Alma i Borys – słoneczne promyczki. Pojechały... :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 5:43 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Kciuki trzymam za dobre domy. :ok:
Kocięty piękne jak marzenie. :1luvu:
Hanelko, a jeśli będziesz je wcześniej ciachać, to jest taki wet na Tarchominie, który to robi? Czyli wcześnie kastruje?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro sie 25, 2010 5:59 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Co do wczesnego ciachania, nie mam pojęcia, kto u nas to robi. Musiałabym popytać.
Jeśli będę je ciachać, to najchętniej u doktor Borkowskiej. To nasz lekarz rodzinny.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sie 25, 2010 6:55 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

hanelka pisze:Co do wczesnego ciachania, nie mam pojęcia, kto u nas to robi. Musiałabym popytać.
Jeśli będę je ciachać, to najchętniej u doktor Borkowskiej. To nasz lekarz rodzinny.

Maciek Czajka w Boliłapce ciacha maluszki. Bianka i Fionka miały 4 m-ce i wszystko było jak najlepiej. Wiem,ze takie malce tez robi.Gadałam z nim. Jest bardzo dobrym chirurgiem i jego ranki to malutkie ,szybko gojące sie szewki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 25, 2010 8:33 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

:1luvu: :1luvu: miauuudobry.... :catmilk:
jak kociątka?
jak Hania?
:piwa:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro sie 25, 2010 20:24 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

one są śliczne, jeszcze do tego parka.Moze ktos nieodpowiedni się skusić.A taki to ma gadane!

Co tam u dziecisk słychać.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 25, 2010 20:58 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Kotki przecudnej urody :D Może już je ktoś wypatrzył?

bettina40

Od: Śro sie 11, 2010 21:53

Post » Śro sie 25, 2010 21:06 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Pomysł wyciągnięcia klatki na środek mieszkania okazał się bardzo dobry.
Dzieci zaczynają uczestniczyć w życiu domowym.
Z perfidną premedytacją ułożyłam przy klatce posłanko kundla. Okazuje się, że nie jest straszniebardzookropnympotworem, którego należy unicestwić natychmiast przy pomocy strasznego syku i zabójczych pazurów, salwując się jednocześnie paniczną ucieczką we wszystkich kierunkach naraz.
Ba, jest nawet całkiem zabawny i pożyteczny. Ma z tyłu coś takiego śmiesznego. Jak leży na posłaniu można to coś łapać i wciągać do klatki. Kiedy stoi, jest jeszcze zabawniej, bo mu się to coś rusza. Mała małpeczka wiesza się na klatce i poluje na ogon kundla, albo robią to w duecie. Potem upolowany ogon wciągają zgrabnie do klatki, a biedne psisko stoi jak, za przeproszeniem, krowa i tylko ogląda się to przez jedno ramię, to przez drugie. :spin2:
Ostatnio edytowano Śro sie 25, 2010 21:33 przez hanelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

hanelka

Post » Śro sie 25, 2010 21:10 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

bettina40 pisze:Kotki przecudnej urody :D Może już je ktoś wypatrzył?
Na razie było tylko jedno zgłoszenie. Pani chciała je zabrać na wieś do stodoły. Obiecywała, ze będą miały dobrze. Nawet jeść będą czasem dostawać... Poza tym cisza.
Podpięłaś banerek maluchów... :D
Ostatnio edytowano Śro sie 25, 2010 21:38 przez hanelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

hanelka

Post » Śro sie 25, 2010 21:35 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Na razie było tylko jedno zgłoszenie. Pani chciała je zabrać na wieś do stodoły. Obiecywała, ze będą miały dobrze. Nawet jeść będą czasem dostawać... Poza tym cisza.

No tak, jak dobrze to znamy. Koty w stodole :evil: Mam rodzinę na wsi i jeżdżę czasem na agroturystyczne wczasy, więc dobrze wiem jak to wygląda. W czasie naszego pobytu co roku podpasiemy kotki, dzieci moje je wytulą, wymiziają a potem wraca smutna rzeczywistość i niejednokrotnie pusta miska, jak się karma od nas skończy :(

P.S Ja możecie się po ilości postów zorientować jestem nowa na tym forum. Nie mogę sama adoptować kotków, ale pomogę chociaż trzymając kciuki :)
A banerek umieściłam też w podpisie forum gazetowego, będzie się pojawiać wraz ze mną. Może ktoś się cudeńkami zainteresuje :ok:

bettina40

Od: Śro sie 11, 2010 21:53

Post » Śro sie 25, 2010 21:41 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Dzięki. Każda pomoc na wagę złota. I kciuki też bardzo ważne. :D
Obrazek

hanelka

Post » Śro sie 25, 2010 22:03 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

mimbla64 pisze:Kciuki trzymam za dobre domy. :ok:
Kocięty piękne jak marzenie. :1luvu:
Hanelko, a jeśli będziesz je wcześniej ciachać, to jest taki wet na Tarchominie, który to robi? Czyli wcześnie kastruje?
Dzięki za podpięcie banerka :D
Obrazek

hanelka

Post » Czw sie 26, 2010 1:34 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

One sa do adopcji wylacznie jako parka? Rozwazam dokocenie (jest mloda nevka, polroczna i suka PONka, tez mloda, M3, super szczelne osiatkowanie balkonu bo maly rusek jest lepszy jak Houdini i niezwykle zdeterminowany), raczej dziewczynką. Na pewno nie bylaby mnozona, do tej pory byly 4 kotki (jedna juz nie zyje, reszta w roznym wieku zostala na starych smieciach tj. u rodzicow), wszystkie wyciete, ale wolalabym pozniejsza sterylke.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Czw sie 26, 2010 11:48 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Borysek śmignął mi wczoraj z klatki, jak próbowałam im trochę posprzątać. Powinien mieć na imię Zdobywca Wielki i Niezłomny. Nic nie było ani za wysoko, ani za głęboko. Z błyskiem w oczkach i z prędkością światła sprawdził dosłownie wszystkie możliwe miejsca.
Z kitą puchatą i nastroszoną gonił Mańka i był przez niego goniony. Potem pozagryzali się nawzajem z wielką przyjemnością. :lol:
Moje szare słoneczko ma nareszcie kumpla, który za nim nadąża. :mrgreen:

Alma przyglądała się całemu zajściu z moich kolan oczami wielkimi, jak młyńskie koła. :lol: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Czw sie 26, 2010 11:50 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

dzieciaki, kociaki i insze takie tam się plątające :ok: :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 26, 2010 12:19 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

ASK@ pisze:dzieciaki, kociaki i insze takie tam się plątające :ok: :1luvu:

:1luvu: :1luvu: miłościwie i wszędobylsko nam panujące...
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]