Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 13:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Instalowałam ostatnio nowy system w kompie i nie zapisałam sobie druku umowy adopcyjnej - ktoś mogłby mi ją podesłać? Do adopcji poszła Zuzelka - można ją zdjąć ze strony :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw sie 26, 2010 13:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:
dzidzia pisze:Prośba

Aga Marczak ma 2 tyg kocięta potrzebna kotka karmiąca, moze ktoś wie coś,.

Rozmawiałam z Agnieszką. Dzisiaj kociaki pojechały do kogoś "na butelkę". Na razie są bezpieczne. :)

To dobrze, że są w bezpiecznych rękach. Całą noc spać nie mogłam przez tą sprawę.
Wczoraj z Agą długo rozmawiałyśmy, co robić, Aga chciała aby złapać półdziką kotkę tu z naszego podwórka z Wrzeszcza co ma teraz 4 młode 6tygodniowe, ale nie było gdzie umieścić tej kotki z młodszymi maluchami (te 4 starsze ja już bym wzięła na dt), jedyna opcja była w lecznicy w klatce, ja się nie zgodziłam, bo uważam, że nie wolno nam narażać zdrowej dorosłej półdzikiej kotki na traumę pobytu w klatce w lecznicy, obawiałam się, że kotka się bardzo zestresuje i i tak nie będzie karmić a jeszcze się pochoruje ze stresu, albo się czymś zarazi w lecznicy...
... niestety ale ja mając do wyboru życie kociąt dwutygodniowych a ryzykowanie zdrowiem dorosłej zdrowej kotki wolałabym uśpić maluszki....i nie mając innego wyjścia taką decyzję bym podjęła.
...ale dobrze, że znalazło się inne wyjście...
Możliwość złapania tej kotki z naszego podwórka i jej młodych jest aktualna, ale musiałoby być bezpieczne miejsce dla kociej rodzinki, takie gdzie nie było ostatnio epidemii wirusówek, szczególnie pp, bo inaczej takie działanie jest dla mnie bez sensu, gdyby było dobre miejsce dla kociej rodzinki, można tak zrobić, że ja wezmę starsze kocięta na dt, a te malutkie się podstawi kotce.

Wczoraj był wogóle paskudny dzień, miałam też inne telefony z dramatycznymi apelami o pomoc i nie mogłam pomóc...
masakra, mam już pod opieką 12 kotów w domu i drugie tyle na podwórkach, żarcie to już nie wiem czy mam wywrotkami zamawiać :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sie 26, 2010 13:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kociaki są u mnie. Zdrowe kluski, grubiutkie. Najgorszy jest burasek, najruchliwszy i najczęsciej domaga się jedzonka. Reszta spokojna, jakby zmęczona ale jedzą, siusiają, kupki robią :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw sie 26, 2010 14:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:
dzidzia pisze:Prośba

Aga Marczak ma 2 tyg kocięta potrzebna kotka karmiąca, moze ktoś wie coś,.

Rozmawiałam z Agnieszką. Dzisiaj kociaki pojechały do kogoś "na butelkę". Na razie są bezpieczne. :)

Wczoraj 8)
Obrazek

dzidzia

Post » Czw sie 26, 2010 14:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Super, niech kociaki trzymaja sie zdrowo :ok: tez sie denerwowalam, ze przez wyjazd nie moge nic pomoc, ale dobrze, ze maluszki trafily w dobre rece :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw sie 26, 2010 14:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dzidzia pisze:Kociaki są u mnie. Zdrowe kluski, grubiutkie. Najgorszy jest burasek, najruchliwszy i najczęsciej domaga się jedzonka. Reszta spokojna, jakby zmęczona ale jedzą, siusiają, kupki robią :D

Uff, to dobrze.
Gdyby Ci ciężko było wychowywać maluszki to możemy spróbować z kotką z podwórka, gdybyś oczywiście miała mozliwość ją przyjąć na czas odchowania maluchów, chociaż nie wiem do końca jak ona będzie się zachowywała w mieszkaniu, bo jest całe życie podwórkowa, choć czasem daje się głaskać, po odkarmieniu małych i po sterylce ona może wrócić tu na podwórko, ma tu dobrze. Gdybyś tak chciała zrobić to wtedy ja wezmę na dt jej starsze dzieci.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw sie 26, 2010 15:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Czarnuni już nie ma była zbyt słaba nie dała rady :cry: [*] teraz koteńka lata za TM z Fuksią.Straciłam dwie kotki bliskie memu sercu w tak krótkim czasie :cry:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw sie 26, 2010 16:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Czarnuni już nie ma była zbyt słaba nie dała rady :cry: [*] teraz koteńka lata za TM z Fuksią.Straciłam dwie kotki bliskie memu sercu w tak krótkim czasie :cry:

Bardzo mi przykro :( Ona była taka fantastyczna :cry:
Wiele dla niej zrobiłaś, Kiniu.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Czw sie 26, 2010 17:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

[*] przynajmniej już nie boli...

Biega razem z moim aniołkami...

Dziś mija rok od Misi...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw sie 26, 2010 18:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Czarnuni już nie ma była zbyt słaba nie dała rady :cry: [*] teraz koteńka lata za TM z Fuksią.Straciłam dwie kotki bliskie memu sercu w tak krótkim czasie :cry:

Żal.... :cry:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Czw sie 26, 2010 20:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dwa z moich kocialkow pojechały do Seji, dziękuję bardzo za pomoc. Zawsze to łatwiej odkarmić dwa niż cztery. Kociulki nadal spokojne, takie słabeuszki. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Trudno było się z nimi rozstać.

Kinga-kinia przytulam mocno.
Obrazek

dzidzia

Post » Czw sie 26, 2010 20:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Biedna kicia :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sie 26, 2010 21:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kinia, przytulam. Włożyłaś tyle starań i serca w opiekę nad Czarnulką , tyle czasu się nią zajmowałaś ...
wielki żal, że taki koniec, że już...
ale pomyśl, dzięki tobie miała ostatnio dobry czas w życiu, ciepły kąt w zimie, pełną miskę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw sie 26, 2010 21:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ojej :(
[*]
przytulam kiniu :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw sie 26, 2010 22:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

o matko, umarła na stole u weta czy na podwórku? masakra, kolejny kot odszedł.....

ja dziś jak zwykle mówię do dudusia- znowu mnie straszysz i udajesz trupa (ona był głuchy jak pień i miał urazy neurologicze)- wołam, duduś.... nic, walę w klatkę...duduś- nic, no więc cap go za łapkę...duduś sztywny, zimny, mordka otwarta. całe rano patrzyłam przez okno jak ładnie się w słonku wyleguje. zdrowy, piękny kot, tyle że miał leczonego świeżba. nie wiem dlaczego koty umierają? mają takie dobre warunki u nas. biedna leosia już drugi raz spała przy zwłokach, najpierw przy joli teraz przy dudku. już jest pochowany :cry: przestałam już płakać, po prostu zbieram zwłoki. wiem ze tak już jest- na kilkanaście kotów jeden umiera. dlatego nie chcę już brać kociąt, totalnie się wypaliłam. jeszcze przy śmierci joli wyłam, a dziś po prostu nic.............szok...

taraz jeszcze zacięta walka o życie karinka, ten kot tak strasznie cierpi :cry:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]