Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 15:24 Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

"Pociesz mnie, Boże, daj mi łaskę szczęścia.
Świat mój pękł, rozerwał się na części.
Anioł wstał, drzewem życia jak huragan trzęsie..."

Obrazek

Julia 6 letnia koteczka została oddana do schroniska, porzucona przez tych, którym ufała, których kochała najbardziej na świecie. Wyrzucona jak niepotrzebna rzecz. Kolejna kotka, która wybrała śmierć - Julia odmawia jedzenia, ma depresję, nie potrafi odnaleźć się w nowej i przerażającej ją rzeczywistości. Odchodzi cicho, wciśnięta w kąt klatki, w przepaści jej pustych oczu nie ma już nic - ani iskierki nadziei. Nie pyta "dlaczego?". Już tylko czeka aż to wszystko się skończy.

Julia jest kotką niewysterylizowaną - możliwe że właśnie ten brak odpowiedzialności byłych opiekunów Julii był przyczyną oddania kotki do schroniska. Ogólny stan zdrowia Julii jest dobry, jednak jak wiadomo domowy, dobrze odżywiony kot, który głodzi się przez kilka dni jest bardzo narażony na otłuszczenie wątroby, a to tylko jeden niewielki krok do TM.

Julia czeka na ratunek. Daj jej nadzieję póki jeszcze nie jest za późno!

Wątek zdublowany - najnowsze informacje o Julii można znaleźć tutaj viewtopic.php?f=1&t=115966
Ostatnio edytowano Czw sie 19, 2010 15:50 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 19, 2010 15:27 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

:!: :!: :!:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Czw sie 19, 2010 15:30 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Trzymam kciuki za Julię. Właśnie mam u siebie kotkę w podobnej sytuacji - również oddaną do schroniska przez "opiekunów", niknącą w oczach. Nam się udało znaleźć dla niej stały dom. Wierzę, że Julii też się uda! Jest śliczna!
:ok: :ok: :ok:
:1luvu:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Czw sie 19, 2010 15:35 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Mój Boże!-taka piekna,a tyle smutku w oczach-ona odchodzi........
Ile jeszcze dni jej zostało,ile czasu?-pewnie niewiele-odejdzie cichutko,bez skargi,opuszczona przez ludzi,którym zaufała....
Czy dobre Anioły otoczą ją skrzydłami,dadzą uwierzyć,że jest coś lepszego niż schronisko,że gdzieś czeka na nią Duży,ktory ją pokocha?
Nie pozwólmy zgasnąc tym cudnym oczom,póki nie jest za późno!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sie 19, 2010 15:38 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Dziewczyny - ale Julka ma już swój wątek.... viewtopic.php?f=1&t=115966

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sie 19, 2010 15:38 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Jej koleżanka z drugiego boksu - 11 letnia koteczka domowa, piękna szylkretka - kilka dni temu już odeszła. :cry: Tak samo nie umiała wytrzymać rozłąki z człowiekiem :cry: Jeśli Julia szybko nie znajdzie domu czeka ją taki sam los :(
Czemu ludzie są tak okrutni, czemu traktują zwierzęta jak rzeczy? Przecież one też czują, tez się przywiązują :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 19, 2010 15:40 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Za Julie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw sie 19, 2010 15:40 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

joluka pisze:Dziewczyny - ale Julka ma już swój wątek.... viewtopic.php?f=1&t=115966

dzięki Joluka - nie wkleiła chyba Agness na schroniskowym :roll:
Tam jest informacja na bieżąco. Julia szuka pilnie DT!

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 19, 2010 15:57 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

zeby choc DT sie znalazl... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: sliczna jest, ale w jej oczach widac smutek, przerazenie, obojetnosc...
Nie poddawaj sie, slodka! :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sie 19, 2010 16:47 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Gibutkowa pisze:Czemu ludzie są tak okrutni, czemu traktują zwierzęta jak rzeczy? Przecież one też czują, tez się przywiązują :(

Też ciągle zastanawiam się nad tym :(
Biedna koteczka :( taka smutna ....
Nie można pozwolić jej odejść , musi znaleźć się ktoś kto ją uratuje........
Żeby znalazł się choć DT :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sie 19, 2010 16:56 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Ona umrze. I to nie jest takie sobie bicie piany - ona naprawdę umrze. Tak jak wiele innych przed nią.
Okropność :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sie 19, 2010 16:58 Re: Julia gaśnie... nie pozwól jej odejść! Wrocław pilny DT

Gibutkowa pisze:
joluka pisze:Dziewczyny - ale Julka ma już swój wątek.... viewtopic.php?f=1&t=115966

dzięki Joluka - nie wkleiła chyba Agness na schroniskowym :roll:
Tam jest informacja na bieżąco. Julia szuka pilnie DT!

To proponuję pisać w tamtym wątku - ten zamykam.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52