Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - TRI NADAL CZEKA NA DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 20:17 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Hej, nie zapominajcie o naszym wątku. Potrzebujemy pomocy...

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro sie 18, 2010 21:17 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

podnoszę....

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Czw sie 19, 2010 8:41 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Koty czekają.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw sie 19, 2010 8:51 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Koty w potrzebie...
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw sie 19, 2010 9:13 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Nie zapominamy, czasu jest bardzo mało. Prosimy o domy tymczasowe, może jakaś poczta pantoflowa by pomogła?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt sie 20, 2010 16:28 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

hop-hop!!!

Mimisia

Post » Pt sie 20, 2010 17:30 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Mimisiu, kiedy one są do odbioru?

gosiar

Post » Pt sie 20, 2010 17:44 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

gosiar pisze:Mimisiu, kiedy one są do odbioru?

Nie wiem dokładnie, narazie są leczone, bo mają katar czy jakąś infekcję. Możliwe, że między poniedziałkiem a środą.

Mimisia

Post » Pt sie 20, 2010 18:20 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

o rany :( , podnoszę, potrzebne domki... naprawdę przepiękne te kotki! martwi mnie ta trikolorka na wsi. Nadal nikt się nią nie interesuje?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt sie 20, 2010 19:52 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Z tego, co wiem, właśnie nikt :(

gosiar

Post » Nie sie 22, 2010 7:15 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Dziewczyny, poszedł mail z tymi kotami do wszystkich krewnych i znajomych królika, po prostu musi się ktoś znaleźć. Jeśli we wtorek mój tymczas pojedzie do DS, wezmę jedną kotkę. Którą? Tri ze wsi? Tylko poproszę o zaszczepienie i dowóz, może być?

gosiar

Post » Nie sie 22, 2010 13:10 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

gosiar pisze:Dziewczyny, poszedł mail z tymi kotami do wszystkich krewnych i znajomych królika, po prostu musi się ktoś znaleźć. Jeśli we wtorek mój tymczas pojedzie do DS, wezmę jedną kotkę. Którą? Tri ze wsi? Tylko poproszę o zaszczepienie i dowóz, może być?

Przekażę Kalinie Twoją propozycję, niech ona oceni, która kotka jest w najgorszej sytuacji. Kalina wraca dopiero w piątek lub w sobotę i nie ma dostępu do internetu. Ma zamiar zaglądać do kawiarni internetowych.
W tej sytuacji kotki pewnie odbierze jej koleżanka; nie wiem jak one to ustaliły między sobą. Z tym, że ta koleżanka jest z Mińska i nie ma samochodu, więc było by jej trudno zabrać 2 transportery z kotami i jeszcze jeździć po Warszawie, no ale to już kwestia ustalenia. Nie chcę się za nikogo wypowiadać. Ja też nie mam samochodu, (a właściwie prawa jazdy), a do tego nie mam czasu. Muszę po pracy szybko odebrać dziecko, a pracuję od sierpnia w Warszawie.

Jeżeli nie znajdzie się tymczas dla tych kotek z lecznicy, to z tego co wczoraj Kalina mi wspominała, trzeba je będzie zawieźć do schroniska (azylu) do Nasielska. Były już jakieś wstępne rozmowy na ten temat. Szkoda by było, bo z domowego tymczasu zawsze łatwiej wyadoptować kota.

Mimisia

Post » Nie sie 22, 2010 16:46 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Możecie też dograć jakoś kwestię zaszczepienia w Koterii i ją tam zostawić, a ja poproszę nie wiem, Efcię, o przywiezienie którejś. Myślałam o tej tri na wsi, bo gdzie ona ma teraz pojechać? Do Nasielska właśnie?

gosiar

Post » Nie sie 22, 2010 20:49 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

No, już wszystko wiem. Rozmawiałam właśnie przez telefon z panią "kerownik" ;) Kalina mówi, że trikolorka, która jest na wsi awansowała na pokoje, bo coś pokichiwała i dostała antybiotyki, więc chwilowo jest w domu. Na pewno nie można jej teraz zaszczepić, ze względu na zdrowie. Ona nie jest w najtragiczniejszym położeniu, więc może niech tam zostanie póki co.

Dzisiaj Kalina dostała zapytanie w sprawie szylkretki mailem, ale jutro oddzwoni do tej Pani. Nie jesteśmy pewni, o którą szylkretkę jej chodziło - czy o tę dorosłą, czy o małą, półdługowłosą, która jest na tymczasie u naszej koleżanki Edyty.
Jutro się wyjaśni. Jeżeli chodzi o dorosłą, to sprawa załatwiona, kotka ma dom. Jeżeli nie, to ona mogła by pójść do Ciebie, Gosiar. Tylko jest problem - ona chorowała przecież i nie wiadomo, czy można ją tak szybko zaszczepić, żeby jej nie zaszkodzić. W ostateczności dziewczyny dały by Ci szczepionkę "na wynos", jeżeli umiesz sama robić zastrzyki.
Druga szylkretka, ta bez strzałki na nosku, ma załatwiony tymczas w Łodzi.

Zostaje jeszcze głuchy białasek, też do odbioru w koterii.

Kalina ma jeszcze problem z inną trikolorką u siebie w klatce, w komórce, ale nie zdążyła przed wyjazdem jej zrobić zdjęć i założyć wątku. To inna historia. Kalina wysterylizowała tę kotkę na prośbę kobiety, która miała kotkę po zabiegu przekazać jakiemuś kuzynowi (sama ma psa w domu). Niestety, w dniu odbioru kotki okazało się, że ten człowiek umarł...I kotka na dzień przed Kaliny wyjazdem zamieszkała u niej w komórce w klatce. Też nie wiadomo, co będzie dalej, prawdopodobnie koci azyl. Za dużo tego wszystkiego :roll:

Ja narazie znikam z forum i zajrzę dopiero jutro wieczorem (jak mi mąż nie zajmie kompa). W pracy nie mam dostępu do forum.
W pilnych sprawach może kontaktujcie się z Kaliną telefonicznie: 511-099-664

Mimisia

[poprzednia][następna]