KROPKA FIV+ już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sie 18, 2010 12:36 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

myrzapl, ja bym tam nie przeżyla tego ramadanu - żarłok jestem taki, ze w razie czego chyba bym juz wolała ten mandat niż całodniową głodówkę :wink: Ale kurcze, to jakas paranoja - żeby karac ludzi za to, że jedzą? 8O Myslalam zawsze, ze ten post jest dobrowolny, a jak ktos nie jest zbyt reigijny, lub religijny inaczej (w sensie, ze jest wyznawcą inne religii :wink: ) to moze sobie ramadan odpuscic. Okropne :evil:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro sie 18, 2010 13:13 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Faktycznie okropne.
Nie wiedzialam, ze te zasady obowiazuja tez obcokrajowcow i niemuzulmanow. Koszmar.
Pal licho to jedzenie, ale picie?

Noc byla spokojna, Kropka uaktywnila sie przed szosta rano, wchodzila do papierowej torby.
Dostala ochrzan i weszla pod fotel.
Na razie wiec czapek nie mam...

otma

Od: Nie gru 23, 2007 19:55

Post » Śro sie 18, 2010 15:49 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

taa... futra ciągle na kotach... to dobrze :wink: po szkoleniu u Otmy Kropka będzie się nowym Dużym meldować w pozycji na baczność! :wink: :ryk:

z tym Ramadanem to tak się kończy państwo relgijne właśnie. Bo tu dopiero stopnowo odchodzą od prawa islamskiego. Jest sporo miejsc, w których sprzedają jedzenie na wynos, trzeba je natomiast konsumować tak, żeby żaden poszczący muzułmanin tego nie widział. Co dla mnie jest bez sensu, no bo jeśli to ma być prawdziwe wyrzeczenie, no to i pokusy też powinny być prawdziwe. Ale, co tam. Pożarłam dziś kanapkę i to przy biurku i bezczelnie popiłam kawą z termosika 8) co prawda chyłkiem, ale zawsze... tak więc bólom czaszki powiedziałam stanowcze NIE! :twisted:

Najśmieszniejsze jest to, że jeśli ktoś jest w podróży (pow 60 km chyba) to go post nie obowiązuje. Z Abu Dhabi do Dubaju jest 140 km (autostradą godzinka) - no to ludziska buch! w samochód i jadą, a po drodze wciągają obiad :lol:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Czw sie 19, 2010 16:44 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Ta, i po co ludziom utrudniac życie - jak ktos chce pościć w ramadan to bedzie, a jak ktos nie chce to i tak znajdzie sposób, by sie tego dnia najesc i napic ;) Bez sensu.

Kropkę podrzucam, coby za nisko nie spadła :ok: Domek jeszcze niepewny, wiec niech się dziewczyna pokazuje.

jhet

Post » Czw sie 19, 2010 17:41 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Słuszna uwaga. Domki teraz są na wagę złota!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pt sie 20, 2010 10:47 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Na razie względnie dobrze, wczorajsza noc idealna a dzisiejsza ciut mniej, po piatej Kropka uznala, ze to idealna godzina do chowania butow pod dywan w przedpokoju. Musiałam ją spacyfikowac.
Jej ulubionymmiejscem jej fotel. Jak sie przestraszy albo uzna, ze za blisko podchodze to wchodzi pod fotel.
Apetyt ma. Jak niose jej jedzenie to od razu zeskakuje. Wtedy moge ja glaskac.
Poza tym zachowuje sie tak jakby jej nie bylo.

otma

Post » Pt sie 20, 2010 16:56 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Chociaż tyle, że na froncie kocio-kocim rozejm...

Halo, Kropka! Może zaprzyjaźnij się trochę z ciocią Otmą?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Nie sie 22, 2010 9:01 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Kropa, gdzieś ty spadła! Hop! A co tam u was w ogóle, Otma? Pewnie bez zmian nadal? :( Oby tylko gorzej nie było...

jhet

Post » Nie sie 22, 2010 9:23 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Brak wiadomości to z reguły dobre wiadomości.. :wink:

Ale ja też mam nadzieję, że u Kropeczki wszystko rozwija się pokojowo... a może znów Kropka wraca do turbo-miziania? :)
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Nie sie 22, 2010 9:32 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Cudownie by było, ona przecież taka miziara straszna :) Mam nadzieję, że jej duzi się nie rozmyślili i wrócą po nią za te parenaście dni :ok: A ty, myrzapl, mogłabyś nowe zdjęcia szczęśliwego Szejka pokazać - uwielbiam na niego patrzeć i o nim czytać, teraz taki piękny kot się z niego zrobił, że się normalnie napatrzeć nie mogę :D I co tam u jego arabskich braci słychać? (ale to może już na wątku szejkowym 8) )

jhet

Post » Nie sie 22, 2010 11:47 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

no dobra dobra, wieści Szejkowe już się robią :wink:

a propos kocich wieści - co tam u Kropki i przyjaciół? (hmmm.. może trochę na wyrost z tymi przyjaciółmi pojechałam, ale optymizmu nigdy nie za wiele!) Otma, mam nadzieję, że noce są już spokojne?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon sie 23, 2010 10:45 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Melduje sie.
Jest bez zmian, tzn raz jak Kropke glaskalam to mnie ugryzla, a raz jak ja glaskal TŻ to zostal zwarczony. Poza tym ok.
Kropka caly czas rezyduje na wspomnianym juz fotelu, pod nim ma miski, obok kuwete, ale chodzi do lazienki.
Od czasu do czasu sa male sciecia z naszymi Kotami ale to jak sobie wejda w droge, poza tym Bombalina jest zaczepa, lezie do Kropki a potemw panice ucieka, malo nie gubiac przy tym swoich krotkich nozek.
Co do Duzych to mam nadzieje, ze sie odezwa.
Nie dzwonia, nie pytaja, ale skladam to na karb tego, ze sa na wakacjach (zagranicznych).
Jesli sie rozmyslili to nie wiem co bedzie....

otma

Post » Pon sie 23, 2010 16:43 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Sesja fotelowa, na której Kropka wygląda trochę jak wypchane kocie zwłoki....

Obrazek

Obrazek

otma

Post » Pon sie 23, 2010 16:51 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Tu lepiej:

Obrazek

Obrazek

otma

Post » Pon sie 23, 2010 16:58 Re: KROPKA FIV+ znika... Jest coraz gorzej :( PILNIE DT lub DS!

Dzisiejsza sesja balkonowa. Jak wróciłam z pracy, Kropka leżała zadowolona na nasłonecznionym balkonie, właściwie leży nadal a nasze Koty tylko zazdrośnie spoglądają....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

otma

[poprzednia][następna]