przeplyw pisze:Maluch chłodny, oczka zamknięte, popiskuje i ruchy jakieś mało skoordynowane. Skąd mam mieć doświadczenie? Nie lubię kotów. Nigdy nie karmiłem takiego malca.
Zagrzałem mleko do temperatury jak dla normalnego dziecka, dodałem dwie szczypty cukru - zakraplacz - je jak szalony.
Znów panika - mleko nie dobre, dostanie biegunki. Nie mogę nic innego zrobić. Tu nie ma całodobowego weta.
W nocy, leżał na piersiach i co chwilę piszczał. Nakarmiłem go o 3 i potem o 6, bo alarmował
Nawet nie chcę myśleć co by się działo jakbys lubił koty

Jak nie dostaniesz mleka dla kociąt to dla dzieci może być NAN1 lub BEBIKO1. Karm ostroznie strzykawką, zakraplacz może być już mały. 3tyg to już względny luz.
Kup gerber mięsny (jednoskładnikowe indyk lub kurczak), jesli nie znajdziesz (nie wszędzie są) to ugotuj z marchewką ale bez przypraw i zmiel pierś kury, po dodaniu wody z gotowania otrzymasz półpłynną papkę którą możesz go karmić też strzykawką (choć najpierw sprawdź czy nie je samo).
No chyba że chcesz przezuwac i karmic z pyska że się tak wyrażę, ale wtedy proszę o wideo!

Termoforek ale ciepły nie gorący. Jak się nie będzie załatwiał to masuj wacikiem brzusio (od mostka w kierunku pupy, okrągłe ruchy wspomagają pracę jelit). Ale 3tyg to się raczej sam załatwia? Musisz patrzec czy jest kupa czy nie. Dwa razy dziennie to się powinien załatwić...
Karmienie ondemand, jeśli niejadek i nie ma energii to karm niezależnie od żądań co 3-4h.
edit: jak będzie wodnista biegunka to smekta dla niemowląt może pomóc.