na tyłku , zegar nagle nabrał rozpędu ...

seja

Post » Wto sie 31, 2010 21:20 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

seja Kochana! To ja się łączę z Tobą w tym bólu egzaminowym :lol: Z tym, że ja na już (powiedzmy do czwartku-piątku) mam oddać W KOŃCU pracę mgr... Czyli ją na żywca kończę teraz :evil: :evil: :evil: Sama sobie jestem winna, ale jak tsza, to tsza :roll:
Trzymta się :!: :!: :!: :ok:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Wto sie 31, 2010 21:43 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Poker71 pisze:astmatyczne są proste, zwykle mają jakieś "bu" lub "pu" w nazwie :mrgreen:

Ja jestem "astmatykiem" :lol: biorę regularnie (2 x na dobę) pulmicort i serevent :mrgreen: .

Dziewczyny, a ja jestem przeszczęśliwa, że studia mam już za sobą, szczerze wole już "akcje" w pracy, niż te egzaminy i zaliczenia, jak ja skończyłam wtedy studia to naprawdę jest nieprawdopodobne, ale wtedy więcej "powera" miałam, do dziś pamiętam jak zajechałam do Trójmiasta o 7 rano z Krakowa po 5-dniowej imprezie/popijawie, wzięłam prysznic i o 10 zaliczyłam "kreskę" (geometrię wykreślną) na 4,0, co uwierzcie mi jest niezłym osiągnięciem nawet dla "kujonów". Mało tego na IV i V roku dostawałam stypendium naukowe na PG całe 400zł na rękę, co wtedy było większą częścią mojego miesięcznego budżeu bo nie mieszkałam z rodzicami od II roku studiów.
Jest co wspominać, ale dobrze, że mam to już za sobą :D

...ale nie ma tak lekko, nie wszystko już mam za sobą, muszę jeszcze zrobić uprawnienia, miałam plan zdawać egzamin w XII.2010, ale musiałabym już złożyć do 3.IX zeszyt praktyk, a to nierealne, więz planowany termin egzaminu VI.2011, nie dość że muszę nauczyć się na egzamin, to jeszcze muszę za niego zapłacić (bez względu na efekt) tysiącileś :? .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sie 31, 2010 21:51 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

mpacz78 jak widzę Twojego nicka , to od razu mi mój Apacz staje przed oczami - jakieś upośledzenie moje czy coś, że nie mogę tego normalnie przeczytać, tylko literki sobie przestawiam... :ryk:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto sie 31, 2010 21:59 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Szejbal pisze:mpacz78 jak widzę Twojego nicka , to od razu mi mój Apacz staje przed oczami - jakieś upośledzenie moje czy coś, że nie mogę tego normalnie przeczytać, tylko literki sobie przestawiam... :ryk:

"Apacz" to mój tata. "Pacz" to początek naszego nazwiska, a "A" to początek imienia mojego taty, jak łatwo się domyśleć moje imię zaczyna się na "M" :lol:
Mój tata ma nawet zarejestrowaną działalność gospodarczą jako "APACZ".
Ja wiem, że "apacz" brzmi lepiej niż "mpacz" ale tak wyszło, jakoś jak rejestrowałam się na miau to weny twórczej mi zabrakło.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 31, 2010 22:10 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Tak poza tym to właśnie oblałam sobie klawiaturę piwem :?
Jakoś tak niespodziewanie okazało się że jutro w pracy mam być na 12.30, nie musze się zrywać jak zwykle o 6.00 rano, to z tej radości kupiłam sobie 3 szt. "MOCNE małe" (małe bo 330ml ale mocne bo 7%).
Przybyłam do domu po pracy o 20.00, skończyłam sprzątać i oporządzać "kociaste o 22.00 i własnie dpijam trzecie małe mocne i chyba już czas spać...
ale nie ma źle klawiatura ładzia :lol: mimo wszystko.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 31, 2010 22:15 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Mnie się też Winnetou kojarzy :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 31, 2010 22:20 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Ja idę spać, bo już głupoty wypisuję zaśmiecając Aśki wątek...
Dobranoc :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 31, 2010 22:42 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

:ryk: :ryk: :ryk:

Monia na sterydach i jednym beta2mimetyku jedziesz , to stąd masz tyle powera :D
Ja nawet bym nie dała rady po bibie i jeździe pociągiem iść na egzamin!! I jeszcze zdać :D

Głupawkę to ja jutro będę miała...na egzaminie... :ryk: :ryk: jak zawsze...

Kociska szaleją...jak jest tylko 4ka to jakoś tak mniej rabanu... aż mi za cicho w mieszkaniu :)

Jeszcze trochę poczytam , poczekam żeby razem z kociastymi iść spać :D

Dam Leosiowi i Lei jeszcze mleka :) Minia też z butli ciągnie :ryk: smakuje jej to mleko :)

seja

Post » Wto sie 31, 2010 22:44 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Szejbal pisze:seja Kochana! To ja się łączę z Tobą w tym bólu egzaminowym :lol: Z tym, że ja na już (powiedzmy do czwartku-piątku) mam oddać W KOŃCU pracę mgr... Czyli ją na żywca kończę teraz :evil: :evil: :evil: Sama sobie jestem winna, ale jak tsza, to tsza :roll:
Trzymta się :!: :!: :!: :ok:

To też trzymam za Ciebie kciuki :)
Powodzenia!! :ok: :ok: :ok:

seja

Post » Wto sie 31, 2010 23:15 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

seja pisze::Jeszcze trochę poczytam , poczekam żeby razem z kociastymi iść spać :D

To ja specjalnie nic nie piszę, bo myślę, że Ty już śpisz albo w notatkach, albo zasłużenie przed egzaminem... A tu proszę... na kitaki czekasz :mrgreen: Miło mi, że nie siedzę JESZCZE sama o tej porze nad czymś naukowym :twisted:

Kurcze - oby Ci poooooszło leciuteńko jutro :!: :!: :!: Jakoś tak zawsze myślę, co u Ciebie :1luvu: mimo, że jesteś daaaleko, a szkoda... :(
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Śro wrz 01, 2010 8:55 Re: KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Powodzenia na egzaminie :ok: :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]