Moja kicia się okociła

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 20, 2010 21:28 Re: Moja kicia się okociła

kwikwalakwo pisze:Ale moja zuzia nie chce jeśc ich :( za to kocurką posmakowała

Czyzby chodzilo Ci o to, ze smakuje kocurkom?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 20, 2010 22:15 Re: Moja kicia się okociła

kwikwalakwo pisze:Przyszły mi dziś karmy dla moich kociaków
1 Royal canin Hair & Skin
2 Royal canin sensible 33

Ale moja zuzia nie chce jeśc ich :( za to kocurką posmakowała

I chyba musze kupić już jakąś karme dla kastratów bo we wtorek już 1 będze kastratem: jaką karme polecacie ??

Kocurkom mogła posmakować, bo to dobra karma jest.
Dla kastratow też.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sie 20, 2010 22:56 Re: Moja kicia się okociła

anna57 pisze:
kwikwalakwo pisze:Przyszły mi dziś karmy dla moich kociaków
1 Royal canin Hair & Skin
2 Royal canin sensible 33

Ale moja zuzia nie chce jeśc ich :( za to kocurką posmakowała

I chyba musze kupić już jakąś karme dla kastratów bo we wtorek już 1 będze kastratem: jaką karme polecacie ??

Animonda Vom Feinsten Deluxe dla kastratów sucha karma
Sanabelle Light
Biomill Cat Light
Purina One Sterilcat
No i Royal...

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 20, 2010 23:07 Re: Moja kicia się okociła

Agneska pisze:
kwikwalakwo pisze:Ale moja zuzia nie chce jeśc ich :( za to kocurką posmakowała

Czyzby chodzilo Ci o to, ze smakuje kocurkom?

Tak chodziło mi o to że kocury jedzą a kocica nie :)

kwikwalakwo

Od: Nie sie 08, 2010 22:48

Post » Pt sie 20, 2010 23:44 Re: Moja kicia się okociła

Moje jedzą:
Purina Cat Chow dla kastratów
Purina Cat Chow dla sterylizowanych

---> jedno i drugie wymieszane, bo i tak wyżerają sobie nawzajem z misek ;)

Dziś kupiłam jeszcze jakąś Purinę Odkłaczacz - Mijce posmakowała już od razu, bo aż zrobiła dziurę w woreczku i zaczęła wyżerać, za to Filuś spojrzał z dezaprobatą na te granulki w swojej misce, a potem z wyrzutem na mnie ;) (po czym polazł do miski Mijusi i zeżarł od niej... to samo :D )

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Sob sie 21, 2010 16:17 Re: Moja kicia się okociła

daggie pisze:Moje jedzą:

Dziś kupiłam jeszcze jakąś Purinę Odkłaczacz - Mijce posmakowała już od razu, bo aż zrobiła dziurę w woreczku i zaczęła wyżerać, za to Filuś spojrzał z dezaprobatą na te granulki w swojej misce, a potem z wyrzutem na mnie ;) (po czym polazł do miski Mijusi i zeżarł od niej... to samo :D )

Filusie to wszystkie tak mają... :roll: :wink:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 21, 2010 19:54 Re: Moja kicia się okociła

vega013 pisze:

Filusie to wszystkie tak mają... :roll: :wink:

O, widzę w podpisie, że też masz Filusia :D I nawet z wyglądu podobny do mojego :D
ps. Czy dostałaś może moją wiadomość prv z wczoraj? :)

daggie

Post » Sob sie 21, 2010 20:54 Re: Moja kicia się okociła

ale widzę ze te karmy nie są jakoś specjalnie drogie bo sąą w cenie marketowego jadła. Kupimy spróbujemy.

kwikwalakwo

Post » Sob sie 21, 2010 21:22 Re: Moja kicia się okociła

kwikwalakwo pisze:ale widzę ze te karmy nie są jakoś specjalnie drogie bo sąą w cenie marketowego jadła. Kupimy spróbujemy.

Owszem, nie są :) U mnie w zwierzęcym kosztują 13 zł za kilogram. Pewnie przez internet czy coś byłoby taniej, ale ja nigdy nie robiłam tak zakupów :)

daggie

Post » Sob sie 21, 2010 22:04 Re: Moja kicia się okociła

daggie pisze:
kwikwalakwo pisze:ale widzę ze te karmy nie są jakoś specjalnie drogie bo sąą w cenie marketowego jadła. Kupimy spróbujemy.

Owszem, nie są :) U mnie w zwierzęcym kosztują 13 zł za kilogram. Pewnie przez internet czy coś byłoby taniej, ale ja nigdy nie robiłam tak zakupów :)

noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jest :) a widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę ;) bo Ona mi sporo karmy ję więc takie 400 gram to będzie 2-3 dni ;) noo ale zobaczymy narazie kuracje robimy z royalem.

Te koty mnie zrujnują :(

kwikwalakwo

Post » Sob sie 21, 2010 22:08 Re: Moja kicia się okociła

kwikwalakwo pisze:noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jest :) a widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę ;) bo Ona mi sporo karmy ję więc takie 400 gram to będzie 2-3 dni ;) noo ale zobaczymy narazie kuracje robimy z royalem.

Czasem u mnie trafia się Royal w promocji - 400 g + 400 g gratis za 20 zł.
Kwik, a ile to jest sporo karmy? ;) Czy karmisz kotkę zgodnie z zaleceniami na opakowaniu? Tzn. że na określoną masę kota (w kg) jest odpowiednia dawka karmy, przeznaczona na dobę?
U nas w domu trochę mamy z tym problem - co kociki zamiauczą, to dostają jeść. Wynik - rosną w oczach, a my tracimy kasę, bo koty ją, krótko mówiąc, "przeżerają". Ostatnio staram się porcjować karmę na każdy dzień osobno do woreczka śniadaniowego, zaklejam, oznaczam go imieniem kota i tyle musi wystarczyć na cały dzień.

daggie

Post » Sob sie 21, 2010 22:12 Re: Moja kicia się okociła

kwikwalakwo pisze:
daggie pisze:

noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jest :) a widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę ;) bo Ona mi sporo karmy ję więc takie 400 gram to będzie 2-3 dni ;) noo ale zobaczymy narazie kuracje robimy z royalem.

Te koty mnie zrujnują :(

Zawsze bardziej się opłaca kupować jak największe opakowanie dobrej karmy. Jednorazowy wydatek, ale na długo starczy, ponieważ:
1. Koty zjedzą znacznie mniej sycącej, porządnej karmy niż byle czego.
2. W dużym opakowaniu jest tej karmy znacznie więcej, a w połączeniu z punktem 1 - wystarczy naprawdę na długo.
3. Cena 1 kg karmy w dużym opakowaniu jest niższa (czasami znacznie niższa) niż w małym

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 21, 2010 22:31 Re: Moja kicia się okociła

ceny w sklepie internetowym (KV)

Royal Canin Babycat
400 g -15,5 czyli 39,75 za kg
2kg - 60 zl czyli 30 zł za kg
4kg - 97 zł czyli 24,75

RC Kitten jw
+
10 kg 186 zl czyli 18,6 kg
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie sie 22, 2010 0:25 Re: Moja kicia się okociła

daggie pisze:
kwikwalakwo pisze:noo ja za royala 400 g zapłaciłam 18 zł ;D więc mała różnica jest :) a widziałam ze z puriny są też dla kotów wrażliwych więc może ziute na to przerzucę ;) bo Ona mi sporo karmy ję więc takie 400 gram to będzie 2-3 dni ;) noo ale zobaczymy narazie kuracje robimy z royalem.

Czasem u mnie trafia się Royal w promocji - 400 g + 400 g gratis za 20 zł.
Kwik, a ile to jest sporo karmy? ;) Czy karmisz kotkę zgodnie z zaleceniami na opakowaniu? Tzn. że na określoną masę kota (w kg) jest odpowiednia dawka karmy, przeznaczona na dobę?
U nas w domu trochę mamy z tym problem - co kociki zamiauczą, to dostają jeść. Wynik - rosną w oczach, a my tracimy kasę, bo koty ją, krótko mówiąc, "przeżerają". Ostatnio staram się porcjować karmę na każdy dzień osobno do woreczka śniadaniowego, zaklejam, oznaczam go imieniem kota i tyle musi wystarczyć na cały dzień.

niema mowy o dawkach zalecanych u Nas ;D kocie mają ciągle coś w miskach, ale zuzia jest strasznie chorowita ciągle ma luźna kupę, i problemy kocurom jakoś nic nie jest a ona po tej ciąży jakaś dziwna jest, maluchami się opiekuje ale ta biegunka a to wymioty, dziś znowu biegunkę miała ale głodówkę miała kilka godzin, w sumie nic takiego nie je tylko tę karme dla kotów z wrażliwym układem pokarmowym Royala i wode przegotowaną, zero mleka i zero wędlinek ale i tak coś nie tak i w sumie nawet nie wychodzi :( dziś nawet niemiałam czasu do weta z nią jechać ale jak jutro tak znowu biegunki dostanie to pojadę z nią, ale znowu ją nafaszeruje zastrzykami eh.. Może coś jej te łożyska zaszkodziły że zjadła, albo odchody maluchów jej szkodzą, nie wiem co o Tym myśleć.

kwikwalakwo

Post » Nie sie 22, 2010 0:32 Re: Moja kicia się okociła

noo wiem zobaczymy czy zuzia będzie chciała jeśc tę karme i spróbujemy jak przestanie karmić z puriną może purine będzie jadła ale wtedy to już chyba dla sterylizowanych. Maluchy już łazikować zaczynają dziś 1 wypadł z pudła bo miałam brzegi pudła ręcznikiem obłożone i się jakoś wspiął i poszedł na zapoznanie z kocurkiem ale na szczęście z Tym młodszym do póki nie zaczął miauczeć było wszystko ok nawet mój czarnuch go powąchał ale jak tylko miauknął to czarnuch chciał popełnić samobójstwo uciekając od malucha wpadł w stołek :)

kwikwalakwo

[poprzednia][następna]