kwikwalakwo pisze:Ale moja zuzia nie chce jeśc ichza to kocurką posmakowała
Czyzby chodzilo Ci o to, ze smakuje kocurkom?
Moderator: Estraven
kwikwalakwo pisze:Ale moja zuzia nie chce jeśc ichza to kocurką posmakowała
kwikwalakwo pisze:Przyszły mi dziś karmy dla moich kociaków
1 Royal canin Hair & Skin
2 Royal canin sensible 33
Ale moja zuzia nie chce jeśc ichza to kocurką posmakowała
I chyba musze kupić już jakąś karme dla kastratów bo we wtorek już 1 będze kastratem: jaką karme polecacie ??
anna57 pisze:kwikwalakwo pisze:Przyszły mi dziś karmy dla moich kociaków
1 Royal canin Hair & Skin
2 Royal canin sensible 33
Ale moja zuzia nie chce jeśc ichza to kocurką posmakowała
I chyba musze kupić już jakąś karme dla kastratów bo we wtorek już 1 będze kastratem: jaką karme polecacie ??
Agneska pisze:kwikwalakwo pisze:Ale moja zuzia nie chce jeśc ichza to kocurką posmakowała
Czyzby chodzilo Ci o to, ze smakuje kocurkom?
daggie pisze:Moje jedzą:
Purina Cat Chow dla kastratów
Purina Cat Chow dla sterylizowanych
---> jedno i drugie wymieszane, bo i tak wyżerają sobie nawzajem z misek
Dziś kupiłam jeszcze jakąś Purinę Odkłaczacz - Mijce posmakowała już od razu, bo aż zrobiła dziurę w woreczku i zaczęła wyżerać, za to Filuś spojrzał z dezaprobatą na te granulki w swojej misce, a potem z wyrzutem na mnie(po czym polazł do miski Mijusi i zeżarł od niej... to samo
)
vega013 pisze:daggie pisze:Moje jedzą:
Dziś kupiłam jeszcze jakąś Purinę Odkłaczacz - Mijce posmakowała już od razu, bo aż zrobiła dziurę w woreczku i zaczęła wyżerać, za to Filuś spojrzał z dezaprobatą na te granulki w swojej misce, a potem z wyrzutem na mnie(po czym polazł do miski Mijusi i zeżarł od niej... to samo
)
Filusie to wszystkie tak mają...![]()
daggie pisze:Moje jedzą:
)
kwikwalakwo pisze:ale widzę ze te karmy nie są jakoś specjalnie drogie bo sąą w cenie marketowego jadła. Kupimy spróbujemy.
daggie pisze:kwikwalakwo pisze:ale widzę ze te karmy nie są jakoś specjalnie drogie bo sąą w cenie marketowego jadła. Kupimy spróbujemy.
Owszem, nie sąU mnie w zwierzęcym kosztują 13 zł za kilogram. Pewnie przez internet czy coś byłoby taniej, ale ja nigdy nie robiłam tak zakupów
kwikwalakwo pisze:noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jesta widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę
bo Ona mi sporo karmy ję więc takie 400 gram to będzie 2-3 dni
noo ale zobaczymy narazie kuracje robimy z royalem.
kwikwalakwo pisze:daggie pisze:kwikwalakwo pisze:ale widzę ze te karmy nie są jakoś specjalnie drogie bo sąą w cenie marketowego jadła. Kupimy spróbujemy.
Owszem, nie sąU mnie w zwierzęcym kosztują 13 zł za kilogram. Pewnie przez internet czy coś byłoby taniej, ale ja nigdy nie robiłam tak zakupów
noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jesta widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę
Te koty mnie zrujnują
daggie pisze:kwikwalakwo pisze:noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jesta widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę
Czasem u mnie trafia się Royal w promocji - 400 g + 400 g gratis za 20 zł.
Kwik, a ile to jest sporo karmy?Czy karmisz kotkę zgodnie z zaleceniami na opakowaniu? Tzn. że na określoną masę kota (w kg) jest odpowiednia dawka karmy, przeznaczona na dobę?
U nas w domu trochę mamy z tym problem - co kociki zamiauczą, to dostają jeść. Wynik - rosną w oczach, a my tracimy kasę, bo koty ją, krótko mówiąc, "przeżerają". Ostatnio staram się porcjować karmę na każdy dzień osobno do woreczka śniadaniowego, zaklejam, oznaczam go imieniem kota i tyle musi wystarczyć na cały dzień.
Użytkownicy przeglądający ten dział: nfd i 69 gości