Bruno już w nowym domu. Trzymamy za Niego kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 14:48 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Współczuję :(
A wył z konkretnego powodu, czy tak sobie a muzom?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt sie 20, 2010 18:49 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Chyba chciał wywołać rezydentów... W dzień też czasem coś do nich "gada", ale albo bezgłośnie, albo po cichu - w nocy dawał tak, że cud że sąsiedzi po TOZ nie zadzwonili...

Stasheck

Od: Śro cze 28, 2006 21:58

Post » Pt sie 20, 2010 19:39 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

On tak wyje, bo chce się zaprzyjaźnić z naszymi kotami a one nie chcą. Przed chwilą też zawył, bo został sam w pokoju 8O

Dzisiejsze doświadczenie nr 1
Bruno mruczy 8O naprawdę, słyszałam. Nawet dość głośno mruczał i ugniatał delikatnie dywan.

Doświadczenie nr 2 dnia dzisiejszego
Udało mi się dzisiaj dwa razy dotknąć ("głasnąć") Brunka - w łepek i po grzbiecie :ok:

Jest zdecydowanie spokojniejszy. Ma apetyt, jak wróciliśmy z pracy to zjadł przy nas miseczkę chrupek. A teraz łazi sobie po mieszkaniu. Lubi się wywalać do słoneczka na "dachu" klatki, na którym są położone karimaty a dzisiaj zastałam go walniętego w kłębku, na naszym łóżku, w mojej kołdrze 8O Już wiem dlaczego ta alergia tak mocno uderza - chyba Bruno chce mnie w ten sposób wykończyć :roll:

Moje koty tez jakby nieco spokojniejsze względem Bruna. Zdarza im się przejść obok Niego i nie warknąć, wąchnąć noskami i nie syknąć, czasem nawet same powolutku podchodzą i wąchają koniuszek Brunkowego ogonka.
Dzisiaj Bruno i rezydentki zdecydowanie upatrzyły sobie piętro mieszkania, szczególnie pokój obok sypialnie, jedyny pokój, w którym jest dywan.
Brun walnął się tam na środek, nie jakieś tam przycupnięcie, o nie. On się położył, tak normalnie, na luzaka, wyciągnięty, pyszczysko oparł na przednich łapkach i przymknął oczy. Banszka przycupnęła obok i się przyglądała a Frostka zaczęła się o mnie łasić i wywalać brzuszek bo głaskania. W obecności Bruna 8O Miziałyśmy się dosłownie 30 cm od leżącego Brunka. A Brun... mruczał, mruczał i ugniatał dywan :1luvu: Delikatnie ale wyraźnie zmieniał zaciskające się łapki. Potem Frostka wskoczyła na krzesło, zwinęła się w kłębek i zasnęła. A Bruno dalej sobie leżał i mruczał. Strasznie to się dziwne wydawało Banshee, która zaczęła się skradać do Bruna. Ponieważ siedziałam pół metra od Niego, to postanowiłam głaskać Banszkę. Bruno się podniósł i styknął z Banszką noskami, ja ją cały czas głaskałam i udało mi się głasnąć Brunka w łepek. Niestety Banszka syknęła i odskoczyła.
Niemniej jednak wszystkie trzy koty (+ ja) siedziały w jednym pokoju, oddalone od siebie maksymalnie metr, moje się miziały i łasiły a Brun mruczał i ugniatał. I trwało to dość długo. Poszłam sobie, wróciłam a one dalej obok siebie. Frostie w ogóle ciągnęła mnie jakby specjalnie na głaskanie do tego pokoju. Jakby chciała pokazać Brunowi, że to jest fajne. Przy takiej kolejnej sesji udało mi się przejechać dłonią po grzbiecie Bruna, który przechodził obok.

Niestety głaskanie i tarmoszenie kotów kończy się dla mnie źle - kicham, kaszlę, smarkam, łzawią mi oczy. Na szczęście koty zdają się tym nie przejmować i nie boją się. Brun leżał dalej spokojnie i to nawet bez rozszerzonych źrenic. Niestety sesję oswajania musiałam zakończyć ze względu na pogłębiający się atak alergii i coraz gorsze samopoczucie ze względu na chorobę. Szkoda, że codziennie nie mogę tyle czasu, co dzisiaj, poświęcić Brunowi. Mam wrażenie, że wtedy postępy robiłby naprawdę szybko.
To nie jest dziki kot, tylko nieufny :piwa: Ma rację, ze woli się od ludzi trzymać z daleka.
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Pt sie 20, 2010 19:49 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Bast, jeśli on jest coraz bardziej wyluzowany, to trzaskajcie nowe foty, żeby nęcić w ogłoszeniach :wink: :ok:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt sie 20, 2010 19:51 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Biedna jesteś z tą alergią :(

Ale Bruno choć_trochę_mniej_dziki będzie miał ciut większe szanse na dom. Żeby tylko z tej biopsji jakieś świństwo nie wylazło...

Wyluzowane foty koniecznie zrób!!!!

Bungo

Post » Pt sie 20, 2010 20:08 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Fotów parę wyluzowanego Bruna na klatce już mam. Tylko niech TŻ zechce je z aparata ściągnąć to wstawię ;)

Ja niestety przez zwiększoną alergię i astmę (kicham i smarkam na potęgę - nic nie pomaga, wróciły duszności) złapałam infekcję górnych dróg oddechowych. Ciągnie mi się to od dwóch tygodni już i nic się nie poprawia :( Gorączka, gardło, duszności, oskrzela, węzły chłonne, kaszel okropny, zapchane zatoki :( No, ale jakoś jeszcze daję radę.

Ach, przypomniałam sobie, ze Brun jeszcze jedno miejsce lubi bardzo. Biorąc za wzór nasze kocic,e pokochał wylegiwanie się na schodach. Ponieważ schody są ażurowe, to z góry może obserwować wszystko co się dzieje w kuchni i w salonie :)

Brun w ogóle pozdrawia wszystkie ciotki, które mu kibicują :) (właśnie wpadł pod nasze łóżko, uciekając prze idącym po schodach TŻtem :roll:) Tylko, żeby przypadkiem żadna cioteczka nie chciała go głaskać ;)
ObrazekObrazek

Bast

Post » Sob sie 28, 2010 22:00 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Widzę, że nikt już się Brunem nie interesuje :crying: :crying: :crying:

Bruno, codziennie rano jak wstaję do pracy, czeka z moimi kotami przed wejściem do sypialni - tam następuje rytualne powąchanie mojej ręki ;)

Wczoraj najpierw wygłaskałam kota myszką przywiązaną do patyczka, podrapałam za uszkiem i pod brodą - oj pod brodą było suuuuuuuperrrrrrrr... Później głaskałam go już dłonią :lol:
Dzisiaj przy drapaniu za uszkiem i pod bródką (myszką) zaczął mruczeć 8O 8O 8O

Wyników biopsji jeszcze nie ma, ale myślę, że to jednak nie takie paskudztwo. Bruno po ostatniej wizycie u weta jest w dużo lepszej formie, nawet pięknie wcina suche - i to nie tylko swoje, ale moich kotów również :roll: W dodatku rozgryza (!) chrupki i NIE miauka przy tym z bólu :1luvu:

Aha... mam nowe zdjęcia 8)
ObrazekObrazek

Bast

Post » Sob sie 28, 2010 22:31 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Interesuje się, ale czasu nie mam :roll:
Same dobre wieści - oczywiście z wyjątkiem Twojej alergii...

Dawaj te zdjęcia - i wstaw wiadomość o zdjęciach do tytułu. Zobaczysz, jaki ruch się w wątku zrobi :P

Bungo

Post » Wto sie 31, 2010 21:36 Re: Czy czeka go tylko schron? Już po biopsji, wyniki za 3 tyg.

Obiecałam bardziej wyluzowane zdjęcia Brunka - oto i one :D

Moja nowa super budka ;)
Obrazek

drzemka
Obrazek

w promieniach zachodzącego słońca
Obrazek

słodkie spanko
Obrazek

albo i nie spanko ;)
Obrazek

ale i tak luuuz
Obrazek

plaskacz
Obrazek

piękny jestem, co?
Obrazek

no zerknijcie z bliska
Obrazek

Proszę oglądać i podziwiać :oops: :oops:

A jutro... jutro będzie niespodzianka ;)
Do zobaczenia jutro :lol:
ObrazekObrazek

Bast

Post » Wto sie 31, 2010 21:54 Re: Nie zasługuje na dom?? Srebrny Brun - najnowsze foto str. 13

Wow, to zupełnie odmieniony kot. Piękny jest.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto sie 31, 2010 23:21 Re: Nie zasługuje na dom?? Srebrny Brun - najnowsze foto str. 13

Oglądamy i podziwiamy 8O Kocur kwitnie !

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Śro wrz 01, 2010 8:24 Re: Nie zasługuje na dom?? Srebrny Brun - najnowsze foto str. 13

No, no - Brunek śliczny :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro wrz 01, 2010 9:24 Re: Nie zasługuje na dom?? Srebrny Brun - najnowsze foto str. 13

ale wypiękniał :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro wrz 01, 2010 10:14 Re: Nie zasługuje na dom?? Srebrny Brun - najnowsze foto str. 13

przypominam, że jeszcze dzisiaj... niespodzianka ;)
ObrazekObrazek

Bast

Post » Śro wrz 01, 2010 10:26 Re: Nie zasługuje na dom?? Srebrny Brun - najnowsze foto str. 13

Ja nic nie mówię ale czekam na tą niespodziankę baaaardzo niecierpliwie :wink: :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]