PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 21:50 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

mpacz78 pisze:
Agn pisze:Cześć, Moni. :D :D

Czekam na link do zdjęć. 8)

Zdjęcia już są. Link w podpisie.

Super fotki!

A jak kociska ? Ucieszyły się jak Was zobaczyły? :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie sie 22, 2010 8:39 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Utonęłam wczoraj w tych fotach. :D

A jak Kikuju? Dała się mamie we znaki, czy była grzeczna?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sie 22, 2010 11:43 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Koty całkiem dobrze zniosły naszą nieobecność. Moje są teraz trochę bardziej miziaste (chyba jednak troszkę się stęskniły :mrgreen: ), jak tylko gdzieś przysiądę to z błogością układają się przy mnie.
Kikuju nadal nie chce być proludzka, zawsze na dystans, choć już nie chowa się tak, z moimi kotami żyje zgodnie, wypuszczam ją z jej pokoju jak tylko jestem w domu żeby nie siedziała tak sama, bo inne koty ona uwielbia. Niestety Kikunia nadal posikuje w różne niodpowiednie miejsca :? , dlatego na noc ją zamykam bo ona niestety lubi posikać nawet na pościel czy na kanapę :?
Niedługo pójdzie na zabieg musimy sprawdzić co jest z tą jej sterylką, bo tak to nie wiadomo co z nią dalej. Poza tym posikiwaniem Kikuniu jest zdrowiutka jak rybka, nigdy nie ma rozwolnień, apetyt dopisuje, oczka i nosek czyste, nosek zimny, Mama ją ciut podtuczyła :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sie 22, 2010 20:16 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Byłam dziś u Mamy. Rudasek ma piękną sierść, objawy grzybowe odpuściły, pięknie widać te jego wzorki na boczkach :D Ranka na karku prawie zagojona.
Sopociak wyrósł, ale ... ucieka przede mną, do Mamy też miziakiem nie jest, nie wiem jak on dom znajdzie taki dzikus :? .
Oba kocurki bardzo się zgrały z niewidomą Emi. Zresztą Sopociak jest z tej samej rodziny (Emi też sopocianka).
Mała sesja foto:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie sie 22, 2010 20:29 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Rudy jaki piękny. :love:

Szkoda, że Kikuju ciągle popuszcza. Przykro mi bardzo. :(
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sie 22, 2010 20:53 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Agn pisze:Rudy jaki piękny. :love:

Te marmurki na boczkach ma niesamowite.

A Kikunia miała dziś jakiegoś focha albo burzy się przestraszyła i przesiedziała kilka godzin pod zabudowaną wanną, dopiero surowe mięsko na kolację skłoniło ją do wyjścia.

A miot "Przedszkolaków" (kociaków spod przedszkola), które miałam przyjąć gdzieś się ulotnił, albo matka je wyprowadziła albo ktoś zgarnął, ale kto i gdzie?...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 24, 2010 10:48 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Jestem wielką fanką kreskówek Simona, jest nowy filmik:
http://www.joemonster.org/filmy/27880/K ... _w_pudelku

Niesamowite jak koleś w tak oszczędnej grafice jest w stanie ująć kwintesencję kocich zachowań.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 24, 2010 13:37 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Rudy jest niesamowicie pięknie umaszczony :1luvu:
Samo to, że jest rudy jest piękne, a te wzorki to po prostu cuda :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro sie 25, 2010 7:15 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

No i już dwa "przedszkolaki" się znalazły, już jadą do mnie, widać matka je gdzieś wyprowadziła ale uznała że jednak na przedszkolu było lepiej i dwa dziś rano przyprowadziła spowrotem, może pozostałe 3 też przyprowadzi.

Jedzie też do mnie Filipka (kotka z "naszego" podwórka we wrzeszczu) jest na rekonwalescencji po sterylce aborcyjnej ale Filipka tylko do wtorku, bo koleżanka wyjeżdża.
Z Filipką też były przeboje, ta kotka nie ma jeszcze roku, na wiosnę była taki chudy przecinak, ciągle miałyśmy pilniejsze przypadki i jakoś tak zwlekałyśmy z jej sterylką aż nagle zgrubła w oczach i panika a tu wszyscy weci na urlopach, ale udało się zdążyć.

... a już tak spokojnie było, a tu znowu się zaczyna :roll:
a wiem o jeszcze 4 małych kociakach z wrzeszcza które za 2-3 tyg. trzeba zgarnąć i o piątce kolorowych (rude, trikolor, czarny...) z gdańska, nie mówiąc o tej dwójce spod politechniki, ale ich na razie zostawiam, nie mają tam źle, są zdrowe, są karmione, mają już prawie 5 mies, kocurek jest miziasty a koteczka ciągle nieufna, nie wiem czy ona by się oswoiła a rozdzielać ich nie chcę. Najwyżej ciachnę ją jeszcze przed zimą i sobie tam będą.Budkę jakąś porządną trzeba będzie zrobić...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro sie 25, 2010 20:09 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Jak moja fantastyczna piątka pojedzie :wink:
To pomogę przy następnych :)
Szalonych ilości kociąt nie wezmę, bo zaczyna się rok akademicki i w planach sesja ciągła...nie wiem kiedy będę spać... ale możesz na mnie liczyć :)

seja

Post » Śro sie 25, 2010 21:16 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Oj, nie mów Aśka... 8)
Ja wiem o wielu kociakach, ale wszystkiego na raz nie weźmiemy, staramy się z Dorotą jakoś pilnować sytuacji, te co mają niezłe warunki dokarmiamy na podwórkach, kocice sterylizujemy, zbieramy już tylko te zagrożone i chore...
Przed chwilą dojechał trzeci "przedszkolak", są jeszcze dwa w przyszłym tyg. łapiemy na sterylkę ich matkę i te dwa też do mnie przyjadą.
Przedszkolaki są niemiłosiernie zapchlone, jeszcze trochę prychające, jeden czarno biały (najbardziej spokojny/a) i dwa bure, bure bardziej waleczne. Płci jeszcze nie sprawdziłam, nie chcę ich stresować tak na dzień dobry.
Te musiałam wziąć bo dyrektorka przedszkola chciała je wywieźć do schroniska, przedszkole rusza od września i koty na terenie przedszkola są niepożądane.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
W gustownym fartuszku to Filipka, ale ona gości u mnie tylko do wtorku, na czas wyjazdu koleżanki.
Czarne z białym nosem i bure to Przedszkolaki
No i parę zdjęć Kikuju, która uwielbia wszelkie piłeczki, kasztany, kulki, coś co można kulać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro sie 25, 2010 23:19 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

:1luvu: Slicne :D

seja

Post » Czw sie 26, 2010 10:25 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

seja pisze::1luvu: Slicne :D

Czy ja wiem :roll:. A jakie goopie, nasrały i nasikały na swoją poduszeczkę do spania i spały pod regałem na podłodze, tylko jedno sioo było w kuwecie, wspinają się po łazienkowym regale w tą i z powrotem zwalając wszystko na podłogę, jeszcze dzikusowate są ale bardzo ciekawskie, mam nadzieję, że są jeszcze na tyle małe że się szybko oswoją.
Żrą za dziesięciu, co im nie włożę w miski to znika w 3 minuty, wykorzystuję to że apetyt u nich silniejszy niż strach i karmię je tak żeby musiały być blisko mnie, nie ma lekko, muszę je szybko przystosować do życia w domu i wyadoptować bo inne czekają...

Za to Filipka cud-miód koteczka, grzeczna, niekłopotliwa i taka milutka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw sie 26, 2010 10:40 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Wszystkie są goopie przez ukulturalnieniem :twisted: to tak jakbys jaskiniowca uczyła korzystać z WC...
Nauka savoir-vivre trochę trwa...niestety ...i dużo przy tym roboty...

seja

Post » Czw sie 26, 2010 11:35 Re: Gdyńscy REZ i TYMCZ/ Powrót do rzeczywistości po urlopie

Szczerze mówiąc zdarzały mi się mądrzejsze :roll: .

No, nic liczę na szybkie postępy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]