JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 23:06 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti pisze:Aniołku, Julka będzie miała duży pokój z 3 oknami(zabezpieczonymi oczyw.)w sąsiedztwie maluchów.
To jest tak,że ja mam b.duzy dom,którego połowa góry jest nie wykończona do odwołania ( czyli stan surowy zamknięty) bo to co wykończone to i tak nam na razie spoko wystarcza. I w tej nie wykończonej części jest w sumie 4 pomieszczenia -razem jakieś 100m.kwadr. Z tego jeden,najmniejszy zajmują słodkie tymczaski,także na upartego mogłabym jeszcze "zasiedlić" 3 pokoje,ale nie chcę tego robić bo chcę aby był jeden pokój przerwy pomiędzy zamieszkałą częścią domu,aby się moje stałe kicie ni wkurzały. Dlatego Julce będzie dobrze.
Jak wiesz Dzika,czyli mama tymczasków jest w "domku" w ogrodzie,zresztą i tak na razie nie mam szans jej nawet zobaczyć,mogę tylko donosić żarełko i czyścić kuwetę. Choć dziś widzieliśmy jej dolną połowę zaczajoną pod budką.

Więc na razie dam radę,choć moje możl lokalowe powoli się kurczą,bo mamy z moim TŻ założenie aby nie przesadzić i aby wszystko to odbyło się bez tłoku i nieprzemyślanych rewolucji stresujących nas i zwierzęta.(jesteśmy zdecydowanie przeciw kolekcjonerstwu,choć serce chciałoby się pomóc wszelkiemu stworzeniu..)

No to fajnie :1luvu: :1luvu: :1luvu: A ja tu czytałam, że maluchy do domków idą :roll: czemu się nie chwalisz :mrgreen:
Tak myślałam, że masz duży dom :twisted:
Matula kociaków nadal się chowa :( pewnie zestresowana :roll:
Wiem, że Julka będzie u ciebie bezpieczna (niż w schronie)
Szkoda, że nie ma więcej takich ludzi jak ty(żeby tak wszyscy przygarneli po dwa koty ze chroniska i z dworu) ale by było :1luvu: :1luvu:
Marzenia :( :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 23:50 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Co za wspaniałe wiadomości... a tylko chwilę mnie tu nie było. Smarti :1luvu: dziękujemy Ci, że dałaś szansę koteczce. Mam nadzieję, że Julka szybko u Ciebie wydobrzeje.

:ok: :ok: :ok: :ok: za kolejne tak szybkie i skuteczne akcje!

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Czw sie 19, 2010 23:53 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

larentia pisze:Co za wspaniałe wiadomości... a tylko chwilę mnie tu nie było. Smarti :1luvu: dziękujemy Ci, że dałaś szansę koteczce. Mam nadzieję, że Julka szybko u Ciebie wydobrzeje.

:ok: :ok: :ok: :ok: za kolejne tak szybkie i skuteczne akcje!

Oj szybko szybko :mrgreen: bo SMARTI ma wielkie serce i koteczka zapewne znajdzie domek tak szybko jak maluszki :1luvu:

CatAngel

Post » Czw sie 19, 2010 23:54 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Odnośnie transportu... Na Facebook'u pojawiła się jeszcze kolejna opcja:
Urszula Gryczyńska: będę w niedzielę jechać z wrocławia do warszawy.trzeba by mi było dostarczyc kotkę na dworzec w transporterze.tel do mnie:601302515

larentia

Post » Pt sie 20, 2010 0:00 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

larentia pisze:Odnośnie transportu... Na Facebook'u pojawiła się jeszcze kolejna opcja:
Urszula Gryczyńska: będę w niedzielę jechać z wrocławia do warszawy.trzeba by mi było dostarczyc kotkę na dworzec w transporterze.tel do mnie:601302515

podrzucę na noc
facebook niezawodny :mrgreen:

CatAngel

Post » Pt sie 20, 2010 0:09 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Pech się odwrócił i ostatecznie Julce zaczęło szczęście sprzyjać :)

larentia

Post » Pt sie 20, 2010 5:32 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Wielkie kciuki za Julkę :ok: :ok: :ok: :ok:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt sie 20, 2010 5:49 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

oby wszystko się udało :!:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt sie 20, 2010 6:25 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

to rewelacja z tąp.Urszulą!
alke to dopiero w niedzielę a to jeszcze 2 dni,
czy by nie lepiej było wyciągnąć Julkę dziś ze schronu i zawieżć do jakiegos zaufanego weta nz badanie i ewent kroplóweczkę gdyby była wygłodzona :?: bo to jej może życie uratować jeśli nie jadła a tego się przecież nie dowiemy-dopiero może wet to powie.
pomyślcie o tym b.proszę
na mój koszt ten wet byłby tylko niech ktoś to zrobi,proszę :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sie 20, 2010 6:58 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Dziewczyny kotka dziś jedzie przecież o 20-tej z lotniska Wrocław do Warszawy!!!
miniboni17 pisze:Ja lub mój TŻ jutro będziemy jechać z Warszawy po znajomych na lotnisko we Wrocławiu i zaraz wieczorem ok 20.00 powrót do Wawy.
Jutro jestem w necie dostępna do godz 10.30

Ostatnio edytowano Pt sie 20, 2010 7:02 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 20, 2010 7:02 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti pisze:to rewelacja z tąp.Urszulą!
alke to dopiero w niedzielę a to jeszcze 2 dni,
czy by nie lepiej było wyciągnąć Julkę dziś ze schronu i zawieżć do jakiegos zaufanego weta nz badanie i ewent kroplóweczkę gdyby była wygłodzona :?: bo to jej może życie uratować jeśli nie jadła a tego się przecież nie dowiemy-dopiero może wet to powie.
pomyślcie o tym b.proszę
na mój koszt ten wet byłby tylko niech ktoś to zrobi,proszę :kotek:

Plan jest taki że dziś jest wyciągana ze schronu (do 16-tej jest czynny) i potem do weta na badanie. A przed 20 trafia na lotnisko skąd Miniboni17 lub jej TŻ zabierają swoich znajomych i koteczkę i jadą do Warszawy.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sie 20, 2010 7:12 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

ogromne kciuki za prześliczną Julcię! oby szybko wróciła chęć do życia! :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt sie 20, 2010 7:30 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Tak jak napisała Gibutkowa, własnie taki jest plan :ok:
Teraz trzymajcie kciuki żeby wszystko udało się zgrać i żeby nie było problemów w schronisku z wydaniem kotki :? :ok:
Będę po nią w schronisku przed 16 a później do weta :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sie 20, 2010 7:40 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

:ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sie 20, 2010 7:51 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

przeogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za powodzenie planu
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]