Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 23:20 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

zorba pisze:Ta karma nie jest czasami z regionów popowodziowych? Wygląda mi na taką karmę która leżała w wilgotnym pomieszczeniu.

Tą karmę zamówiłam w zooplusie.Był tam suchy Bephar+mokry,sucha Animonda+mokra+zwykła Animonda mokra.Wszystko jest ok. prócz tej paczki suchej Animondy.Termin ważności do 2011roku.
Jeszcze nie dostałam odpowiedzi na ta reklamację.
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 16:38 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Dzisiaj dostałam "wychodne",trochę powłóczyłam się po mieście,a w szczególności po sklepach zoologicznych.
Znalazłam świetną rzecz dla świniorków,ale przy najmniej na razie nie wiadomo gdzie toto można zakupić-półka do klatki firmy Ferplast.Widziałam jako wyposażenie klatki tej firmy.Można ja ustawiać gdzie sie chce i jak sie chce,ma zewnętrzne mocowania więc ustawienie jest dowolne.Samych półek na razie nie ma w sprzedaży,przynajmniej w tym sklepie tak mi powiedziano.
Ale swiniorki i tak dostały prezent-wisząca kulę DUUUŻĄ na sianko,paśnik ten który teraz jest zabiorę i będzie wewnątrz więcej miejsca.
W innym zoologu wnerwiły mnie produkty dla świnek.Na opakowaniu napis-"kolba warzywna"-albo-"mieszanka ziół i warzyw"-a w spisie składników:70%zbóż,20%popcorn,warzywa,zioła.
To jaka to jest kolba warzywna skoro składa sie przede wszystkim ze zbóż?
Byłam jeszcze w jednym sklepie zoologicznym,ten sklep a raczej zwierzątko zapadło mi w pamięć i nie potrafię przestać o nim myśleć:
w małym akwarium kilka królików,kromka suchego chleba,na spodzie trociny,3 moze 4 królisie średniej wielkosci,moze nawet dorosłe miniaturki żwawo hasały a wśród nich królicze maleństwo,dosć długo go obserwowałam,główkę ma przekrzywioną tak ze jedno ucho wydaje sie być na czubku główki,wciaz niezdarnie próbował zakopać sobie pysiek w trociny,jak już schował w nie łepek po same oczka trwał tak bez ruchu,do czasu aż któryś większy lub kilka przebiegło po nim,deptały go jak by go tam zupełnie nie było.Maluch znów próbował schować łepek w trociny,nie zawsze mu się udawało bo od czasu do czasu rozbrykane większe albo go popychały,albo chodziły po nim.Nie wiem w jakim maluch jest wieku,ale był bardzo malutki.Na pewno ma jakąś wadę,być może po prostu nie rośnie?W czasie kiedy obserwowałam króliki,do sklepu przyszły dwie dziewczynki ok 10 lat.
Pytały czy mogą przyniesć swoje zwierzęta,tylko nie dosłyszałam jakie,samiczka im sie okociła.Pan powiedział ze jak mają oczka otwarte i futerko to mogą przynieść,dostaną po 5 zł za szt.
:( pomyślałam patrząc na niepełnosprawnego króliczego malucha,że to się nigdy nie skończy...
Na akwarium widnieje cena 45zł/królika.Spytałam za ile odda tego malca,nie wnikając w szczegóły,z obawy aby pan ze strachu przed kłopotami nie pozbył się go,sprzedawca odpowiedział ze ten mały jest już długo i z tego powodu jest tańszy-35zł...
Wciąż mam w pamieci ten mały łepek schowany po same oczy w trociny i wystające z tych trocin jedno ucho...
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 17:02 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Biedny króliś ... on tam zmarnieje - nikt o niego nie dba i nie leczy :cry:
Nie cierpię sklepów, w których sprzedają zwierzęta - nie robię w nich zakupów :!:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sie 20, 2010 17:36 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Tak sobie myślę,że sklep to okres przejsciowy,ale nawet jeśli ktoś nie zauwazy że z tym królisiem jest coś nie tak i jednak go kupi,to obawiam sie ze co najwyzej bedzie mocno rozczarowany.Nie jestem przekonana czy czy zechciałby ktos opiekować sie "inaczej" wyglądajacym zwierzakiem,a zwłaszcza jeśli ma to byc zwierz dla dziecka.
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 17:42 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Ja kiedyś kupiłam w zoologicznym żółwia.
Była ostatni i miał powygryzaną skorupę.
Sprzedali mi taniej, bo wybrakowany...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 20, 2010 18:07 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

no...te zoologi i brak jakiejkolwiek kontroli nad handlem zwierzętami to prawdziwa zaraza.Obok w innym akwarium była mama szczurzyca,własnie karmiła maleńkie szczurzątka.Nie wiem czy to tak można...zeby w sklepie zoo zwierzęta zupełnie jawnie sie rozmnażały.

Ciekawa jestem czy tego króliczego maluszka odkupił od klienta,czy u niego sie urodził,bo ten malec umaszczony był zupełnie inaczej niż reszta.
Nie daje mi spokoju ten mały cudaczek.
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 18:12 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Wiesiu, nie chcę Cię prowokować, ale ... masz wolne dwie małe klatki :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sie 20, 2010 18:44 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

No mam.
I gdybym dzis miała te cho..ne 35 zeta które facet chciał,to maluch siedziałby w jednej z nich.
:oops:

Albo z Boryskiem,bo Ozzy żyć Boriemu nie daje,hormony mu buzują i prawdopodobnie moja cierpliwość się niedługo skończy a wtedy Ozzy zamieszka sam!
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 18:59 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Wczoraj na kolację były płotki.
Tak właśnie zareagowały koty :roll:
Obrazek

Sasza troche pomemlał,pół rybki zjadł dopiero kiedy mu pokroiłam,resztę czyli 1,5 kg z apetytem zjadły podwórkowce.

Obrazek
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 19:01 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Tak teraz wygląda swinkowa rezydencja:

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 19:04 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Niestety Bayerek sie troszkę podłamał-nie może dosiegnąć do siana

Obrazek
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 19:09 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Jeżeli jedynym problemem z królisiem są pieniądze to poproszę o numer konta.
Pozdrawiam.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pt sie 20, 2010 19:15 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

W takim razie jutro pojadę po niego.
Dopiero w poniedziałek pokażę go wetowi,bo nasz wraca dopiero w przyszłym tygodniu.
Legnica

Post » Pt sie 20, 2010 19:15 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Dziękuję.
Legnica

[poprzednia][następna]