Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 21:01 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

zaznaczam wątek i pomyślę jak mogę pomóc

na szybko przychodzi mi do głowy, że powinnam mieć jakieś farby po remoncie, sprawdzę jutro w piwnicy, może się przyda odświeżyć ściany? ja się osobiście piszę na malowanie

Dziewczyny, zaparzcie Pani jakąś meliskę, tyle wzruszeń (czyli ciągły płacz) nadwyręży Jej serce.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw sie 19, 2010 6:29 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

a ja poproszę nr.konta na pw :)

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Czw sie 19, 2010 8:02 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=115984
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sie 19, 2010 8:46 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Napisałam pv do Mariji.

U mnie macie LUDWIKA, nie wiem, dwie, trzy butelki, tak jak będzie pakowany w MACRO.

Mam znajomą w MOPSie, po urlopie (początek września) będę się z nią widziała (mama kolegi syna), pogadam jakby było trzeba ... nie wiem ile zdziała, ale a nuż ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw sie 19, 2010 8:53 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Dzięki :1luvu:
Były wprawdzie dwie panie z Mopsu, na takiej wizycie rozpoznawczej. Ale być może koleżanka coś podpowie- co trzy głowy, to nie dwie :D
Trzymajcie kciuki- lecę walczyć na Drukarskiej :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw sie 19, 2010 14:12 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Potwierdzam, że mam trochę farb i dużo chęci do malowania, marija poproszę o info, czy chcecie skorzystać z takiej formy pomocy.

dite

Post » Czw sie 19, 2010 15:55 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

A czy te Panie mają czy starały się kiedykolwiek o przyznanie dodatku mieszkaniowego?
Muszą być spełnione warunki jak np powierzchnia i dochód na osobę nie może przekraczać określonej wartości, mieszkanie może być zadłużone z tym że muszę regularnie dopłacać różnicę do czynszu, gdyż w przeciwnym wypadku spółdzielnia czy wspólnota mieszkaniowa ma obowiązek poinformować urząd miasta o 2 miesięcznym zadłużeniu w okresie pobierania dodatku i do momentu spłaty nie może starać się o ponowne przyznanie dodatku.
ObrazekObrazekObrazek

Xavi

Od: Pt lut 20, 2009 18:38

Post » Czw sie 19, 2010 15:56 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Dite, ścian i sufitów raczej ruszać nie będziemy, tam potrzeba fachowca. I trzeba by było zdrapać brud do gołego tynku, odtłuścić czy coś takiego, dopiero wtedy malować.
Ale do szafek kuchennych- bardzo prosimy :1luvu: Musimy je odświeżyć, nie da rady ich po prostu wyrzucić, są wmurowane :cry:
Dziś walczyłyśmy dalej z kuchnią. Dzięki duszek :1luvu: miałyśmy mocne oręże :ok: dokupiłyśmy też trochę w makro.

Niestety wyszły kolejne potrzeby :cry:
Gdyby ktoś miał, a nie używał, albo miał jakieś stare-niepotrzebne, to konieczne są:

deska sedesowa :oops: - stara się rozpadła na 3 części 8O
chlebak
ociekacz do sztućców
taborety kuchenne nietapicerowane

Zakupiłyśmy też paniom trochę suchej karmy- urinary, sensitivity, hypoalergenic oraz gorsiejszą Milgiorgatto (czy jakoś tak :oops: )

No i dalej walczyłyśmy z kuchnią. I szorowałyśmy podłogowe dechy.
Zdjęcia będą zaraz.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw sie 19, 2010 16:02 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Xavi- paniom dochód przekracza o kilka zł próg umożliwiający ubieganie się o dodatek :(
Dziś dzwoniła taka pani, która przydziela opiekunki. Ta właściwa, pani Teresa, będzie w środę o ósmej. Spróbujemy też być i z nią pogadać.

Dziś pani Mirosława była w nawet niezłej formie- miała tylko jeden atak szlochów 8O i tylko dlatego, że wynosiłyśmy śmieci worami i okap jakiś stary kuchenny zasrany przez koty, a sąsiedzi to widzieli 8O 8O 8O
Widocznie wynoszenie śmieci to wstyd- damy śmieci nie wynoszą, damy śmieci upychają po kątach :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw sie 19, 2010 16:05 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

szafki wmurowane - znaczy się solidne

jak nie dajecie ścian, szafki też mogą być, napisz mi proszę na PW dokładny adres, nr tel i kiedy tam będziecie, przyjadę z papierem ściernym, z farbami i będę malować, najlepiej w ten weekend

dite

Post » Czw sie 19, 2010 17:06 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Foty z dziś.

Czym różni się podłoga wyszorowana od brudnej:
Obrazek

doszorowane dechy w przedpokoju:
Obrazek

tylko zdjęcie przekręcone- nie umiem obrócić :oops: :oops:

Kuchnia li to czy chlew jeszcze:
Obrazek

Obrazek

No i tak to zaczyna "wyglądać" :D

Dite, zaraz będzie pw.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw sie 19, 2010 17:39 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

marija pisze:Czym różni się podłoga wyszorowana od brudnej:
po prostu zdjęłyście "kolor".
Przy okazji na zdjęciu nr 1 widać jak bardzo potrzebne są kuwety.

dite

Post » Czw sie 19, 2010 18:00 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

Zdjęłyśmy kolor wraz z brudem :D
A kuwety potrzebne są baaaaardzo.
I żwirek.....ten, który przyniosłam wystarczył, aby tylko-tylko po dnach sypnąć :cry: :cry:
Jaki bentonit jest najtańszy i gdzie :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw sie 19, 2010 18:38 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

marija pisze:Zdjęłyśmy kolor wraz z brudem :D
A kuwety potrzebne są baaaaardzo.
I żwirek.....ten, który przyniosłam wystarczył, aby tylko-tylko po dnach sypnąć :cry: :cry:
Jaki bentonit jest najtańszy i gdzie :?:

Kuwety ogladałam, Gośka już wie jakie ceny, w przyszłym tyg. mogę kupić.
Z bentonitu, to chyba najtaniej teraz wychodzi Kocurek Rex, ale od razu mówię że jego zbrylanie pozostawia wiele do zyczenia, w miarę kosztuje żólty Benek w workach 20 kg, ewntualnie jakieś wynalazki z Lidla, ale tego nie testowałam.

marija pisze:Dziś pani Mirosława była w nawet niezłej formie- miała tylko jeden atak szlochów 8O i tylko dlatego, że wynosiłyśmy śmieci worami i okap jakiś stary kuchenny zasrany przez koty, a sąsiedzi to widzieli 8O 8O 8O
Widocznie wynoszenie śmieci to wstyd- damy śmieci nie wynoszą, damy śmieci upychają po kątach :evil: :evil:

Gdyby to nie było straszne, to mogłoby być śmieszne :roll:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sie 19, 2010 18:52 Re: Bezradność, koty i łzy- ŁÓDŹ-POMOCY!!Kasa i chemia na już!!!

żwirek tesco się dobrze zbryla i jest taniutki
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]