Bardzo dziękuję Pani Doktor za wyjaśnienia.
Nie pisałam tego wszystkiego po to żeby się kłócić, bo jestem do tego naprawdę ostatnia (kto mnie zna to wie że to prawda), w dodatku jesteście nam bardzo potrzebni, a my jesteśmy wdzięczni za Waszą ciężką (bo jest ona ciężka!!) pracę, ale czasem coś jest niezrozumiałe i temat trzeba i podnieść i pociągnąć.
Godzinę temu odebrałam telefon z Koterii z pytaniem czy kotka, którą jutro przywiozę pozostanie u Państwa czy nie (praca przeszkodziła mi w napisaniu tego posta od razu po rozmowie).
Weszłam nieco w dyskusję z dzwoniącą panią, bo skąd ja mogę wiedzieć co za kot jutro u Państwa miałby się znaleźć?
Jeżeli dziki z łapanki, to będzie tydzień u Was musiał przebywać.
Jeżeli z DT gdzie będzie miał schronienie, to wróci tego samego dnia do domu.
Tak jak to było z "pijaną" koteczką, o której pisałam wyżej. Ponieważ wtedy na łapance udało nam się z kilku planowanych złapać tylko jedną, to pojechała do Was na sterylkę "świeża" kotka z DT, żeby nie zmarnować miejsca i zrobić to co i tak trzeba było uczynić. Miała dokąd wrócić, dlatego nie blokowaliśmy klatki. Ale że tak się stanie przecież nie wiedziałam, wyjeżdżając na łapankę! Rozumiem, że macie ciężką do zorganizowania pracę, ale proszę wziąć też pod uwagę i to że my też niewiele mamy do gadania, bo sami jesteśmy uzależnieni od kocich kaprysów. Rezultat rozmowy jest taki, że już wiem, że macie przepełnione klatki chorymi kotami (choroby też nikt nie zaplanuje) i nikt kto chciałby jutro wykorzystać to "moje" miejsce ma nie łapać.
Godzinę temu chciałam wyrazić radość, że nie powtórzy się sytuacja, o której pisała Ask@ kilka postów wyżej, ale już usta mi się zamknęły. Niestety. Znów kot straci
Wyników łapanki nie da się zaplanować.
Choroby również.
Ale jak to jest, że jedna osoba ma możliwość pozostawienia 10 kotów zamiast zaplanowanych 5, a druga - zapisana - żadnego, nawet w krytycznej sytuacji, kiedy jest on do kastracji, dziki, chory i już wręcz złapany? Czy to jest ok?
Niemniej pozdrawiam serdecznie i liczę na opanowanie sytuacji w Koterii..