H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2010 7:09 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sie 24, 2010 7:19 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

I ja od rana :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sie 24, 2010 8:20 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 24, 2010 10:22 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

Ojej, dzisiaj wtorek :ok: :ok: :ok: :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto sie 24, 2010 10:53 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

Wieści są dobre, więc myślę, że Monia nie obrazi się, jeśli przepiszę jej najnowszego sms-a :oops: :

Meo ma czystą krtań i gardło. Przewlekłe zapalenie ślinianek powoduje max. wydzielanie śliny. Pobrany wymaz, posiew i przeleczymy antybiotykiem. CUD ZNOWU :)

Ufff.
Bo marmurki to mocne dranie som :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto sie 24, 2010 11:34 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

a Moniki B. som gupie :P :1luvu: :ok:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto sie 24, 2010 11:36 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

xandra pisze:a Moniki B. som gupie :P :1luvu: :ok:

Po kimś w końcu Lizak musi to mieć :ryk:

Ups, jak M. tu przyjdzie, to zaraz wypomni mi Piotrusia :roll:

Dzielny Meoś :D Stare kochane kocisko :D

Wielbłądzio

Post » Wto sie 24, 2010 12:46 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

Dorwałam się do netu i zaraz zagladam do Meonika. Mam nadzieję, że można już spokojnie powiedzieć uffff. :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sie 24, 2010 13:14 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

Monia, ufffffffffffffff!

:D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sie 24, 2010 14:03 Re: H&M+L.Meo-operacja gardła,wtorek godz. 10. Pomyślcie o nas!!

Kochani Moi, dziękuję, dziękuję, dziękuję!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cud znowu :D . Jak pisała Kasia gardło czyste, krtań też. Jest przewlekły przerost ślinianki, dosyć spory, Meo mocno się ślini w związku z tym i stąd kłopoty z oddychaniem (powstaje rodzaj dużej ilości zalegającej flegmy). Pan doktor wziął wymaz z tego miejsca, około piątku powinien być wynik, jeżeli coś się wyhoduje, to przeleczymy antybiotykiem i może da radę na tym zakończyć. Dodatkowo jest chyba coś w nosie, bo są wyraźne kłopoty z oddychaniem przez nos, lekarz ciągle kręcił głową i kombinował, co to może być - proponował tomografię. Wet jest zajeb***y, bo nawet zrobił malutki RTG (taki jak zęba :D ), żeby obejrzeć, co jest w środku nosa :lol: . Aczkolwiek zdjęcie wywaliliśmy, bo powiedział, że lepiej się nim nie chwalić na mieście, bo to była wersja "polowa" i "poglądowa". Układ kostny okolic nosa jest OK, ale może coś jeszcze być, czego nie widać na RTG. Facet robił po prostu wszystko co mógł, kombinował naprawdę super. Dr Krzysztof Zdeb - mogę go z czystym sercem polecić - jak widać postępuje nawet niestandardowo szukając odpowiedzi na pytania i dobrze na tym jego pacjenci wychodzą. I przede wszystkim ten lekarz myśli, kombinuje.
Poprosiłam o zdjęcie kamienia z ząbków, bo przecież kamień może mieć wpływ na stan zapalny pysia i tę śliniankę - i to był "strzał w 10". Okazało się, że Meo miał bardzo zepsuty ząb (kieł dolny), który go bardzo, bardzo bolał, że aż powstała nadżerka. Kieł u kota jest trudno usunąć, bo żuchwa jest bardzo cienka, a ząb ten cholernie mocny. Baliśmy się, że będzie konieczność drutowania. Ale udało się kieł wydłubać, jeszcze siekacz poleciał, ale się już ruszał (ze starości). Miejsce po dłutowaniu zaszyte nićmi rozpuszczalnymi. Być może ten zepsuty ząb powodował bakterię w pysiu i stan zapalny ślinianki. Lekarz mówił, że można ją wyciąć, ale odeszliśmy od tego, bo za dwa tygodnie byłoby to samo, a nie wielkość ślinianki jest kłopotem z oddechem. Na razie czekamy na wynik wymazu, przez kilka następnych dni Synulox osłonowo i p/bólowy - Metacan i jeszcze jutro rano na kroplówkę dożylną (Meo na wenflon w tylnej łapie - jak tylko doktor usłyszał, że Meonik ma zrosty w typowych miejscach, to stwierdził, że po co Meo ma mieć krwiaki i założył na tylnej łapce). Dalsze postępowanie będzie zależało od wyniku wymazu i ewentualnej reakcji na antybiotyk.

Ufff !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze raz dziękuję Wam za SMSy, PW, wpisy tutaj. Bardzo mi to było potrzebne!!!!!!!!!!!!!!!!
Meo w porzo, już upominał się o żarcie - wbrew zaleceniom dałam wcześniej. No i wszyscy lekarze mówili, że Meonik jest za gruby :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto sie 24, 2010 14:19 Re: H&M+L.Meo - sytuacja opanowana :-)

no, i to są wieści jakich się spodziewałam. Mówiłam, że to twardy chłop z Mazur, nie będzie się tam certolił ze swoim zdrowiem. Meoś, koci ogonie :1luvu: napędziłeś stracha, zresztą nie pierwszy raz w życiu. Może odpuść już, szczególnie Moni :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto sie 24, 2010 14:23 Re: H&M+L.Meo - sytuacja opanowana :-)

Uffff, wieści całkiem niezłe ;)
Kciuki nadal zaciśnięte :ok:
Odpocznij Monia...
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto sie 24, 2010 14:30 Re: H&M+L.Meo - sytuacja opanowana :-)

uffffffffffffffffffffffff
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto sie 24, 2010 18:41 Re: H&M+L.Meo - sytuacja opanowana :-)

Tweety pisze:no, i to są wieści jakich się spodziewałam. Mówiłam, że to twardy chłop z Mazur, nie będzie się tam certolił ze swoim zdrowiem. Meoś, koci ogonie :1luvu: napędziłeś stracha, zresztą nie pierwszy raz w życiu. Może odpuść już, szczególnie Moni :wink:

tak
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sie 24, 2010 18:46 Re: H&M+L.Meo - sytuacja opanowana :-)

Uffff :ok: :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]