JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 19:49 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti pisze:Kropka(hi.hi tak ma na imię moja kotka :D )
może możesz do niego zadzwonić bo że tel na forum podać nie możesz,to rozumiem.
Na tel jeszcze nie jest za póżno...

Już zadzwoniłam do Piotra :lol: -Edytka najpierw uzgodni transport do Opola,a potem zadzwoni do Piotra.Ma numer na PW.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sie 19, 2010 19:51 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

dziewczyny ,dzięki,bo sama bym sobie z transportem na pewno nie poradziła.

ale w KAŻDEJ chwili jestem gotowa podjechać w każdy punkt w okolicach Wawy.(chodzi o to że mój samochód jest bez świateł i w trasę się nie nadaje,ale w mieście ,lub okolicach jakoś się przemknę-wiem,że to zaniedbałam ale autentycznie jak pomyślę ile kasy kosztuje ta wymiana głupich żarówek to aż żal -600zł,ale obiecuję sobie w końcu to zrobić)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 19, 2010 19:56 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Musimy sobie pomagać,w każdy sposób!!!!
Ktoś bierze kotka na Dt,ktoś pomaga finansowo,ktoś dogrywa transport,ktoś radą,pomysłem służy!
W kupie siła! :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw sie 19, 2010 19:58 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

słusznie i naukowo :!: :!:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sie 19, 2010 20:02 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Grr... tak patrze a ta dziewczyna ze szczurów ostatnio była na forum 31 lipca... pewnie jest na wakacjach :roll: No nic czekam ale jakby ktoś miał możliwość podjechania do Opola to było by super, bo nie wiem co z tego wyjdzie (w sensie z ta kobitką ze szczurów). :roll:
Chyba że jutro będzie surprise i się odezwie ktoś z Poznania albo z Wrocka. A... jak będzie tak że będę wiozła kicie do Poznania, to oczywiście bym prosiła o wyciąg kici ze schronu bo ja nie wchodzę do środka (wiadomo :roll: ). Transporter chyba ma Kicia (ten ode mnie, bo JaEwka ostatnio mówiła że jej już zaniosła).

I jeszcze net mi zdycha :evil: dobrze że w robocie mam światłowód ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 19, 2010 20:04 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

kropkaXL pisze:Musimy sobie pomagać,w każdy sposób!!!!
Ktoś bierze kotka na Dt,ktoś pomaga finansowo,ktoś dogrywa transport,ktoś radą,pomysłem służy!
W kupie siła! :ok:

masz racje :) ziarnko do ziarnka i da sie pomoc kazdej kociej biedzie :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sie 19, 2010 20:06 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Ale zadzwoń jeszcze do Piotra .W razie czego,on musi przecież wiedzieć-w sensie-gdyby sie dał namówić na przewóz kici.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw sie 19, 2010 20:07 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti pisze:Kropka(hi.hi tak ma na imię moja kotka :D )
może możesz do niego zadzwonić bo że tel na forum podać nie możesz,to rozumiem.
Na tel jeszcze nie jest za póżno...

Aniołku, Julka będzie miała duży pokój z 3 oknami(zabezpieczonymi oczyw.)w sąsiedztwie maluchów.
To jest tak,że ja mam b.duzy dom,którego połowa góry jest nie wykończona do odwołania ( czyli stan surowy zamknięty) bo to co wykończone to i tak nam na razie spoko wystarcza. I w tej nie wykończonej części jest w sumie 4 pomieszczenia -razem jakieś 100m.kwadr. Z tego jeden,najmniejszy zajmują słodkie tymczaski,także na upartego mogłabym jeszcze "zasiedlić" 3 pokoje,ale nie chcę tego robić bo chcę aby był jeden pokój przerwy pomiędzy zamieszkałą częścią domu,aby się moje stałe kicie ni wkurzały. Dlatego Julce będzie dobrze.
Jak wiesz Dzika,czyli mama tymczasków jest w "domku" w ogrodzie,zresztą i tak na razie nie mam szans jej nawet zobaczyć,mogę tylko donosić żarełko i czyścić kuwetę. Choć dziś widzieliśmy jej dolną połowę zaczajoną pod budką.

Więc na razie dam radę,choć moje możl lokalowe powoli się kurczą,bo mamy z moim TŻ założenie aby nie przesadzić i aby wszystko to odbyło się bez tłoku i nieprzemyślanych rewolucji stresujących nas i zwierzęta.(jesteśmy zdecydowanie przeciw kolekcjonerstwu,choć serce chciałoby się pomóc wszelkiemu stworzeniu..)

smarti, no to faktycznie ful wypas :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby tylko ten transport udało się dograć :roll: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw sie 19, 2010 20:21 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Z kim sie kontaktowac w kwestii transportu?
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw sie 19, 2010 20:26 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

mpogorzelski pisze:Z kim sie kontaktowac w kwestii transportu?

ze mną lub z Gibutkową, wysłałam PW.

Agness78

Post » Czw sie 19, 2010 20:26 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

koniecznie,bo ja bez transportu to jej nie pomogę.

Tzn jest jeszcze takie wyjście żeby któraś z Was mi zaufała że na pewno wezmę kicię, wyciągnęła ją ze schronu,wzięła do weta i potem do siebie do czasu transportu, lub np.aby wet ją przetrzymał dobę czy dwie ale już pod opieką-na pewno są jacyś zaufani weci we Wrocku :!: Jeśli będą to rozsądne pieniądze,a pewno będą to ja to sfinansuję,przynajmniej w znacznej części.

smarti

Post » Czw sie 19, 2010 20:30 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti pisze:koniecznie,bo ja bez transportu to jej nie pomogę.

Tzn jest jeszcze takie wyjście żeby któraś z Was mi zaufała że na pewno wezmę kicię, wyciągnęła ją ze schronu,wzięła do weta i potem do siebie do czasu transportu, lub np.aby wet ją przetrzymał dobę czy dwie ale już pod opieką-na pewno są jacyś zaufani weci we Wrocku :!: Jeśli będą to rozsądne pieniądze,a pewno będą to ja to sfinansuję,przynajmniej w znacznej części.

Kombinujemy transport :ok:
Jakby nie wypaliło, to będziemy myśleć chociaż nad TDT :oops: do czasu znalezienia transportu :oops:
Mam jednak nadzieję że do jutra coś wykombinujemy.....

Agness78

Post » Czw sie 19, 2010 20:35 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

też mam wielką nadzieję bo dla kici to b.ważne. :ok: :ok: :ok: :1luvu:

moje wcześniejsze pytania-nadal aktualne- ktoś chyba musi znać datę przyjęcia do schronu?
może to by była jakaś wskazówka ile kicia nie je.
i jakiej była postury w momencie przyjęcia a jakiej jest teraz-tzn.czy była szczupła i na ile schudła :?: :?:

smarti

Post » Czw sie 19, 2010 20:37 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti pisze:koniecznie,bo ja bez transportu to jej nie pomogę.

Super, że jest już domek dla Julki, ale jeżeli ona nie je, to NAPRAWDĘ trzeba z nią jak najszybciej do weta, mój Bubuś jak do mnie trafił, to miał już tak stłuszczoną wątrobę, że nie byli w stanie określić parametrów (skala się skończyła)... cudem tylko akurat był w lecznicy ornipural ... Ale zaraz po tym, jak trochę pozbieraliśmy wątrobę, to Bubuś załapał koszmarne zapalenie jelit ... Ja też nie mam doświadczenia w tymczasowaniu, ale się udało :D Bubuś to jest dopiero mój 3 tymczas, wszystkie trzyto były koty schroniskowe, niejedzące i z depresją... Wszystkie żyją :mrgreen: z czego Kropenciusz został już u mnie na stałe (obawiałam się, że Miszcza Demolki) mało który dom zdzierży ... Trzymam kciuki żeby Julci się udało ... :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sie 19, 2010 20:40 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

no nie było mnie przez chwilę, a tu takie wieści.... 8O :P

Dziewczyny - niezły wrocławski zespół szybkiego reagowania stworzyłyście! :piwa:

Smarti - jedno pytanie tylko -Jula będzie prawdopodobnie wymagała sporo troski i czasu człowieka - przynajmniej na początku! Ile masz kotów w tej chwili - dasz radę? Sorry, że tak pytam, ale sama jestem w tej chwili w takiej sytuacji, że nie jestem w stanie poświęcić moim tymczasom tyle czasu, ile powinnam (bo też niektóre muszą być izolowane) i wiem, jak samotność i brak kontatku z ludźmi i innymi zwierzakami potwornie negatywnie odbija się na nich... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]