H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 22, 2010 11:04 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

Monia okulary wymień albo co :twisted:
Lizak jest piękny Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 22, 2010 12:59 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

Jak nie po urodę, to może po jedzonko :kotek: ? Albo po pluszowe myszki do zabawy :roll: ?

Cieszę się, że jest lepiej. Dacie radę :ok: :ok: :ok:

Zabierzesz dziś sobie tę skórkę na papucie?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sie 22, 2010 13:08 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/magazy ... sieci.html
Dostałam link od BarbAnn - zobaczcie co Bungo napisała o Meo i w ogóle o forum miau.pl :D .

Basiom - obydwu - piękne dzięki! :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie sie 22, 2010 13:12 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie sie 22, 2010 13:12 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

:D

Bo Meoś to prawdziwy skarb jest :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie sie 22, 2010 13:22 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

Marcelibu pisze:http://www.dziennik.krakow.pl/pl/magazyny/jak-pies-z-kotem/1052259-koty-w-sieci.html
Dostałam link od BarbAnn - zobaczcie co Bungo napisała o Meo i w ogóle o forum miau.pl :D .

Basiom - obydwu - piękne dzięki! :1luvu:

Bubor też przysłał linka :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie sie 22, 2010 13:24 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sie 22, 2010 13:35 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

a mi sie na tej strronie myszka zawiesza i czytac nie moge :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie sie 22, 2010 13:39 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

dorcia44 pisze:Monia okulary wymień albo co :twisted:
Lizak jest piękny Obrazek

Do całowania w sam-razicho... :1luvu:

Marcelibu

Post » Nie sie 22, 2010 13:39 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

moś pisze:a mi sie na tej strronie myszka zawiesza i czytac nie moge :?

:(

Marcelibu

Post » Nie sie 22, 2010 13:45 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

No zawiesza mi sie ta stronka, na innych jest dobrze :roll: W ogole nie moge jej nawet zamknac jak otworze, dopiero lewa myszka sie da :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie sie 22, 2010 15:12 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

Bungo sprawdza, co jego opiekunka pisze o nim na forum Fot. Barbara Matoga

Przed paru laty, w pewną grudniową sobotę Agnieszka z Krakowa ogłosiła dramatyczny apel o ratunek dla kota ze schroniska w Ostródzie. Meo miał już 10 lat. Został oddany do schroniska po śmierci swojej opiekunki - i postanowił umrzeć z tęsknoty. Nie jadł, nie pił, nie wychodził z transporterka, w którym go umieszczono.

Agnieszka wiedziała, że szansa na zorganizowanie pomocy dla tego kota jest niewielka. A jednak. Tego samego dnia Agata z Warszawy zaoferowała, że da kotu tymczasowy dom - to znaczy taki, w którym będzie bezpiecznie czekać na adoptowanie przez kogoś, kto zechce zabrać go na stałe. Dorota z Olsztyna zgłosiła się z ofertą odebrania kota ze schroniska i przewiezienia go do stolicy - ale nie miała pieniędzy, aby tę operację przeprowadzić. Tego samego dnia Baśka z Krakowa i Aneta z Łodzi przesłały na jej konto potrzebną sumę. Już we wtorek kot znalazł się Olsztynie, by w czwartek wylądować w Warszawie. Na dworcu odebrała go warszawianka Monika, która po jakimś czasie została opiekunką Mea na stałe. Kot staruszek żyje do dziś, szczęśliwy i zadbany w kochającym domu.

Cała ta błyskawiczna akcja jest sama w sobie godna podziwu, ale niezwykłe jest w niej to, że wymienione osoby nie tylko nie znały się, ale nawet nie wiedziały, jak brzmią imiona i nazwiska tych, z którymi współpracowały. Łączyła je tylko miłość do zwierząt, chęć pomocy - i obecność na największym w kraju "kocim" forum www.miau.pl.

Stron poświęconych kotom jest w Internecie sporo, ale żadna z nich nie ma tylu odwiedzających, ilu ma ich miau.pl. Forum założył ponad osiem lat temu hodowca kotów rasowych z Poznania. W 2007 roku, kiedy zajrzałam tam po raz pierwszy, zarejestrowanych było blisko 16 tysięcy użytkowników. Dziś ich liczba niemal się podwoiła, a każdego dnia przybywają następni.

Większość ludzi trafia tu przez przypadek, wpisując na przykład w wyszukiwarce hasło "koty" lub temat nurtującego ich problemu, związanego z własnym kotem. Piszą o swoim kłopocie, proszą o rady lub pomoc - i często zostają tu na długo. Forum jest bowiem kopalnią wiedzy o prawidłowej opiece nad kotami, a także miejscem, gdzie można im pomóc lub samemu otrzymać wsparcie. Na przykład ktoś pisze: "Mój kot wymiotuje, nie chce jeść, jest osowiały". Oczywiście podstawowa rada doświadczonych kociarzy to wizyta u weterynarza - bo jedną z zasad forum jest zakaz "leczenia przez "Internet" - ale pytający może także liczyć na sugestie, co kotu dolega, a także na wskazanie dobrego weterynarza w jego okolicy. Może go znaleźć w dziale "Weci polecani", który powstał po czasem nienajlepszych doświadczeniach forumowiczów z przedstawicielami tego zawodu. Na skuteczne porady mogą też liczyć opiekunowie kotów, które załatwiają się poza kuwetą, czy nagle zaczęły wykazywać lęk lub agresję.

Są jednak i tacy, których nie wita się na forum zbyt przyjaźnie. Trafiają tu bowiem także ludzie, którzy z radością ogłaszają, że "moja kicia ma małe" lub przedstawiają ofertę: "oddam kocięta, które urodziła moja kotka". Jeśli nie jest to hodowca kotów rasowych - którzy na miau.pl mają swoje podforum - witani są pytaniem, dlaczego dopuścili do rozmnożenia nierasowego kota, skoro tyle bezdomnych i żyjących w schroniskach czeka bezskutecznie na swój dom. Niektórzy po takim powitaniu znikają na zawsze, niektórzy zaś przyznają się do niewiedzy i zmieniają swoje podejście.
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 22, 2010 15:18 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

się wzruszyłam ,nie wiele kotów ma takie szczęście jak Meoś .
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 22, 2010 15:52 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

Niewiele kotów ma taką kochającą Dużą jak Meoś 8) :wink:

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sie 22, 2010 15:55 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

śliczny pychol
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon sie 23, 2010 11:21 Re: H&M+L.Meo-zmiany w gardle, duszności.Laryngoskopia we wtorek

Jak tam Meonik po nocy?
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]