Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 23, 2010 21:15 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Mały Kocie kupkuj!! :ok:
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Od: Śro kwi 14, 2010 16:50

Post » Wto sie 24, 2010 1:57 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

9ml zjedzone, maleństwo wymasowane, wysikane i nieco qpy wyprodukowane... Dobranoc.....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto sie 24, 2010 6:44 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Koniecznie poproś majencję o podpowiedzi to najlepszy spec od gumowego cycka :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 24, 2010 6:54 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

AYO pisze:Koniecznie poproś majencję o podpowiedzi to najlepszy spec od gumowego cycka :ok:

Już to wczoraj zrobiłam... ;-)
Jak się okazało jest ciut mniejszy niż myślałam - ma jakieś 4-5 dni.. Tzn wczoraj tyle miał...
Filmik z karmienia wrzucę wieczorem.. ;-)

Trzymajcie kciuki za moje maleństwo, a właściwie to mojego brata..... Mama go adoptowała, został jej synusiem.... :p

charm

Post » Wto sie 24, 2010 7:20 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

O, a ja mam siostrę trikolorkę. Oboje moi rodzice twierdzą, że to ich rodzona córka :roll:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sie 24, 2010 7:34 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Wielbłądzio pisze:O, a ja mam siostrę trikolorkę. Oboje moi rodzice twierdzą, że to ich rodzona córka :roll:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tekst mamy, na dziwne reakcje znajomych „oto do czego może prowadzić późne macierzyństwo” :p

Najgorsze, że wweekend wyjeżdżam na 2 tygodnie i nie będę na bieżąco widzieć maluszka... ;-(

charm

Post » Wto sie 24, 2010 8:39 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Taki maleńtasek :D Rośnij biały piękny kocie, rośnij :ok: :ok: :ok:
Nie mam doświadczeń z takimi szkrabiczkami, ale z przeczytanych opowieści różnych cioć widzę, że zwykle takie maluszki to się zdaje się karmi dość często, coś kole co 3 godziny Mixolem lub innym mlekiem dla kociąt, no i najważniejsze wypóżnianie które na początku właściwie chyba tylko w wyniku masowania się dzieje. Masowanie jest bardzo ważne, np. ciepłym wacikiem lub dłońmi. I bardzo dobrze sprawdza się poduszka elektryczna. A poza nią ważny jest jak najczęstszy kontakt z ciepłem człowieka, okazywanie uczucia, wszak to dzidziuś to :D W czasie pierwszych tygodni czas poświęcony takiemu maluszkowi jest duży, ale uczucia i wzięź jakie powstają bezcenne :1luvu: Czytałam o jednej ciotce co non stop z maleństwem chodziła nosząc go na klacie :mrgreen:
Charm, kciuki za Was :ok: Mama na pewno da radę :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 24, 2010 13:30 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Maleństwu poprawia się apetyt - jednorazowo zjada ~10ml....
qpa jest, ale miękka, żółta... Podczas masownia brzuszka nieco jej wychodzi... Nie jest płynna, ale twarda też nie.. Bieunka to nie jest, więc chyba nie ma jeszcze powodu do paniki...
Widać natomiast, że jest znacznie żywotniejszy niż wczoraj - wspina się, bardzo szybko się przemieszcza wbijając w ludzia pazurki, i bardzo.głośno protestuje jak ma spać sam w kartonie a nie w jakiś „zagłębieniu” u ludzia na kolanach....
tak bardzo bym chciała, żeby mu się udało......

charm

Post » Wto sie 24, 2010 14:01 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Kciuki za Twojego braciszka :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto sie 24, 2010 14:17 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Trzymamy wielkie kciuki :ok: :ok: :ok: . Wolę życia ma wielką i o to chodzi. Moze jakieś zorientowane przepraktykowane ciocie tu jeszcze zajrzą ? :wink: Każda sprawdzona rada bezcenna :ok: .

A imię niuniuś juz ma (czy tez może niuniusiowa) ? :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 24, 2010 14:27 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

No właśnie, skąd wiadomo, że to braciszek, a nie siostrzyczka? ;-)
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto sie 24, 2010 15:02 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

charm pisze: Trzymajcie kciuki za moje maleństwo, a właściwie to mojego brata..... Mama go adoptowała, został jej synusiem.... :p

No tak charm napisała, znaczy się brat :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto sie 24, 2010 15:33 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

Pewna nie jestem, ale.wydaje mi się, że chłopak...
Patrząc czym i jak sika itp :p

Jak mi się uda, to zrobię foto brzuszka i nie tylko brzuszka ;-)

Bardziej pewnie się okaże za parę tygodni... ;-)

charm

Post » Wto sie 24, 2010 17:51 Re: Bliźniaki i Natalia - osesek - kciuki b.potrzebne s.66

obfociłam olbrzyma....
nawet zdjęcie dupki jest... wiec może ktoś pomoże określić płeć, bo takiego malucha widzę na żywo pierwszy raz w życiu :oops:

po ustaleniach z majencją - tygodnia to on jeszcze nie ma....

fotki za chwilę...

charm

[poprzednia][następna]