Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 22:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dziewczyny bazarki są przepiękne :) ja też w zamierzchłych czasach robiłam dla PKDT piękne kartki wraz z nasza starą załogą- maja to pamięta, 6 bab i cięcie kartek przy butli wińska :ryk:
teraz doba dla mnie jest za krótka.
dokładnie jak pisze kinga- zbierajcie pieniążki a potem jednorazowa wpłata na konto PKDT z dopiskiem, np. NAUTA.
boże bet bet- czemu nie może ten kotek zostać z wami do wyadoptowania? wypuścisz go po wyleczeniu? proszę cię szukaj mu domku, takiemu maluchowi ciężko będzie znów się odnaleźć na wolności. mój banderas jak mi zwiał z klatki 2 dni temu, to mimo że jest dzikim kotem, siedział w tujach i nie odszedł na krok, w końcu go dorwałam jak spał. zwierzak jak poczuje dobre serducho człowieka i będzie karmiony na wolności może się już nie odnaleźć.
maja, dzięki za pomocna dłoń, skorzystamy, skorzystamy :1luvu: ale chyba nie zainwestujemy w ulotki, chyba ze kaskę z puszki, bo dostałyśmy tylko połowę wnioskowanej kwoty na sterylki miejskie, wiec szkoda mi każdej złotówki idącej nie na zabiegi. karmiciele w obliczu tego cięcia i rozbicia konkursu pomiędzy 2 programy, będą musieli sobie radzić sami, bo przy tak małej sumie, nie dam na kilometrówki ani złotówki. szkoda, bo liczyłam na patrole i monitorig miasta, a teraz będzie tak jak zawsze- "radź sobie sam". ale pozytywny aspekt tego jest taki, że zabiegi będzie można wykonywać aż w 3 klinikach :P
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto sie 24, 2010 7:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Na szczęście wszystko się dobrze skończyło a Fortunka ma na prawdę królewskie warunki (śpi na skórze z owcy). Czeka mnie jeszcze jedna wycieczka i wesele kolegi, więc nie wiem czy będę w Gdańsku, ale jeśli będę to chętnie przyjadę.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Wto sie 24, 2010 7:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabinko, mały nie jest u mnie a u sąsiadki,ona go nie chce i nie może przetrzymać,zawsze tak robi że podlecza te kotki i wypuszcza, ich jest 20,jakoś się tam odnajdują... a ja póki co jestem na kartonach, nie mogę znaleźć miejsca dla siebie.
Jeśli bede mogłą to zabiore go na DT, oczywiście...ych:/
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto sie 24, 2010 8:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:to już dużo... uznałabym to za przytyk, gdyby nie fakt że nie mam lepszego aparatu niż moja przedpotopowa cyfrówka, a kot był w ruchu... ale nie uzbierałam jeszcze więc...hmmm gdybyś gdzieś tam dysponowała czasem pod koniec weekendu popołudniu, to my chętnie

Jestem jak najdalsza od "przytykiwania" komukolwiek, wiem po prostu jak ważne są czytelne fotki. Dlatego chcę zaofiarować swój czas i swój aparat. Mogę np. w piątek koło 18-tej. Jeżeli odpowiada ci termin to daj znać.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto sie 24, 2010 8:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Fotki Biamili są nieziemskie, serio :) (dobry aparat) swoim tymczasikom poznajdowała domki w kilka tyg :wink: Fotki to 80% sukcesu :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sie 24, 2010 10:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

to może biamila by i u mnie kiedyś zawitała? przy tym zwierzyńcu nie mam czasu robić ogłoszeń, nie mam zdjęć kotów, mam byle jaki aparat, i liczę tylko na telefony ze starych ogłoszeń z naszej stronki. ani jeden mój kot nie jest zaktualizowany, nie daję rady, a przez to koty mi wyrastają i adopcje stoją, zostałam z 4- 5 mies. wielkimi lapsami o których nikt nie wie że są u mnie :?
na sterylki i kastracje przeznaczamy jednak 7 500 - to będzie (50 kastracji i 50 sterylek)- tak zadecydowała viva, oni chcą ując aspekt społeczny jednak i pomoc karmicielom oraz reklamę akcji, bez której nie damy rady rozgłosić darmowych zabiegów, ujmujemy też monitoring miasta i trochę karmy dla kotów które będą z uwagi na stan zdrowia musiały być dłużej hotelowane. już wkrótce wzmianka w internecie o naszej akcji :ok:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto sie 24, 2010 13:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

PILNIE PROSZĘ O KONTAKT GDYBY KTOŚ ZNAŁ KOGOŚ KTO MA CHOĆ NA TYDZIEŃ KOTKĘ KARMIĄCĄ, AN OBŁUŻU SĄ 4 KOCIĘTA ODRZUCONE PRZEZ MATKĘ DO ODKARMIENIA, OK. 2-3 TYG. PANI WETERYNARZ Z OCELOTA MUSI WYJECHAĆ NA KILKA DNI, DAJE RADĘ KARMIĆ Z BUTELKI, ALE W TEJ CHWILI NIE MOŻE. SPRAWA PILNA, NIE CIERPIĄCA ZWŁOKI!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto sie 24, 2010 13:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Te koty sa na dworzu, czy juz zabrane ? Gdzie konkretnie na obluzu ? Rany, takie maluszki, szlag jasny by to trafil, ze akurat jutro musze wyjechac, jak mamka by sie nie znalazla, to nawet sama bym je zabrala na butle, bo takie maciupki bym dala rade przetrzymac z moimi zwierzakami...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto sie 24, 2010 22:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kochana, wysłałam ci numer do tej osoby na priv

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto sie 24, 2010 22:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:PILNIE PROSZĘ O KONTAKT GDYBY KTOŚ ZNAŁ KOGOŚ KTO MA CHOĆ NA TYDZIEŃ KOTKĘ KARMIĄCĄ, AN OBŁUŻU SĄ 4 KOCIĘTA ODRZUCONE PRZEZ MATKĘ DO ODKARMIENIA, OK. 2-3 TYG. PANI WETERYNARZ Z OCELOTA MUSI WYJECHAĆ NA KILKA DNI, DAJE RADĘ KARMIĆ Z BUTELKI, ALE W TEJ CHWILI NIE MOŻE. SPRAWA PILNA, NIE CIERPIĄCA ZWŁOKI!!!!!!!!!!!

Dziś mnie słuchy doszły ze koło mnie w jakimś wieżowcu w śmietniku podobno kotka się okociła jak się coś dowiem to zadzwonię do ciebie.

Mam remont w domu i szłam na śmietnik wyrzucić śmieci iiiiiiiii jeny znalazłam pod maska samochodu znowu małego kociaka dziki nie dał się złapać tak samo jak ten czarny co pod moją klatką zginął.Nie wiem co się dzieje skad te małe kociaki się biorą przy naszych blokach.Nawet gdyby udało mi się kociaka złapać w końcu to nie mam gdzie go ulokować ja mam tymczasy z grzybicą 5szt i zero warunków.Kociak śliczny zdrowy szaro biały pregowany podobny troszkę do tego od Betbet.

Drugi mój problem to czarna koteczka którą dokarmiam na osiedlu od 3 lat.Biedna kiedyś jak jeszcze tu nie mieszkałam rodziła ciągle kociaki które były jej odbierane i usypiane ja to zakończyłam sterylką ale teraz kotka choruje ma chorobę immunologiczną musi mieć usunięte prawie wszystkie zęby by mogła dalej żyć od tygodnia biedna nie może jeść antybiotyki jej nie pomagały.Koteczka w czwartek musi mieć zabieg wyrwania zębów lub umrze bo nie je.
Bardzo proszę jeżeli ktoś może pomóc finansowo i wpłacić parę groszy by ją uratować.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8
00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
Z dopiskiem PKDT-Czarnunia

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sie 24, 2010 22:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabino, widzialam i odp, dzieki. Ten wyjazd chyba bede miec bardzo nieudany, bo w cholernie zlym czasie mi sie nalozyl ;/ ciagle bede myslec o kotach i jeszcze o moich zwierzakach, ktorych ze soba wziac nie moge, a nigdy nie zostawialam ich pod cudza opieka... Obym wytrwala do niedzieli przy zdrowych zmyslach.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto sie 24, 2010 23:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Drugi mój problem to czarna koteczka którą dokarmiam na osiedlu od 3 lat.Biedna kiedyś jak jeszcze tu nie mieszkałam rodziła ciągle kociaki które były jej odbierane i usypiane ja to zakończyłam sterylką ale teraz kotka choruje ma chorobę immunologiczną musi mieć usunięte prawie wszystkie zęby by mogła dalej żyć od tygodnia biedna nie może jeść antybiotyki jej nie pomagały.Koteczka w czwartek musi mieć zabieg wyrwania zębów lub umrze bo nie je.

Obrazek Obrazek Obrazek

To ta kotka, która zimowała u Ciebie w piwnicy? Ta, która aż tupała jak się ją głaskało :( ?
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto sie 24, 2010 23:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Izzi pisze:
kinga-kinia pisze:Drugi mój problem to czarna koteczka którą dokarmiam na osiedlu od 3 lat.Biedna kiedyś jak jeszcze tu nie mieszkałam rodziła ciągle kociaki które były jej odbierane i usypiane ja to zakończyłam sterylką ale teraz kotka choruje ma chorobę immunologiczną musi mieć usunięte prawie wszystkie zęby by mogła dalej żyć od tygodnia biedna nie może jeść antybiotyki jej nie pomagały.Koteczka w czwartek musi mieć zabieg wyrwania zębów lub umrze bo nie je.

Obrazek Obrazek Obrazek

To ta kotka, która zimowała u Ciebie w piwnicy? Ta, która aż tupała jak się ją głaskało :( ?

Tak tą koteczkę trzymałam po kryjomu w piwnicy w mrozy.Teraz biedna nic nie je tak ja boli jest chuda jak patyk skóra i kości.W czwartek o 16 ma mieć zabieg usuwania zębów nie wiem jaki to będzie koszt.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sie 24, 2010 23:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Do czwartku to nie wiem czy mi się uda, ale do końca miesiąca coś dorzucę. Rozumiem, że ten zabieg usuwania zębów będzie miała tak czy inaczej? Kurczę szkoda koteczki...Może pytanie bez sensu, ale czy ona potem da sobie radę z jedzeniem w warunkach podwórkowych?
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro sie 25, 2010 9:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga rób jej ten zabieg, pieniądze jakoś wykombinujemy. nie ma na co czekać.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]