Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 12:21 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Zaniedbałam Murcię i dopiero telefon od kogoś ws adopcji uprzytomnił mi, że czas leci
Zrobiłam parę nowych zdjęć, co nie było łatwe, ponieważ kicia jest gnębiona,
głównie przez Frodo i Malibu. Tak, tak, Malibu :evil:

Murcia jest zaganiana przede wszystkim do drewutni, wysoko, na samą górę i kryje się pomiędzy
kawałkami drewna. Nie jest łatwo zrobic jej zdjęcie. Raz zdarzyło się, że wygoniły ją z działki. Nie mam pojęcia którędy wyskoczyła, bo nie ma już przejść.
Krótko była na zewnątrz, a gdy po nią pobiegłam, ucieszyła się jak biedna kicia. Od razu na ręce podbiegła.
Nie ma dnia, aby nie było słychać kocich wrzasków.
To się źle skończy albo trzeba będzie Murcię do Warszawy odwieźć. Jednak to rozwiązanie jest tylko na chwilę, bo za miesiąc do domu wszyscy wracamy. Eh ....
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon sie 16, 2010 14:41 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Taka rozluźniona (podwozie do góry) jest tylko w mojej obecności, ewentualnie jeszcze w pobliżu Stasia (to czarne w trawie), ale przy nim wszystkie koty czują się bezpiecznie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pon sie 16, 2010 23:54 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Prześliczne fotki - nie mogę się nazachwycać :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 17, 2010 8:10 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

dziękuję Haniu, wrzucę więcej, ale dopiero w nocy,
niedługo wyjeżdżam z kocurkami do adopcji :lol: :ok:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto sie 17, 2010 13:27 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

delfinka pisze:dziękuję Haniu, wrzucę więcej, ale dopiero w nocy,
niedługo wyjeżdżam z kocurkami do adopcji :lol: :ok:

Gratuluję :piwa:

vega013

Post » Wto sie 17, 2010 22:58 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

:roll: zaczynam mieć wątpliwości

dzisiejszy dzień rozjechał mi się i nie dam rady fotek wkleić
nie udało mi się zrobić zdjęcia, które idealnie oddałoby trudno opisywalny nastrój i relacje Murci z kotami, głównie oczywiście Frodo i Malibu. To znaczy, nie jest to takie oczywiste, bo ta dwójka jest w zasadzie bardzo tolerancyjna, tylko przy Maurci zachowują się jak wściekli.

Murcia powinna być jedynaczką.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto sie 17, 2010 23:31 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

delfinka pisze::roll: zaczynam mieć wątpliwości

dzisiejszy dzień rozjechał mi się i nie dam rady fotek wkleić
nie udało mi się zrobić zdjęcia, które idealnie oddałoby trudno opisywalny nastrój i relacje Murci z kotami, głównie oczywiście Frodo i Malibu. To znaczy, nie jest to takie oczywiste, bo ta dwójka jest w zasadzie bardzo tolerancyjna, tylko przy Maurci zachowują się jak wściekli.

Murcia powinna być jedynaczką.

Powinna więc być znaleziona przez domek, w którym będzie jedyną księżniczką na zamku :1luvu:

Na pewno taki domek już się w niej zakochał, tylko jeszcze o tym nie wie :lol: Trzeba mu to uświadomić :lol:

Kiedy ogłaszamy?

vega013

Post » Śro sie 18, 2010 8:19 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

masz rację, na pewno taki domek jest

jest też w necie parę ogłoszeń,
nie mam na razie czasu na więcej,
sama pewnie wiesz, ile to czasu zajmuje
a tu na działce to już w ogóle koszmar,
tempo łączenia z netem, wyświetlanie stron, ładowanie ....
można życie stracić.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sie 19, 2010 10:57 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

no i nie chce ta mądra maszynka zdjęć wypluć :evil:
nadal będę próbować
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sie 19, 2010 12:11 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Kasiu, jeśli czytasz to odpisz,
czy widziałabyś Murcię w towarzystwie 2-miesięcznego kociaka?

Jest taka propozycja, ale ja mam mieszane odczucia
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sie 19, 2010 14:39 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Murcia, gdy jest atakowana przez koty, najczęściej ucieka do drewutni, wysoko na drewno. Wczoraj jednak gdzie indziej ją zagoniły, wróciła dopiero dziś około południa, tuż przed burzą i gradobiciem. Zmęczona, głodna, chyba zmarznięta.
Teraz odreagowuje zamknięta w sypialni, na cieplutkim kocu elektrycznym.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sie 19, 2010 14:58 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

delfinka pisze:Murcia, gdy jest atakowana przez koty, najczęściej ucieka do drewutni, wysoko na drewno. Wczoraj jednak gdzie indziej ją zagoniły, wróciła dopiero dziś około południa, tuż przed burzą i gradobiciem. Zmęczona, głodna, chyba zmarznięta.
Teraz odreagowuje zamknięta w sypialni, na cieplutkim kocu elektrycznym.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Biedna Murcia. Co się dzieje, że inne koty ja tak atakują? Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek była taka nagonka na jakiegoś kota... Co się stało?

vega013

Post » Czw sie 19, 2010 14:59 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

delfinka pisze:Kasiu, jeśli czytasz to odpisz,

Murcia chyba potrzebuje raczej takiego Stasia :wink:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw sie 19, 2010 16:40 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Jaka ona śliczna bardzo podobna do kociaka któremu szukam domu. Przestraszyła mnie ta cała historia... Dzisiaj odmówiłam adopcji bo kobieta dzwoni do mnie i pyta czy kociak szarpie dywany i drapie meble i nie dało się jej wytłumaczyć że małe koty to zazwyczaj drapią i trzeba je dopiero oduczyć. A na brzdąca który mi się trafił rada bedzie jedna - psikanie wodą bo moja puszka z grochem w środku nie robi na nim/niej wrażenia, a przy poprzednich moich kotach to wystarczało :( :ryk: Mam nadzieję,że twoja kruszyna znajdzie dom bo ja już zaczynam się przyzwyczajać z myślą, że moje małe to u mnie zostanie. Chciaż myśle czy to nie za dużo 3 koty i 2 psy ale pocieszam się tym że sąsiadka ma kotów 5 + psa więc chyba nie jest jeszcze ze mną tak źle :kotek: A moze jest...

Marlena88

Od: Czw sie 19, 2010 14:57

Post » Czw sie 19, 2010 21:14 Re: Murcia - marmurkowy 8-tyg. kociak. Powrót z adopcji!!!

Rakea pisze:
delfinka pisze:Kasiu, jeśli czytasz to odpisz,

Murcia chyba potrzebuje raczej takiego Stasia :wink:

Ożeszq... tak sądzisz Rakeo?

Staś nie brał udziału w awanturach, bo odkąd wydobrzał po pogryzieniu i puściłam z klatki, to przychodził tylko na posiłki. Nie mam pojęcia jak na siebie oddziaływali.

I na razie nie przekonam się, ponieważ Staś jest od dwóch dni w nowym domku.
I jest źle. Jesteśmy ciągle na gorącej linii. Jeszcze się wahamy, obserwujemy. Być może jeszcze tej nocy podejmiemy decyzję o przerwaniu tego eksperymentu.

Rakeo, prawda, że Staś to dobry chłopiec?

Marlena, kociaka wydaj tylko wtedy, gdy będziesz miała całkowitą pewność, że dom dobry. Na pewno podopieczny /-a znajdzie swoje miejsce :ok:
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]