Kardamon i przyjaciele (od s. 50) Zojka w DS (od 93)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 16:44 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

Przebolałaś smagliczkę (jeśli dobrze pamietam nazwę :oops: ) to i szczypiorek przebolejesz :lol:
a kotkom życzę smacznego :mrgreen:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro sie 18, 2010 18:44 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

E, nie, nie! Ze smagliczką to było trochę inaczej. Kardamon pogodził z utratą swojej ulubionej skrzyneczki na korzyść smagliczki. Kładł się obok na stoliku i chyba szeptali sobie jakieś komplementy, bo smagliczka pachniałą przepięknie, a Kardamon uśmiechał się przez sen.
I tak smagliczka i Kardamon kwitli obok siebie przez cały kwiecień... maj... czerwiec... lipiec...
Nadszedł sierpień. Nagle któregoś dnia:

Smagliczka?!... Smagliczka?!... Ja wam dam smagliczkę!... Kocia twarz!... Jestem JEDYNĄ SŁUSZNĄ SMAGLICZKĄ na świecie!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No. I po smagliczce. :mrgreen: mrrrmrrrmrrr... :twisted:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw sie 19, 2010 7:48 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

takiej ślicznocie jak Kardamon :love: to można wszystko wybaczyć, nawet rozdeptaną smagliczkę :lol:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw sie 19, 2010 8:27 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

Beasia pisze:takiej ślicznocie jak Kardamon :love: to można wszystko wybaczyć, nawet rozdeptaną smagliczkę :lol:

jaka rozdeptana?Ona została beztialsko zgnieciona po calości :mrgreen:

Rude jest duuuże :mrgreen:

Jak dzieciaki?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 19, 2010 10:38 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

:P :P alr dorodna ruda smagliczka... 8)
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw sie 19, 2010 11:24 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

hanelka pisze:E, nie, nie! Ze smagliczką to było trochę inaczej. Kardamon pogodził z utratą swojej ulubionej skrzyneczki na korzyść smagliczki. Kładł się obok na stoliku i chyba szeptali sobie jakieś komplementy, bo smagliczka pachniałą przepięknie, a Kardamon uśmiechał się przez sen.
I tak smagliczka i Kardamon kwitli obok siebie przez cały kwiecień... maj... czerwiec... lipiec...
Nadszedł sierpień. Nagle któregoś dnia:

Smagliczka?!... Smagliczka?!... Ja wam dam smagliczkę!... Kocia twarz!... Jestem JEDYNĄ SŁUSZNĄ SMAGLICZKĄ na świecie!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No. I po smagliczce. :mrgreen: mrrrmrrrmrrr... :twisted:

Ale ten Kardamon ma przepiękny kolor. :1luvu:

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich dorosłych rezydentów i maleńkich tymczasków. Tutaj takie zmiany (cieszę się, że maleńka koteczka wróciła do opiekunów :kotek: ), a ja nie mogę często wchodzić na miau, bo podjęłam stanowczą decyzję i własnie jestem w trakcie zmiany mieszkania. Najpierw będzie Grodzisk, a za rok jak dobrze pójdzie zamieszkam na Woli. Bedzie to powrót, bo przed Tarchominem na Woli mieszkałam.

Hanelko, a w sprawie ogłoszeń, to polecam szerloka. Dopiero teraz odkryłam ten portal. Bardzo dużo zgłoszeń miałam ja i moja znajoma z tego serwisu. Udało mi się dzieki niemu oddać czarną Suri, a i po Lisię jest sporo zgłoszeń. Kciuki trzymam za rodzeństwo, żeby dobry dom znalzało. :ok:

I jeszcze co do czarnych kotów. Ja miałam pierwszy raz maleńką czarną tymczaskę. Tez się zakochałam na zabój. Do tej pory myslałam, że czarne koty mi się nie podobają. <ikonkastukającasięwczoło>

A tu na dowód moja piękna Suri (obecnie lublinianka).
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw sie 19, 2010 13:32 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

na szerloku ogłaszam od początu mego tymczasowania i nigdy kot nie miał domu z tego portalu.Nawet pozarłam sie z nimi ostatnio o ogłoszenie Grzywki bo mi odrzucili z powodu brzydkiego wyrazu w trści. A nie podobało się im słow "krucha" .Pisane było w kontekscie ,że jast mała ,piekna i krucha laleczka.
Teraz wszystkie mają tam ogłoszenia i cisza.
Ale to dobrze,ze komuś sie udaje.Ciesze sie,ze Suri znalazła domek.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 20, 2010 9:06 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

ASK@ pisze:na szerloku ogłaszam od początu mego tymczasowania i nigdy kot nie miał domu z tego portalu.Nawet pozarłam sie z nimi ostatnio o ogłoszenie Grzywki bo mi odrzucili z powodu brzydkiego wyrazu w trści. A nie podobało się im słow "krucha" .Pisane było w kontekscie ,że jast mała ,piekna i krucha laleczka.

No popatrz, a ja szerloka w ogóle nie znałam. Może to takie prawo, że początki miłe... :wink:
To jeszcze dodam, że olx też ostatnio odkryłam i koleżanka oddała wczoraj koteczkę z tego ogłoszenia.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sie 20, 2010 11:38 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

mimbla64 pisze:
ASK@ pisze:na szerloku ogłaszam od początu mego tymczasowania i nigdy kot nie miał domu z tego portalu.Nawet pozarłam sie z nimi ostatnio o ogłoszenie Grzywki bo mi odrzucili z powodu brzydkiego wyrazu w trści. A nie podobało się im słow "krucha" .Pisane było w kontekscie ,że jast mała ,piekna i krucha laleczka.

No popatrz, a ja szerloka w ogóle nie znałam. Może to takie prawo, że początki miłe... :wink:
To jeszcze dodam, że olx też ostatnio odkryłam i koleżanka oddała wczoraj koteczkę z tego ogłoszenia.

to tez znam ,ogłaszam i taki sam efekt. Jest jeszcze ojej i adoos z tych mniej znanych.
Ja ogłaszam na ponad 30 portalach.
W sumie nie jest ważne co i gdzie byleby dom się znalazł.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 21, 2010 19:02 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

Moi Drodzy proszę o pomoc, tu mój apel z wątku Aslanka i reszty foooter

ellza1 pisze:Kochani podczytywacze :1luvu: , mam prosbę, zagłosujcie na Kotkowo w ankiecie Krakvetu

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 68&start=0

Wystarczy się zalogować lub zarejestrować i oddac głos na nr 1 ( Fundacja Kotkowo z Białegostoku) . Uwaga z 1 IP można oddać tylko 1 głos
Z moich dotychczasowych obserwacji głosowań wydawało mi się, że zawsze Miau i Dogomania współpracowały i przestrzegały reguł głosowania ( miesiac Miau, miesiac Dogomania - ankieta wewnętrzna i potem poparcie wspólnego kandydata). W tym miesiącu w głosowaniu wewnątrz forum Miau - zgodnie z umową z Dogomanią - wygrało Kotkowo. Niestety Przytulisko dla zwierzat w Brzegu pogrywa - moim zdaniem - nieuczciwie ( i nie tylko moim ). Wiem, że mają trudną sytuacje, ale każdy ma trudną - od tego będzie głosowanie w przyszłym miesiącu na kandydatów z Dogomanii, gdzie przytulisko w Brzegu jest zalogowane. Kotkowo też jest w trudnej sytuacji i bardzo potrzebuje wsparcia, próbowali już tyle razy. Moim zdaniem należy grać fair play, widać niektórzy mają odmienne zdanie ....

Bardzo Was proszę kochani o głosy na Kotkowo

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Sob sie 21, 2010 19:18 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

Zagłosowane. Już dawno. :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Sob sie 21, 2010 19:18 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

hanelka pisze:Zagłosowane. Już dawno. :ok:

:1luvu: :1luvu: I U MNIE...
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie sie 22, 2010 11:20 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

Tak, ruda pokraka zrobiła mi się jakaś duża ostatnio. Stracił swoją kociakowatość. Nie jest gruby, nie. Jest... spory.

Mimbla, szalony czas przed Tobą. Tym bardziej będziemy się cieszyć z każdej Twojej wizyty w naszym wątku :D

Maluszki dochrapały się w końcu własnego wątku. Czas był najwyższy. Zapraszamy:
viewtopic.php?f=1&t=116108&p=6330471#p6330471
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 19:35 Re: Kardamon i przyjaciele. Alma i Borys szukają domu. (od s.61)

mimbla64 pisze:A tu na dowód moja piękna Suri (obecnie lublinianka).
Obrazek
Czy (prawie) wszystkie fajne koty wyprowadzają się do Lublina?

W czwartek pani Julita karmicielka wypuściła Klarę - mamę Almy i Borysa. Bardzo, bardzo płakała przy tym. Tak chciała dać jej dom i bezpieczeństwo. Jednak Klara wybrała inaczej. Na szczęście codziennie przychodzi na stołówkę. A warto. Pani Julita specjalnie dla niej kupuje ze swej szalonej emerytury Royala, śmietankę i różne przysmaki. Dziś koteczka bawiła się pod jej oknem kawałkiem drewienka. Jak mały kociak. Taka szczęśliwa i wyluzowana. Pani Julicie kamień spadł z serca i uspokoiła się trochę. Strasznie dobry jest z niej człowiek. :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 20:19 Re: Kardamon i przyjaciele (od s. 50)

A czy ty wiesz mimbla,ze chyba ci państwo chcieli Zenię.Czy strarcili kotkę dzień wczesniej ?Rozpacz w domu? jak potem mówili,ze znaleźli starsza to pomyślałam o Suri.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]