WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 13:13 Re: dt Figaro,Gacek-łapka niewładnaZBIERAMY NA REHAB. s.43-44

Gibutkowa pisze:Figaro doszła kaska?

Tak doszła ślicznie dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Sob sie 21, 2010 13:35 Re: dt Figaro,Gacek-łapka niewładnaZBIERAMY NA REHAB. s.43-44

jessi74 pisze:
turkawka pisze:Mamy jeszcze (pod moją opieką) 135 zł z bazarku. 20 zł już zdefraudowałam na karmę (ale to za pozwoleniem Jessie).

turkawko! jasne! napisałam Ci PW, pozostała kwota niech trafi do Figaro, na leczenie maluchów z tego robactwa :evil:
Figaro - prosimy o informację ile potrzeba jeszcze na spłatę za leki ? ew. krótkie rozliczenie :oops:

U nasz w lecznicy zapłaciłam za antybiotyk w zastrzyku dla 3 maluchów 1 dnia 75 zł a potem przez trzy dni po 30 zł. W legwanie badanie kału + Bajcok 135 zł i w czwartek , wziełam Bajkoc na następne 2 serie 169 zl.Podsumowuję;
75+(3*30)+135+169=469 zł. Mam nadzieję ,że to pomoże, bo niestety kupki znowu nie wyglądają za dobrze :( Uf kiedy to się wreszcie skończy. Ogólnie kociaki mają dobr humorki i są notorycznie głodne. Jak tak dalej pójdzie to będziemy się zamykać w łazience na posiłki :mrgreen: Gacuś włazi wszędzie i próbuje wszystkiego, nawet herbatę i wodę gazowaną. Pilnujemy ,żeby jadły tylko suchą kitenn rojala, bądź kurczaka, ale Gacek chce tylko karmy dla dorosłych. Dorosłe w zwiazku z tym głoduje ( karmy pochowane , choć do tej pory sucha stała zawsze w miseczce), i biedne nie wiedzą za co taka kara :mrgreen:
W poniedziałek Gacuś jedzie na kliniki do dr Bieżyńskiego, będzie podjeta decyzja co dalej z łapką.Bardzo się denerwuję , z łapką nie jest dobrze, ale mały rusza nią ,próbuje łapać zabawki, zakopywać żwirek itp. jednak cały czas opiera sie na zgięci łapy. Ma przykurcz mięśni, cały czas masujemy i ćwiczymy z nim. Mam nadzieje ,że jednak nie zapadnie decyzja o amputacji łapki, tym bardziej ,że ma czucie w 3 palcach, niestety nie ma w 4 i 5 palcu.Będziemy obstawały za ratowaniem łapki za wszelką cenę.Trzymajcie kciuki ,żeby się udało, on jest taki kochany....i tak dzielnie znosił do tej pory codzienną rehabilitacje.....

Figaro52

Post » Sob sie 21, 2010 13:39 Re: dt Figaro,Gacek-łapka niewładnaZBIERAMY NA REHAB. s.43-44

Kruszyna pisze:
Kruszyna pisze:Kocięta

Obrazek

Dostałam właśnie informację, że jeżeli szybko nie znajdzie się TDT dla tych kociąt na max tydzień, to zostaną uśpione
:cry: Kotki mają łzawiące oczy, są troszkę dzikawe.

TDT potrzebny jest na kilka dni, do tygodnia, potem zostaną przejęte przez inny, ostateczny DT.

Jakbyście miały coś na oku na tydzień :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 21, 2010 17:54 Re: dt Figaro,Gacek-łapka niewładnaZBIERAMY NA REHAB. s.43-44

Figaro52 pisze:
jessi74 pisze:
turkawka pisze:Mamy jeszcze (pod moją opieką) 135 zł z bazarku. 20 zł już zdefraudowałam na karmę (ale to za pozwoleniem Jessie).

turkawko! jasne! napisałam Ci PW, pozostała kwota niech trafi do Figaro, na leczenie maluchów z tego robactwa :evil:
Figaro - prosimy o informację ile potrzeba jeszcze na spłatę za leki ? ew. krótkie rozliczenie :oops:

U nasz w lecznicy zapłaciłam za antybiotyk w zastrzyku dla 3 maluchów 1 dnia 75 zł a potem przez trzy dni po 30 zł. W legwanie badanie kału + Bajcok 135 zł i w czwartek , wziełam Bajkoc na następne 2 serie 169 zl.Podsumowuję;
75+(3*30)+135+169=469 zł.
Mam nadzieję ,że to pomoże, bo niestety kupki znowu nie wyglądają za dobrze :( Uf kiedy to się wreszcie skończy. Ogólnie kociaki mają dobr humorki i są notorycznie głodne. Jak tak dalej pójdzie to będziemy się zamykać w łazience na posiłki :mrgreen: Gacuś włazi wszędzie i próbuje wszystkiego, nawet herbatę i wodę gazowaną. Pilnujemy ,żeby jadły tylko suchą kitenn rojala, bądź kurczaka, ale Gacek chce tylko karmy dla dorosłych. Dorosłe w zwiazku z tym głoduje ( karmy pochowane , choć do tej pory sucha stała zawsze w miseczce), i biedne nie wiedzą za co taka kara :mrgreen:
W poniedziałek Gacuś jedzie na kliniki do dr Bieżyńskiego, będzie podjeta decyzja co dalej z łapką.Bardzo się denerwuję , z łapką nie jest dobrze, ale mały rusza nią ,próbuje łapać zabawki, zakopywać żwirek itp. jednak cały czas opiera sie na zgięci łapy. Ma przykurcz mięśni, cały czas masujemy i ćwiczymy z nim. Mam nadzieje ,że jednak nie zapadnie decyzja o amputacji łapki, tym bardziej ,że ma czucie w 3 palcach, niestety nie ma w 4 i 5 palcu.Będziemy obstawały za ratowaniem łapki za wszelką cenę.Trzymajcie kciuki ,żeby się udało, on jest taki kochany....i tak dzielnie znosił do tej pory codzienną rehabilitacje.....

o jej ile kasy poszło :( prawie 500zł .. prosimy o bazarki i wsparcie ...

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob sie 21, 2010 17:56 Re: dt Figaro,Gacek-łapka niewładnaZBIERAMY NA REHAB. s.43-44

Gibutkowa pisze:
Kruszyna pisze:
Kruszyna pisze:Kocięta

Obrazek

Dostałam właśnie informację, że jeżeli szybko nie znajdzie się TDT dla tych kociąt na max tydzień, to zostaną uśpione
:cry: Kotki mają łzawiące oczy, są troszkę dzikawe.

TDT potrzebny jest na kilka dni, do tygodnia, potem zostaną przejęte przez inny, ostateczny DT.

Jakbyście miały coś na oku na tydzień :roll:

:(

jessi74

Post » Sob sie 21, 2010 18:33 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

uzupełniam powoli pierwszy post :oops: domu szukają Odynek i Shira...prosimy o ogłoszenia...

jessi74

Post » Sob sie 21, 2010 19:00 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

A co z dużym brzuszkiem Brandonem i Gacusiem? Czyżby z Gacusiem to co myślę? (trzymam za to mocno kciuki)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie sie 22, 2010 6:52 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Gacuś rozkochał w sobie paną rehabilitantkę ...i jest szansa na super domek zwłaszcza dla niego, ale na razie nie zapeszamy.Tym bardziej ,że jeszcze czeka nas jutrzejsza wizyta na klinikach i decyzja co dalej z łapką. Natomiast Brandonek od piątku wieczora w swoim domku, z reguły nie wydajemy niewyleczonych kotków , ale...Brandonek miał szczęście zauroczyć sobą domek z całodobową obsługą weterynaryjną :ryk: :ryk: Po prostu wkradł się w serce siostry weta ...i teraz jest pod stałą kontrolą.

Figaro52

Post » Nie sie 22, 2010 8:29 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Moja mała ciapka z dużym brzuszkiem :D Mam nadzieję, że pozwolą mu w nowym domku oglądać Kubicę ;)
A Pani Dorota i Pani rehabilitantka już tez powoli chyba zaczynają żyć życiem naszych małych kociaków. Ja ostatnio byłam tam z jednym maluszkiem na przegląd rejestracyjny z maluszkiem, który od wczoraj jest w swoim nowym domku :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie sie 22, 2010 8:41 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

turkawka pisze:Moja mała ciapka z dużym brzuszkiem :D Mam nadzieję, że pozwolą mu w nowym domku oglądać Kubicę ;)
A Pani Dorota i Pani rehabilitantka już tez powoli chyba zaczynają żyć życiem naszych małych kociaków. Ja ostatnio byłam tam z jednym maluszkiem na przegląd rejestracyjny z maluszkiem, który od wczoraj jest w swoim nowym domku :D

Z tym się zgodzę - jak byliśmy z Mietkiem to też dobra chwile przegadaliśmy o Gacusiu ;) No i Mietek też się Pani Dorocie spodobał ale on to się wszystkim kobietkom podoba szczególnie jak wzięty na ręce zaczyna całować :1luvu: :1luvu: :1luvu: to taki mały lowelas jest ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 22, 2010 16:17 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

viewtopic.php?f=20&t=116132&p=6331320#p6331320

zapraszam na bazarek :-) tanio !!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 22, 2010 18:53 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sie 23, 2010 12:28 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Agness78 pisze:Uwaga! Pilnie szukam DT dla ślicznego rudego kocurka, znalezionego dziś w centrum miasta :cry:
Kotek ma zwichniętą łapkę i utyka. Po za tym jest zdrowy i wykastrowany, ma ok 1 roku - max 1,5. Niesamowity miziak !!!
Wątek: viewtopic.php?f=1&t=116169&p=6334058#p6334058

Obrazek

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sie 23, 2010 18:11 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

turkawka pisze:Moja mała ciapka z dużym brzuszkiem :D Mam nadzieję, że pozwolą mu w nowym domku oglądać Kubicę ;)

Sądzę, że w nowym domku na wiele Brandonkowi pozwolą :mrgreen:
Gacuś był dziś rano na klinikach.Zapadła decyzja o usztywnieniu łapki, żeby nie podwijał ją pod siebie, ale niestety jak czucie nie wróci czeka go amputacja. Jutro rano jedzie na usztywnienie łapki , musi mieć podaną narkozę.

Figaro52

Post » Pon sie 23, 2010 18:13 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Agness78 pisze:
Agness78 pisze:Uwaga! Pilnie szukam DT dla ślicznego rudego kocurka, znalezionego dziś w centrum miasta :cry:
Kotek ma zwichniętą łapkę i utyka. Po za tym jest zdrowy i wykastrowany, ma ok 1 roku - max 1,5. Niesamowity miziak !!!
Wątek: viewtopic.php?f=1&t=116169&p=6334058#p6334058

Obrazek

Jaki śliczny. Ciekawe ,czy komuś uciekł, czy ktoś pozbył się kłopotu przed urlopem

Figaro52

[poprzednia][następna]