Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 13:15 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

ja probuje napisac tekst do ogloszen, ale jakos kompletnie mi to nie wychodzi, nie umiem ladnie pisac :(

moze ktoras z Was moglaby podrzucic jakis zgrabny tekscik do ogloszen? ten moj jest strasznie suchy, mam wrazenie, ze jak taki zamieszcze, to nikt nie zareaguje (tak jak na wiekszosc moich ogloszen :( )

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro sie 25, 2010 13:37 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

jhet pisze:słuchajcie, a dlaczego ona właściwie siedzi cały czas w tym kliperku? Z tego, co czytam, to jedynym problemem jest to, że nie może dostać sie do jedzenia gdy w pobliżu sa inne koty. Nie moze ona normalnie jak dotąd siedziec w kociarni a byc brana do kliperka tylko na czas posiłków, by sobie spokojnie zjeść? Dwa razy dziennie? Rozumiem, że trzebaby to uzgodnic z opiekunami, aby sie tym zajęli, a mogą nie mieć do tego głowy albo mogą zapominac, ale moze...?

Z tego co wiem, jeśli przez pół roku nic się nie zmieniło, na Paluchu jest jeden opiekun kotów - kobieta, której pomaga córka. Nie wiem czy się wyrabia z podstawową opiekę nad taką ilością kotów.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro sie 25, 2010 13:40 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

ok, juz cos tam sklecilam, bede wrzucac na portale ogloszeniowe

tillibulek

Post » Śro sie 25, 2010 19:20 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

to co dalej robimy? :roll:

jak z tymi wpłatami-na co je przeznaczamy :?:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 25, 2010 19:39 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Taka śliczna koteczka, oby jakis domek ja wypatrzył
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro sie 25, 2010 21:43 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Dziewczyny odebrałam pw. Na większość odpowiem tu, bo nie ma co powielać ;)

Od początku sytuacja na Paluchu jest jednak inna niż kilka miesięcy temu. Azyl II, czyli szpitalik i kwarantanna ma teraz 2 opiekunów - pana W. i panią Nową. Pani Stara (to się oczywiście nie tyczy wieku ;) ) pracuje teraz na psach, ale do kotów też zagląda.

Koty leczone, przed i po sterylce są w Azylu II

Koty ze statusem "do adopcji" są teraz w Azylu I. Nie w pokoju przy BA, ale w budynku kociarni od strony wejścia do schroniska. Koty mają 2-3 pokoje, jak już pisałam zależnie od ilości kociąt. W 2 pokojach są kocięta, w jednym pokoju są koty dorosłe (kilkanaście sztuk).

Opiekę nad Azylem I mają osoby, którym akurat wypada dyżur w tym sektorze, czyli prawie każdego dnia, ktoś inny.

Wolontariuszy od kotów jest dwoje: ja w Azylu I - jeżdżę co tydzień w sobotę lub w niedzielę i córka pani "Starej" w Azylu II - w wakacje jest prawie codziennie, w roku szkolnym, chodzi do szkoły.

Shiba mieszka właśnie w Azylu I i wolałabym, żeby do Azylu II nie poszła. Mieszka teraz w kliperze w pokoju kociąt. W kliperze ma swją michę. Kocięta są "obraniane" kilka razy dziennie przez pracownika, albo inne osoby (studenci, odpracowujący itp., pracownicy), więc liczę, że nawet wtedy, też jej ktoś sprząta i dokłada jeść.

Jeśli Smarti mogłaby ją wziąć, jak wyda swoją tymczaskę, to mamy trzy wyjścia:
1. Umieścić kotkę w hoteliku i czekać aż tymczaska Smarti znajdzie dom.
2. Szukać tdt, aż Shiba mogłaby zamieszkać u Samrti.
3. Pomagać Shibie w schronie i szukać jej w tym czasie domu. Jeśli nie znajdzie do czasu wydania tymczaski, to może wtedy Smarti mogłaby ją wtedy wziąć.

Wszystkie wyjścia mają swoje plusy i minusy. 1. - dużo kasy, którą nie ukrywajmy trudno nam będzie zebrać, warunki podejrzewam również klatkowe, ale za to mamy większą kontrolę. 2. - idealne, moglibyśmy sponsorować, taniej, ale trudno znaleźć. 3 - oszczędzamy kasę na "po wyjściu", podobna sytacja jak w hoteliku, logistyka żywieniowa i ryzyko, że przeniosą ją do Azylu II. EDIT: niewielki kontakt z człowiekiem, którego ona bardzo pragnie.

Co do jedzenia, ja chętnie przyjmę suszki od Gaoty - czy możemy Ania zrobić to przed weekendem? W piątek w lecznicy kupię jej 2 saszetki intensiala, ale na więcej mieć nie będę, bo muszę za Fidela zapłacić i jeszcze na sobote kupić lepsze suszki dla Paluszków w PA. Jeśli ktoś mógłby kupić jej kilka saszetek, było by fajnie.

Z jedzeniem widzę to tak. Myślę, że mogłabym poprosić 3 osoby w schronie, żeby jej te saszetki podrzucali codziennie. W niedzielę lub w sobotę moge karmić ja. Jeśli np. w ten weekend znalazłaby się osoba, która chciałaby ją nakarmić, to możemy się podzielić dniami. Ja się mogę dostosować, bo w tym tygodniu mi obojętne, czy pojadę w sobotę, czy w niedzielę.

Jak będę w weekend to wezmę ją do też PA, żeby sobie połaziła.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro sie 25, 2010 22:52 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

alareipan pisze:

Jeśli ktoś mógłby kupić jej kilka saszetek, było by fajnie.

.

czy ja mogłabym Ci podrzucić kaskę na te saszetki? :) :) po ile one są ?
poproszę nr.konta na PW
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sie 26, 2010 8:19 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

pilnie domek potrzebny lub jakis kąt do doczekania lepszych czasów.
PILNE!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 26, 2010 8:22 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Mogę podzielić się 2 saszetkami intestinala (termin ważności do 15 września) i 3 convalescence (do 7 listopada). Mało, ale zawsze coś. Tylko chwilowo jestem uziemiona w bliskich okolicach domu, więc odbiór przy/ na stacji metra Wawrzyszew...

pestis

Od: Nie lut 17, 2008 7:39

Post » Czw sie 26, 2010 8:25 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

alareipan pisze:
Jeśli ktoś mógłby kupić jej kilka saszetek, było by fajnie.

.

Aniu - wysłałam trochę kasy na Shibę (na konto, które kiedyś dostałam od Ciebie na KK - może być?) - proszę kup jej przy okazji, co będziesz uważała za najpotrzebniejsze

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sie 26, 2010 8:44 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Poproszę o nr konta na PW, skromną sumę na karmę wysupłam

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw sie 26, 2010 8:55 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

i co z tym numerkiem :D :roll: :kotek:

smarti

Post » Czw sie 26, 2010 11:01 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Dziewczyny dzięki :1luvu:

Posłałam pw do Betaki i Smarti. Joluka dane bez zmian.

Czyli przyszły tydzień mamy obstawiony - lepsiejsze suszki będą od Gaoty, mam nadzieje, źe dzisiaj uda mi się od Pestis odebrać 5 saszetek, dokupie 9 intensiala w lecznicy i na 7 dni będzie... i aby do przyszłego weekendu :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw sie 26, 2010 11:30 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

oby tymczas a najlepiej DS się znalazł!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 26, 2010 12:30 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

:1luvu: Dziewczyny kochane :1luvu:

podrzucam Shibunie :!:

tillibulek

[poprzednia][następna]