Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 21:42 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Podnoszę cmentarniaczki. Byłam w środę, oczywiście głodne, nigdzie nic nie miały do jedzenia.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt sie 20, 2010 22:22 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

meggi 2 pisze:Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/wolskw][img]http://tnij.org/wolskb[/img][/url]

Meggi , ale przeciez ten banerek nie jest zgodny z prawda. Koty dokarmia tez regularnie Pani Ania... ?

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob sie 21, 2010 12:14 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Alysiu , ja banerka nie robiłam sama
tylko podałam link do wątku z prosbą o banerek.
Według relacji mziel52, pani Ania od dłuzszego czasu z powodu choroby nie chodziła na cmentarz.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon sie 23, 2010 18:49 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Dziękuje za wpłate Kotydwa12 na jedzonko dla wolszczaków :1luvu:
Pieniązki bardzo potrzebne, bo juz się skonczyło suche jedzonko dla kotów.

Pani Wiesia bardzo chora , kot na cmentarzu pogryzł prawa reke.
Ręka w okropnym stanie , cała dłoń poszarpana pani Wiesia juz 2 tydzien codziennie jezdzi
na opatrunki do chirurga.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon sie 23, 2010 20:10 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

meggi 2 pisze:Dziękuje za wpłate Kotydwa12 na jedzonko dla wolszczaków :1luvu:
Pieniązki bardzo potrzebne, bo juz się skonczyło suche jedzonko dla kotów.

Pani Wiesia bardzo chora , kot na cmentarzu pogryzł prawa reke.
Ręka w okropnym stanie , cała dłoń poszarpana pani Wiesia juz 2 tydzien codziennie jezdzi
na opatrunki do chirurga.

Pozdrowienia dla Pani Wiesi i powrotu do zdrowia.
Czy wiadomo juz , jak sie czuje druga karmicielka na cm. Wolskim? Pani Ania miala tez klopoty ze zdrowiem. Mam nadzieje, ze juz wszystko dobrze.
Dla obu Pan: Wiesi i Ani :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dzisiaj proszono o pozdrowienia od Fundacji dla dwoch Pan karmicielek, co tez niniejszym czynie.

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon sie 23, 2010 22:21 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Alysiu , podziękuj osobom z Fundacji za pozdrowienia
przekaże pani Wiesi :D
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto sie 24, 2010 20:44 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

zaznaczam :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 25, 2010 18:54 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Byłam dziś u cmentarniaków. Przy holenderskich domkach było na tacce trochę jakiegoś surowego nadpsutego jedzenia, najwyraźniej p.Ania karmiła w poniedziałek. Pojawiła się tylko bura mamusia moich dwóch siostrzyczek. Ale gdzie indziej w żadnym miejscu koty już nic nie miały. Dostały kilo surowej wątróbki z drobiu, 1,5 kg suchej karmy Whiskas, pół litra mleka i puszkę. Witano mnie wszędzie, zjadano chętnie, koty źle nie wyglądają, ale koło grobu p. Kozdrowicza jest jeden bury z białym kocur, dorosły, straszny szkieletor. Pomimo że położyłam w kilku miejscach jedzenie, nie jadł, tylko ruszył za mną. Okazało się, że chce osobno i kiedy na ścieżce większej alejki wyłożyłam żarełko, to zabrał się do niego i już dalej nie szedł. To dziki kot moim zdaniem, bo nie pcha się bezpośrednio do człowieka, trzyma dystans, choć przy karmieniu dał się dotknąć. Ciekawe, czemu taki chudy, czy pozostałe go nie dopuszczają? Wątpię, bo wracając potem przez tę alejkę widziałam, że sporo jedzenia jeszcze zostało w krzakach, a już nikogo nie było. Na chorego też nie wyglądał. Następnym razem spróbuję go odrobaczyć, bo przed zimą musi nabrać ciała. Ktokolwiek by tam zaglądał, proszę, zwracajcie na niego uwagę, niech się dobrze najada.

mziel52

Post » Śro sie 25, 2010 19:05 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

komu można na te kotki wpłacić na karmę?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 25, 2010 23:01 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

meggi 2 prowadzi buchalterię :)
Dzięki za zainteresowanie. :1luvu:

mziel52

Post » Czw sie 26, 2010 8:39 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Smarti, dzięki za chęć zasilenia funduszu, cmentarniaczki bardzo tego potrzebują
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw sie 26, 2010 14:26 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

smarti pisze:komu można na te kotki wpłacić na karmę?

smarti dzięki za chęc pomocy, wysyłam pw . :D
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw sie 26, 2010 14:40 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Dla przypomnienia co pani Wiesi robi dla kotów cmentarnych;

Cytuj:
Pani Wiesia wychodząc w obchód 3 razy w tygodniu na karmienie kociej biedy na cmentarz zabiera ze sobą:
- 12 puszek
- 2,5 kg suchego jedzenia
- 2 litry przegotowanego mleka
- 2 litry wody
- ok. 2,5 kg nerek
to wszystko nieraz nie starczy na obdzielnie 30 kotów na cmentarzu, 8 kotów na ul. Pustola , ok 10 kotów przy ul. Sowinskiego pod schodami.

To wszystko ledwo ciągnie wózkiem około 1km w jedną strone i z powrotem.
Zeby dojechac autobusem na cmentarz musi się przesiadac, z takiej formy nie korzysta bo nie ma siły wciągac wózka do środków komunikacji miejskiej.

W domu ma 11 kotów do wykarmienia i leczenia i 1 pod blokiem.
Pani Wiesia to 80-letnia rencistka , poruszająca sie o kuli
bardzo schorowana osoba . Pomimo swojego wieku i chorób
we wtorki, czwartki i soboty podąża kilometry do podopiecznych.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw sie 26, 2010 17:18 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

pani Wiesia jest wspaniałą osobą :1luvu: :1luvu: :kotek:

smarti

Post » Czw sie 26, 2010 18:04 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

A ja obiecuję, że zrobię przelew jutro, a najpóźniej pojutrze :oops:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

[poprzednia][następna]