KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2010 11:30 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Wszytskie kociaki mają się nieźle, Hoga też, temp. w normie, brzuszek ok.
Wczoraj je odwiedziłam...wyczyściłam im uszka coby odciążyc Asię, a ja lubie się babrać w tych mało przyjemnych rzeczach, z lubością znęcam się zreszta nad swoimi domowymi, robiąc manicure i pedicure 2 razy w tyg :mrgreen:

Dziś Asia pojechała z nimi do Łukucia na badania krwi by upewnić się co do ich stanu zdrowia, ja niestety mam autko "niesprawne" a Asia się uparła że kolejką ona sama da radę z 2ma transporterami i obejdzie się bez mojego towarzystwa :lol:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sie 24, 2010 11:33 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

No to czekamy na wiesci w takim razie.
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Wto sie 24, 2010 11:49 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Marea pisze:Dziś Asia pojechała z nimi do Łukucia na badania krwi by upewnić się co do ich stanu zdrowia, ja niestety mam autko "niesprawne" a Asia się uparła że kolejką ona sama da radę z 2ma transporterami i obejdzie się bez mojego towarzystwa :lol:

No proszę, jak się otrząsnęła z histerii, to gieroj-baba się w niej obudziła. :mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto sie 24, 2010 13:29 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Tylko ciut zakręcona :mrgreen: pojechała z maluchami na badania krwi i napasła je przed wyjściem, zostały u weta :roll:

Stwierdziła też że przedobrzyła i 1na baba do noszenia 2ch transporterów się nie nadaje! Mówiłam, tłumaczyłam, ale uparta jak osioł :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 24, 2010 14:01 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Bo ja niewierny Tomasz... muszę sama , żeby się przekonać...

Dr wczoraj dzwonił...nie przyszło mu do głowy , żeby mnie naprostować i powiedzieć , że na głoda mają być...

Tak się zastanawiałam czy im michy pochować...a potem ... "przecie dr nic nie mówił" ... nah...

Siedzą w lecznicy.
Mam je odebrać...

Kupiłam sobie nową myszę komputerową z grubym kablem...ostatnia zakończyła żywot jako nić dentystyczna... kabel poprzegryzany...
Wzięłam najtańszą z możliwych na wszelki wielki jakby ząbki znowu zaswędziały...

Z dr dzisiaj się całościowo rozliczę.
115 już zapłaciłam.
zostało za dzisiejsze 175zł (5x20zł morf. z rozm. plus 5x15zł).
Jeszcze 90zł muszę donieść, bo póki co zostawiłam 200zł.
Razem 290zł...plus moje dojazdy... w dniu dzisiejszym lżejszam o 300zł...

Zamówiłam im serducha wołowe na czwartek...już mi się kończą...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto sie 24, 2010 14:12 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

E, z transportem kotów to u mnie nierzadko są jaja... bo nasz grat albo zepsuty albo tż gdzieś go używa i ja mam potem problem, pamiętam jak raz szłam do dr z 4 kotami na raz, bo choć miałam wtedy dość blisko to stwierdziłam, ze na dwa razy mi się nie chce. Dwa młode koty wsadziłam w taki transporter-torbę przewiesiłam sobie przez ramię a w obie ręce po transporterku z dużym kotem ... ledwie doszłam :wink: Ręce jak orangutan...też to Aśka pewnie znasz :lol:
Albo nie tak dawno wiozłam Sopociaka rowerem, transporter jakoś przymocowałam na bagażniku za pomocą znalezionego naprędce drutu...
... no cóż trzeba sobie radzić...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sie 24, 2010 14:16 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Mniej więcej po równo kilogramów w każdym ...chopaki w dwójkę w jednym i 3 laski w drugim...
Jutro będę mieć zakwasy... albo nie :P

seja

Post » Wto sie 24, 2010 14:43 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ja ostatnio zważyłam transporter z moimi 2ma w środku, 12 kg :mrgreen: i to w 1nej ręce, nawet do auta to donieść to nie lada wyczyn :mrgreen: i wrzucić na tylnią kanapę 2 drzwiowego auta :mrgreen:
Przez tydzień jeździłam z nimi na zastrzyki w te upały, pot się lał strumieniami 8)
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 24, 2010 14:57 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Żeby je zostawić, byłam żwirek kupić...

Przy okazji zawsze wszędzie pytam o obrożę uspokajającą beaphara z kocimi feromonami...
Ekspednientka...małolata(nie żebym coś do dzieci miała) zaczęła się ze mnie naśmiewać...że nie ma czegoś takiego... kuraki jasne!
Młodsze to to ode mnie ... zignorowałam i wyszłam...więcej tam nie będę kupować, a lubiłam ten sklep...zdziadział...

seja

Post » Wto sie 24, 2010 15:20 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ivcia

Post » Wto sie 24, 2010 15:26 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ano gupia :D

Taniej jest w emulsklepie, bo za 50zł.
Będę jeszcze trochę zamawiać Mini, może też ktoś chce?

Minia przestała mi posikiwać na tej obroży... i dostała laktacji... także mogę tylko polecić :ryk:

seja

Post » Wto sie 24, 2010 15:28 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ja moze bede potrzebowac przy dokoceniu drugim rudym ale to jeszcze troche :mrgreen:

Ivcia

Post » Wto sie 24, 2010 15:46 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

seja pisze:
Minia przestała mi posikiwać na tej obroży... i dostała laktacji... także mogę tylko polecić :ryk:

Przestała posikiwać powiadasz 8) Może mój Micuś by zechaciał przestać, laktacja mu raczej nie grozi... pomyślę...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 24, 2010 15:57 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ivcia pisze:Ja moze bede potrzebowac przy dokoceniu drugim rudym ale to jeszcze troche :mrgreen:

Jakby co nieustająco polecam mojego rudego Liska na dokocenie, przyjazny do innych kotów zero agresji, miziak, wiele przeszedł w życiu ale już jest zdrowy, załatwia się wyłącznie do kuwety. Zdjęcia w moim wątku (link w podpisie)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 24, 2010 16:24 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Mogę powiedzieć , że jestem bardziej zadowolona z obroży niż z Feliwaya do kontaktu.
Krople Bacha , owszem dobre, ale o wiele lepiej obroża się sprawdziła.
Obroża ma to do siebie,że działa bezpośrednio na kociego delikwenta.
Minia od kota warcząco-prychająco-zachrypniętego przeszła w kocią mamkę z laktacją...

Posikiwała w zestawie z Ivkiem...tyle , że jej mocz ...mocniej pachniał... i lała dość specyficznie...bo bezpośrednio na moje rzeczy... jak znalazła skarpetkę na podłodze...zatopiła...jak znalazła gumkę do włosów...to samo... zalała moje klapki...drugie załatwił Ivo...
Pojawiła się obroża...moje pranie i skarpety są bezpieczne :D

Dla mnie obroża rewelacja,ale to wszystko zalezy od kota :)
U niej akurat się sprawdziła obroża.

seja

[poprzednia][następna]