SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 18:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

majencja pisze:Z maluchami źle :? To samo sie dzieje co było z Franiem. Rzyganie, wymioty, lecą przez ręce. Trzymajcie kciuki!!

biedactwa
kciuki mocno zaciskam
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw sie 19, 2010 19:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Co ma być na banerku? Apel o pomoc, fundusze, DT tak jak w tym obecnym?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sie 19, 2010 20:30 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Co ma być na banerku? Apel o pomoc, fundusze, DT tak jak w tym obecnym?

Widziałam na KŁ bardzo fajny właśnie w takim rysunkowym stylu :D
Tak jakiś apel o pomoc by się przydał :wink: o pomoc wszelaką :oops: może jakieś chwytliwe wpadające krótkie słówka :oops: no ja noga jestem do takich rzeczy :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 19, 2010 20:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

edit: robię od nowa bo spaprałam ;)

sisay

Post » Czw sie 19, 2010 21:10 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mała Kociarnia- kwarantanna
3 dorosłe pręguski, rudy kocur, zabrany do domu przez wlasciciela - Terenia zna historię
oraz przeniesione z zaplecza
4, 5 biała kotka z jednym maluchem czarno-białymi
6, czarny maluch w plastikowym pojemniku, ma sraczkę i nie miał wody, kuwety tylko resztki suchego!!!! :evil:
6, 7, 8, 9, 10, 11 – mama czarna plus dwa jej maluszki i trzy podrzucone – mają się dobrze, mama miala resztki wody i resztki suchego, musi dużo jeść najlepiej karmę dla kociąt
12- dzielny pręgusek walczący z KK
13,14, 15, 16, 17 – biało- czarne rozdarciuchy – kartka że szczepione i odrobaczone

Duża kociarnia czyli pierwsza buda (5 kociaków)
18 biało rudy, kocurek – kuleje – Rybka jak będzie jutro tez kulał dzwoń do Marty wyśle Ci nr tel, weźmiemy go do Chatki
19,20 – maluchy te buro-stalowe mieszanki z egzotykiem. Jeden nie jadł.
21,22 – czarno –biały, biało czarny maluch (jeden z tych co był na zapleczu, nawet żwawy)

Kociarnia obok szczeniakarni
23 – umierający czarnuszek, mały KK ledwo oddychał :cry:
24, 25 – dwa maluchy – KK, zaropiałe oczy. Były w transporterku, przełożyłyśmy do metalowej klateczki dostały wodę, mini kuwetkę i jedzenie. Nie muszę dodawać, ze nie miały.
żarcie dla maluchów i kotki karmiącej jest w magazynku kociarni, suche dla doroslych w worze tez.
Ostatnio edytowano Czw sie 19, 2010 22:15 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw sie 19, 2010 21:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

jestem totalnie chaotyczna jak 15 kotow naraz drze mordę - Alienor jak się nazywały te potwory SF? :wink:

Filomen

Post » Czw sie 19, 2010 21:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:13,14, 15, 16, 17 – biało- czarne rozdarciuchy – kartka że szczepione i odrobaczone

Bardzo ciekawe zaszczepione :?: szczerze mówiąc chyba sama zaczynam w to wierzyć bo moje 3 malutkie tymczasiki podbnież też były zaszczepione i są całe i zdrowe jak do tej chwili, a już upłynęło 12 dni jak są u mnie z wyjątkiem buraska który odszedł ale nie był szczepiony.
Pytanie moje tylko brzmi dlaczego tak wybórczo szczepią?
I następne pytanie do Fundacji SOS - na ostatnim spotkaniu jakieś około 2 tygodnie temu prosiłyśmy, żeby przedstawiciel fundacji chyba miała to być Janka dowiedział się jak to jest z tymi szczepieniami czy schronisko kupiło szczepionki, czy nie kupiło, czy szczepi czy nie itd do dziś nic nie wiemy, bo my też szczepionki możemy kupić, ale po co wydawać pieniadze które będą potrzebne na inne rzeczy . Wiem, że Fundacja ma sporo na głowie, ale my także mamy sporo na głowie, ale przecież Fundacja zarządza a my wolontariusze wykonujemy :D więc czekamy na jakąś odpowiedź.
Następne pytanie co dalej z remontem kociarni - czy już są jakieś ustalenia? bo bubor czeka i można by już coś działać...
bo jak coś to skrzykniemy kilku facetów i wyremontują tą kociarnie w tri miga tylko potrzebne zielone światło bo nie ma na co czekać
Ostatnio edytowano Czw sie 19, 2010 21:49 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw sie 19, 2010 21:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/hzlw][img]http://tnij.org/hzni[/img][/url]
Ostatnio edytowano Czw sie 19, 2010 22:07 przez sisay, łącznie edytowano 2 razy

sisay

Post » Czw sie 19, 2010 21:51 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Obrazek

sisay super :D tylko mam jeszcze jedno pytanie czy jak kliknie się na ten banerek to pokieruje on do naszego wątku, czy coś tam jeszcze trzeba wymyśleć :D

terenia1

Post » Czw sie 19, 2010 22:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Pokieruje, wstaw podany kod tak jak jest.
Zaraz poprawię też banerek, żeby nie było żadnych wątpliwości :wink:

Jestem dziś trochę do tyłu, mialam męczący dzień i trochę wolniej trybię :mrgreen: ale mam nadzieję ze nie popsulam czegoś znowu :roll:

sisay

Post » Czw sie 19, 2010 22:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Pokieruje, wstaw podany kod tak jak jest.
Zaraz poprawię też banerek, żeby nie było żadnych wątpliwości :wink:

Jestem dziś trochę do tyłu, mialam męczący dzień i trochę wolniej trybię :mrgreen: ale mam nadzieję ze nie popsulam czegoś znowu :roll:

Super wkleiłam i działa kieruje do wątku schroniskowego :1luvu: dziękujmy
Wszytkich zainteresowanych i nie tylko prosimy o wklejanie banerku do podpisów :D

terenia1

Post » Pt sie 20, 2010 7:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:
Filomen pisze:13,14, 15, 16, 17 – biało- czarne rozdarciuchy – kartka że szczepione i odrobaczone

Bardzo ciekawe zaszczepione :?: szczerze mówiąc chyba sama zaczynam w to wierzyć bo moje 3 malutkie tymczasiki podbnież też były zaszczepione i są całe i zdrowe jak do tej chwili, a już upłynęło 12 dni jak są u mnie z wyjątkiem buraska który odszedł ale nie był szczepiony.
Pytanie moje tylko brzmi dlaczego tak wybórczo szczepią?
I następne pytanie do Fundacji SOS - na ostatnim spotkaniu jakieś około 2 tygodnie temu prosiłyśmy, żeby przedstawiciel fundacji chyba miała to być Janka dowiedział się jak to jest z tymi szczepieniami czy schronisko kupiło szczepionki, czy nie kupiło, czy szczepi czy nie itd do dziś nic nie wiemy, bo my też szczepionki możemy kupić, ale po co wydawać pieniadze które będą potrzebne na inne rzeczy . Wiem, że Fundacja ma sporo na głowie, ale my także mamy sporo na głowie, ale przecież Fundacja zarządza a my wolontariusze wykonujemy :D więc czekamy na jakąś odpowiedź.
Następne pytanie co dalej z remontem kociarni - czy już są jakieś ustalenia? bo bubor czeka i można by już coś działać...
bo jak coś to skrzykniemy kilku facetów i wyremontują tą kociarnie w tri miga tylko potrzebne zielone światło bo nie ma na co czekać

NP. dla psów kupiło i szczepi się te co przychodzą, szczepi się na wejściu, ale czy wybiórczo to dopytam.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Pt sie 20, 2010 8:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dzień dobry piątkowo :) początek weekendu....
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pt sie 20, 2010 8:32 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dzieńdobryprawieweekendowo :piwa:

Stworki z powieści fantasy nazywały się piaszczomroki i piskiem doprowadzały ofiary do obłędu - dokładnie tak jak te wszystkie maluchy :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 20, 2010 8:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Obrazek

banerek śliczności - dziękujemy :kotek:

Filomen

[poprzednia][następna]