Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 13:42 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Dopiero dotarłam i doczytałam całość, jak zobaczyłam pierwsze fotki normalnie jakaś masakra.
Jakie środki czystości są jeszcze potrzebne?
Mogę kupić żwirek, ale to dopiero po wypłacie, bo teraz na koncie pusto.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie sie 29, 2010 17:06 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Mój organizm wołał o nieco odpoczynku. Przespałam sobotę i pół niedzieli :oops:
Nadrabiam zaległości i melduję, co w piątek się działo. Otóż na kuchennej podłodze leży już umocowana, piękna wykładzinka:
Obrazek
Udało nam się też- przy wydatnej pomocy turbodymomena :1luvu: wywalić na śmietnik stary, brudny regalik kuchenny, wyrwać ze ściany wmurowaną w nią półeczkę, a w powstałą wnękę wpasować bielutki kredensik:
Obrazek
Kuchnia w zasadzie gotowa. Pozostała tylko kosmetyka: zawieszenie firanek, wstawienie szafki pod zlewozmywak, zawieszenie szafki kuchennej, zainstalowanie lodówki i malarskie wykończenia w wykonaniu dite.
W piątkowy wieczór annskr i montes znalazły 2 skajowo tapicerowane krzesła (nieprzemakalne), a jolabuk :1luvu: podarowała kolejne dwa, nietapicerowane w ogóle.
Dotarł kurier ze żwirkiem od Kamilii i Norka :1luvu: :1luvu: Dziękujemy.
Dotarła także pomoc od Agalenory i Jej Mamy :1luvu: Pomoc w postaci nowiutkich zasłon, narzut, kołder i poduszek (te, które panie mają zasikane są dokumentnie), bielizny pościelowej, śpiworów i ręczników. Dziękujemy- przyda się "jakniewiemco" :1luvu:
BAAAAARDZO potrzeba jeszcze:
zapasu żwirku
kuwet, mogą być głębokie prostokątne miski
wykładziny pcv do pokoju
octu w każdej ilości
deski sedesowej

Załatwiłam na jutro duże-duże autko do transportu szafek podarowanych przez Mamę Annskr, wielkiego wora żwirku od Kamy i Norka, darów od Agalenory i Jej Mamy oraz mojej lodówki.
Czy miałby ktoś jutro po 18.00 nieco czasu, by pomóc w transporcie :?: potrzeba bystrych silnych TŻów do przeniesienia tej lodówki z mojego strychu do autka (autko z windą :D ) oraz z autka do pań :!: :!: Ja, oczywiście, pomogę, ale sama moimi muskułami zdziałam niewiele :oops:

No i jeszcze jedna wiadomość: rabany, jakie przed swoją pracą robiła annskr w administracji podziałały :mrgreen: W piątek panie podpisały porozumienie w sprawie umorzenia odsetek i rozłożenia długu na raty :ok: Wyszło 48 rat po 65 zł, czyli nieźle.
Udało się jeszcze zmienić opłaty za wodę. Panie będą rozliczane wg wodomierza, a nie ryczałtem za 12m3. W rezultacie czynsz bieżący + rata będą niższe niż sam czynsz, jaki panie płaciły do tej pory.

Delfinku- jak się działa, a nie siedzi i labidzi, to zawsze najcięższa nawet praca zdaje się palić w rękach :wink: doskonale o tym wiesz- wszak i Ty jesteś przecież "działaczką na niwie" :mrgreen:

Myszeńko, pisiokotku- wybaczcie, zapomniałam, zanieuważyłam, zakręcona i przemęczona już jestem :oops: annskr już naprawiła mój błąd. Dzięki :1luvu:

gosiuu- żwirek bardzo się przyda, nawet po wypłacie :1luvu:

No i to by było tyle z aktualności.
A jutro- walka od rana :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Nie sie 29, 2010 19:49 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Podrzucam prośbę o pomoc w transporcie darów :!:
Silni Prawdziwi Mężczyźni potrzebni :!: Na jutro. Na gwałt. Znaczy "bardzo"- żeby nie było.... :wink:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie sie 29, 2010 20:48 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Marija, skąd rzeczy będą do zabrania? Bo do zawiezienia na Drukarską, to wiem.
Pytam żeby ocenić ile mniej więcej czasu potrzeba.
TŻ się zadeklarował, ale sam nie da rady, to jeszcze ktoś by się przydał.

gosiaa

Post » Nie sie 29, 2010 21:39 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Ode mnie, czyli z Kilińskiego (między Jaracza a Rewolucji )będzie do wzięcia lodówka, tekstylia od Agalenory i żwirek.
Od Mamy annskr, czyli z Franciszkańskiej- dwie szafki kuchenne.
Kierowca Bombowca będzie mógł służyć transportem od 18.30- tak mniej więcej, bo o szóstej kończy pracę.
Też pomoże nosić.
Gosiuu, dzięki :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie sie 29, 2010 22:00 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

może ktoś ma w domu niepotrzebne;
- wieszaki na ubrania do szafy
- wycieraczka przed drzwi wejściowe
- zegar do kuchni z dużymi czytelnymi wskazówkami
- lampka stojąca (mała i duża) nawet bez klosza mogą być
- szczotka zmiotka na długim kiju

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon sie 30, 2010 7:25 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Dopiero doczytałam.
My dzisiaj jedziemy z naszym kotem na masaż, właśnie na 18-tą. A jakby tę przewózkę zrobić jutro to TŻ by mógł dołączyć do "przenosin" ...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sie 30, 2010 8:02 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Pisiokot będzie odnawiać krzesełka pokojowe dla pań - dziękujemy :D
A transportu przesunąć się nie da, wiele wysiłku kosztowalo załatwienie dużego samochodu....

Silnego Pana a lepiej Panów Dwóch potrzeba dziś w godz. 18.30-20.00

do załadunku - rozładunku:
lodówka
drobnica - żwirek, kołdry, śpiwory
4 szafki kuchenne

trasa - Kilińskiego / Jaracza - załadunek
Franciszkańska - doładunek
Drukarska - rozładunek

PLIISS
Ostatnio edytowano Pon sie 30, 2010 12:49 przez kalewala, łącznie edytowano 3 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon sie 30, 2010 8:20 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Tomek spróbuje pomóc- ma się dogadać z TZ gosiaa.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon sie 30, 2010 8:41 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Cieszę się, że żwirek już na miejscu - jak kotkom podpasuję i nie będą grymasić, to pomyślimy o kolejnej przesyłce we wrześniu :wink:

Trzymam kciuki za dzisiejszą akcje transportową :ok:

Kama
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Pon sie 30, 2010 9:22 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Ja już wszystko ustaliłam wczoraj na PW z Marija, wiem gdzie i o której.
Będzie dzisiaj mój TŻ i Tomek CC, z tego co wiem już się panowie dzisiaj rano dogadali.

gosiaa

Post » Pon sie 30, 2010 9:49 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

gosiaa pisze:Ja już wszystko ustaliłam wczoraj na PW z Marija, wiem gdzie i o której.
Będzie dzisiaj mój TŻ i Tomek CC, z tego co wiem już się panowie dzisiaj rano dogadali.

Ufff
Super :D
Dzięki :1luvu:

Pana od okien w administracji dziś nadal nie ma - będę dzwonić jutro.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon sie 30, 2010 10:48 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Dzwonila Marija - potwierdza transport na dziś, zbiórka panów 18-18.30 - adres zaraz wyślę smsem.

Wielki dzień - lodowka będzie :D :D

Nie pamiętam, czy dziewczny pisaly, ale w sobotę wyrzucały z falbanka mięsko, kupione kilka dni wcześniej i zapomniane, mocno wzbogacilo aromaty... leżało na pólce, bez talerzyka, nawet po eksmisji wrażenia trwały :twisted:
W każdym razie - by dało się pracować - trzeba było pozapalać kadzidelka, powtykać jaieś lawendy w gniazdka.

kalewala

Post » Pon sie 30, 2010 17:11 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Dostałam info, że autko ruszyło ze Strykowa. Lada chwila będzie :mrgreen:
Czekam na ekipę i sama niecierpliwie napinam bicepsy :wink:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon sie 30, 2010 20:19 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!! Pudzianów nam trza!!!;)

Melduję wykonanie zadania :D
Lodówka przeniesiona, przewieziona, zainstalowana :ok:
Dary od Agalenory- zabezpieczone w strycho-suszarni :ok:
Żwirek od Kamy i Norka - przekazany do kotów łapek własnych :ok:
Szafki od Mamy annskr - odebrane, przewiezione, czekają na wyczyszczenie, co uczynię jutro :ok:

Zakupione dziś zostały: karnisz, żabki do firanek i zasłon, separator do sztućców, szczota na kiju i szufelka.
Potrzebujemy: instalatora z wiertarką do zawieszenia szafek i umieszczenia karnisza we właściwym miejscu. Pisiokotku, deklarowałaś kiedyś posiadania wiertarki i bystrego TŻa- może by mógł :?:

Muszę podziękować Wspaniałym Mężczyznom, którzy dziś spisali się koncertowo.
Dziękuję:
Radkowi, który pożyczył duże-duże auto :1luvu:
Tomkowi- TŻowi CoolCaty, który dźwigał lodówkę, szafki i inne ciężary :1luvu:
Rafałowi- TŻowi gosiaa, który nie mniej dzielnie dźwigał lodówkę, szafki i inne ciężary :1luvu:
Mikołajowi- TŻowi mojemu, który dźwigał może nieco mniej, ale dzielnie kierował dużym-dużym autem :1luvu:

Panowie- Pudzian to przy Was pikuś. Pan Pikuś :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

[poprzednia][następna]