WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 11:01 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

wspaniałe wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sie 25, 2010 12:23 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

tillibulek pisze:
OKI pisze:Podpowiedzcie mi, proszę :kotek:
Jak się dodaje ogłoszenie o kocie na adopcje.miau, to zdjęcia jak się wstawia? Bo wchodzę w "dodaj ogłoszenie" i nie widzę miejsca. Czy w treści jakoś trzeba umieścić, czy gdzieś dalej jest możliwość dodania?

jak wstawisz tresc, to pojawia sie opcja "zapisz bez wstawiania zdjecia" oraz "zapisz i dodaj zdjęcia" - wybierasz, ze chcesz dodac i wstawiasz, zapisujesz :ok:

O widzisz, dzięki wielkie, bo już się parę razy przymierzałam :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 26, 2010 13:42 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI pisze:O widzisz, dzięki wielkie, bo już się parę razy przymierzałam :lol:

doberek :D
udalo sie wstawic? :)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sie 30, 2010 12:21 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Dobry :lol:

11:50 dostałam telefon, że Pola się już ładnie wybudziła z narkozy :wink: Odbieram ją po 17tej dopiero, bo nijak się teraz z pracy zwolnić nie mogę :roll:

Poza tym Pola ma się świetnie, od sterylki przybył jej... kilogram :strach: :strach: :strach:
ale co się dziwić, skoro w piątek dostałam od mamy maila o takiej treści:
"Twój kot ma chyba dziurę w brzuchu bo pochłania wszystko do ostatniej kropelki lub ziarenka. Dostaje 2 x dziennie miękkie i suche, wszystko jest od razu zmiecione. Dziś zjadła dodatkowo jeszcze płatki owsiane (zrobiłam sobie). W nocy leży przed kuchnią, tak że ją widzę z łóżka i modli się do misek ;-)"
Już mamusię pouczyłam, żeby przyhamowała z karmieniem, bo zaraz trzeba ją będzie toczyć :mrgreen:

A wygląda tak:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Fotki wczorajsze, więc widać, że mimo wszystko zatuczona nie jest :wink: Jeszcze :twisted:

tillibulek pisze:
OKI pisze:O widzisz, dzięki wielkie, bo już się parę razy przymierzałam :lol:

doberek :D
udalo sie wstawic? :)

Uda się na pewno, niech tylko znajdę chwilę, żeby pomyśleć na spokojnie :roll:

OKI

Post » Pon sie 30, 2010 12:36 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

ojojoj - niech Mama przyhamuje z karmieniem, bo my tak naszą Majorkę w 2 tygodnie załatwiliśmy.... :( - jak tylko po sterylce chciała jeść, to niech je skarbek malutki, w dodatku normalną karmę, nie lighta, bo przecież dopiero ciachnięta, niech dojdzie do siebie... :twisted: - i teraz 6,300 kg, odchudzić trzeba, a trudno niestety..... :?

autentycznie w ciągu 2 tygodni po sterylce zrobił jej się pod brzuchem taki fartuch tłuszczu, wiszący niemal do ziemi (do dzisiaj "nowi" goście w domu pytają - a ta koteczka to w ciąży chyba? - :twisted: :roll: ????) - aż weci jej usg robili, bo panikowaliśmy i my i oni, że coś kotu pod brzuchem nagle urosło..... :roll: :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon sie 30, 2010 12:40 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Ona i przed sterylką mało nie mogła :twisted:
Na szczęście miała co nadrabiać :wink: Do sterylki ważyła 3,2 kg, a dziś rano ważyła 4,3 8O I chwacit :twisted:
Teraz jest akurat :lol:
Muszę tylko mamę przypilnować :roll: :roll: :roll:
Inna sprawa, że się chłodniej zrobiło i te moje też jedzą, jakby im zabraknąć miało :twisted:

OKI

Post » Pon sie 30, 2010 13:23 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Ale - nawet nie patrząc na wage i gabaryty - to nie ten sam kot :D Futerko ma całkiem, całkiem... Elegantka sie z niej zrobiła :piwa:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon sie 30, 2010 14:58 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

To prawda :lol:
Wygląda już prawie przyzwoicie :wink:
Sierść już tylko na ogonie jest byle jaka, no i te powycinane łaty jeszcze muszą do reszty odrosnąć - ale nawet jak nie odrośnięte widać, że to już zdrowa sierść :lol:
Tylko te łzawiące ślepia psują wrażenie, ale na to chyba już się nic nie poradzi :?

OKI

Post » Pon sie 30, 2010 20:02 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sie 30, 2010 21:25 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Noooo, Polcia wyglada super zdrowo. :)

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Wto sie 31, 2010 8:58 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

piekna Polunia - jaka czysciutka :mrgreen: bure latki nie wygladaja już na czarne rozjaśniane :) :1luvu: :ok:

co do karmienia po sterylce, to nie ma lepszej diety niz BARF - Ruby juz mi sie nieco za bardzo zaokraglila na suchej i mokrej karmie + czasem miesko, a teraz na BARFie + troszke suchego + troszke mokrego - znowu figurka wrocila i jest elegancko (przynajmniej pod wzgledem figry ;) :roll: )

pozdrowionka, Wariatkowo, kotecki, OKI :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto sie 31, 2010 10:31 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

kociczka39 pisze:Obrazek

Różnie było z tą wspaniałością :wink:

margaretka2002 pisze:Noooo, Polcia wyglada super zdrowo. :)

Nie jest źle :lol:

tillibulek pisze:piekna Polunia - jaka czysciutka :mrgreen: bure latki nie wygladaja już na czarne rozjaśniane :) :1luvu: :ok:

co do karmienia po sterylce, to nie ma lepszej diety niz BARF - Ruby juz mi sie nieco za bardzo zaokraglila na suchej i mokrej karmie + czasem miesko, a teraz na BARFie + troszke suchego + troszke mokrego - znowu figurka wrocila i jest elegancko (przynajmniej pod wzgledem figry ;) :roll: )

pozdrowionka, Wariatkowo, kotecki, OKI :1luvu: :1luvu:

Nie będę mamy maltretować barfem. Może jak będę robić większą ilość mieszanki, to trochę jej podrzucę - niech sprawdzi, jak jej to pasuje.
U Poli się nałożyła ta sterylka na nie do końca zaspokojony głód po przymusowej głodówce, a teraz jeszcze temperatury poleciały na łeb i kociaste oszalały z żarciem. To się Polcia faszeruje czym się da :lol:

Mama już pouczona, ile ma dawać karmy.
Pola już się u niej czuje jak u siebie :wink:

W niedzielę wieczorem zabrałam ją z powrotem - nie przeżyła jakoś strasznie ponownej zmiany miejsca, choć zachwytu nie odnotowano :wink:
Wczoraj rano miała zabieg i po pracy zawiozłam ją już prosto do mamy. W drodze powrotnej leżała sobie zrezygnowana w kontenerku - myślałam, że jeszcze nie całkiem doszła do siebie po narkozie. Ale już w windzie myślałam, że rozwali transporter :lol: Takiej radości jeszcze nie widziałam w jej wydaniu - po wejściu do mieszkania zaczęła latać po pokojach, szaleć jak mały kociak, bawić się myszkami, tarzać i odstawiła pełen spektakl pt. "Kot szczęśliwy" :lol:

Ostał się jej jeden trzonowiec. I szczerze mówiąc, za cholerę nie wiem, po co? :roll:
Nie miałam już okazji porozmawiać z lekarką, ale jestem trochę zła :?

OKI

Post » Wto sie 31, 2010 10:55 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

I właśnie dostałam info: "czuje się aż za dobrze i dużo pewniej niż w zwszłym tygodniu. Sprawdza wszystkie kąty i jest bezczelniejsza. chyba nic ją nie boli." :wink:
W czwartek jeszcze powtórka antybiotyku ją czeka.

OKI

Post » Wto sie 31, 2010 11:47 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Nooooo, to super. :D :D :D

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Wto sie 31, 2010 12:36 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Podrążyłam temat "bezczelności" i czym się ona niby objawia :wink:
"Wyrzucałam ją w nocy z łóżka, a i tak ze mną spała. Za nim zdążę usiąść już w tym miejscu leży kot, mam nadzieję że jej nie rozgniotę, wskakuje w ostatniej chwili i od razu wygląda jakby leżała tam od wczoraj. Sprawdziła wszystkie szafki, półki i regały. ;-)" :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]