Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 12:43 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Kolejne zdjęcia, z wczoraj.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto sie 17, 2010 12:51 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Znów dawno mnie tu nie było. Chłopaki nadal są u mnie. Chętnych na adopcję brak, może przez okres urlopowy i to, że wolałabym, żeby zostali adoptowani we dwóch.
W sobotę mają kastrację, a jutro robimy badanie krwi.
Weekend był ładny co zaowocowało słoneczną sesją zdjęciową :wink:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Proszę podziwiać.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto sie 17, 2010 12:58 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

jak się popatrzy na fotki z początku wątku, to aż trudno uwierzyć ,że to te same koty. :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto sie 17, 2010 13:26 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Też sobie popatrzyłam na ich zdjęcia z pierwszej strony wątku dla porównania.
Jesteśmy z mężem zakochani w chłopakach. Są bardzo inteligentni, kontaktowi i dla nas najpiękniejsi.
Mogliby jednak znaleźć już dom, bo niedługo chyba będę musiała kupować kurczaki na fermie, żeby taniej było, taki mają apetyt. :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto sie 17, 2010 13:46 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

no no, wiem co to znaczy mieć dorastajęce koty w domu :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto sie 17, 2010 17:27 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

mam też takiego jednego co je tylko piersi drobiowe.. pewnie w miesiącu kupuje ze 8 kg...
a chłopaki - pyszczki pełne, brzuszki zaokrąglone.. ładnie agatka je odkarmiłaś...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw sie 19, 2010 12:19 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

U mnie to jeden duży filet dziennie schodzi, bo oprócz chłopaków jeszcze moje 2 koty to amatorzy kurczaków. Pozostałe 2 wola suche. Niedługo pójdę z torbami. :strach:
Zrobiłam chłopakom badania krwi w sumie tak sobie, od czapy. I się okazało, że z wątrobą mają coś "nie halo".
Wet stawia na toczącą się jakąś infekcję, ale to tylko domysły. Pod znakiem zapytania stanęły sobotnie zabiegi.
Chłopaki dostali heparegen na tą wątrobę. Nie wiem co myśleć. Na oko nic im nie dolega...
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw sie 19, 2010 12:21 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

no to lipa :(
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sie 19, 2010 12:28 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Wet jest za zrobieniem zabiegów, ale powiedział, że ostateczna decyzja należy do mnie.
Kamila raczej wykastruje. Co do Krzysia, to się boję bardzo. Jest wnętrem i u niego nie będzie to zwykła kastracja. Poza tym, jego serce nie pracuje do końca prawidłowo.
Mam ogromne obawy.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto sie 24, 2010 8:34 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Jednak zaryzykowałam i chłopaki są już po zabiegach. Kamil doszedł do siebie w niedzielę i czuje się doskonale :twisted:
Z Krzyśkiem jest trochę gorzej, bo wet nie mógł znaleźć zagubionego jądra. Znalazło się po dłuższym poszukiwaniu obok jelita cienkiego. Dlatego też Kris ma szew ciągnący się przez cały brzuch. Ubraliśmy go w kaftanik i jakoś w nim funkcjonuje. Najważniejsze, że ma duży apetyt i normalnie się załatwia. Jeszcze tego samego dnia, po zabiegu, rzucił się na jedzenie. Biedny chłopak, wygląda jak nieszczęście w tym ubraniu, ale poddał się i nie próbuje go ściągać. Nie bawi się, głównie leży, ale to nawet lepiej, z racji tego, że jest po operacji. I nie walczy przy podawaniu leków, tak jakby wiedział, że to dla jego dobra. Mądry chłopak :wink:
Przy okazji zabiegu okazało się, że Krzyśkowy pęcherz ma jakąś anomalię, bo jest olbrzymich rozmiarów. Wet próbował też udrożnić mu kanaliki nosowo-łzowe, ale się nie udało, bo są do końca niewykształcone.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto sie 24, 2010 8:41 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.
Ktos szuka dwoch kocurków viewtopic.php?f=13&t=116163 :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto sie 24, 2010 8:51 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Cieszę się, że chłopaki już PO i jest OK :1luvu: . Tyle spraw się w tym jednym kocie znalazło 8O Choć mam wrażenie i wielką nadzieję, że to drobiazgi, któe z czasem rozejdą się po kosciach. Lekarz na medal, ze taki zaangażowany i dociekliwy :ok:
Agata, strasznie fajne te chłopaki. A jak się dogadują z resztą kociego towarzystwa o ile jakies jeszcze jest, bo nie jestem na bieżąco. Kiedyś czytałam o kilku czarnych :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 24, 2010 9:20 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Chłopaki to chyba najfajniejsze koty, które przewinęły się przez mój dom. Dobrze się dogadują ze wszystkimi ( chociaż moja Zosia nie za bardzo chce mieć z nimi coś wspólnego :wink: ) i sami ze sobą też. Są radośni, pełni energii, ciekawscy, pomrukują, pomiaukują, reagują rewelacyjnie na swoje imiona, mamy z nimi świetny kontakt. W obsłudze bezproblemowi.
Ja mam swoich kotów cztery, te co w podpisie. Razem z Kamilem to będą 3 czarne.
A co do weta, to śmiem twierdzić, że jest najlepszy w Toruniu. Pacjentów ma nawet z innych, większych miast.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto sie 24, 2010 9:57 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Fajnie to wszystko :ok: Bez dwóch zdań chłopaki mają najlepszą opiekę medyczną :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sie 26, 2010 9:36 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Kicha na całego.
Krzysiek dostał w nocy rozwolnienia, kupa jest razem z krwią, do tego wymiotuje. O dziwo, ogólnie czuje się nieźle, bo bawi się i jest bardzo głodny. Rano, przed pracą, z ciekawości zerknęłam jeszcze na szwy i o mało zawału nie dostałam. Sączy się w jednym miejscu krew. Odchodzę w pracy od zmysłów, że go zostawiłam, ale musiałam wyjść. Urywam się prędzej i gnamy do weta. Chyba zwariuję jak coś mu się stanie. :cry:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]